naar inhoud

Rioleringswerken Warestraat

Toon op stratenplan

Algemene info

Vanaf maandag 16 februari starten in de Warestraat rioleringswerken. Deze werken duren vermoedelijk tot 17 juli ’15, dit onder voorbehoud van weersomstandigheden en onvoorziene werken. Infrax cvba en stadsbestuur Diksmuide zijn opdrachtgever in deze werken, Petillion bvba uit Ieper is uitvoerend aannemer.

De aannemer begint de rioleringsaanleg vanaf het einde van de Warestraat tot aan het kruispunt met het Bedelf.

Vanaf woensdag 25 februari start de aannemer op het kruispunt Warestraat/Bedelf. Vanaf het kruispunt gaat men dan systematisch verder tot aan de Roeselarestraat. Op het moment dat de aannemer op het kruispunt met het Bedelf start zullen de Warestraat, Turfhoek en het Bedelf overdag niet bereikbaar zijn met de auto. Er zal wel steeds voetgangersdoorgang mogelijk zijn.

 

De aannemer zal systematisch kleine stukken van de weg opbreken. Daarbij geeft hij de garantie dat elke werkdag tegen 17 uur de weg met steenslag bedekt zal zijn zodat voertuigen terug kunnen doorrijden. Auto’s zijn op werkdagen toegelaten vanaf 17 uur tot 7.30 uur. Tijdens het weekend kan men vrij in en uit de wijk rijden. 

Landbouwvoertuigen die normaliter hun percelen via de Warestraat bereiken dienen gedurende de werken een omleiding te volgen via de Hooiweg. Deze ontsluiting is enkel geschikt voor landbouwvoertuigen, niet voor personenwagens.

Parkeren

Op vlak van parkeren zal in de Kruisstraat extra ruimte voorzien worden om te parkeren. Er zal voor de Kruisstraat tijdelijk een éénrichtingsverkeer gelden.

 

Bereikbaarheid voor hulpdiensten

Gedurende de werken is er permante toegang verzekerd voor dringende hulpdiensten (brandweer, ambulance). In geval van interventie neemt de aannemer alle mogelijke maatregelen om de hulpdiensten onmiddellijke doorgang te geven.

 

Contact

De aannemer is Petillion bvba uit Ieper. Jacques Vanhaeverbeke is werfleider. Jacques is bereikbaar op 057 48 87 86. In geval van bijvoorbeeld een verhuizing of grote leveringen neemt u best op voorhand contact op met de werfleider.

De stadsdienst wegen en waterlopen volgt dit dossier op. Je kan de dienst bereiken op 051 79 31 10 of via openbare.werken@stad.diksmuide.be

Kostprijs

Het aandeel in de kosten voor wegenis en riolering wordt geraamd op:

 • 233. 046,91 euro, btw niet inbegrepen, ten laste van de stad Diksmuide,
 • 82.693,76 euro, btw niet inbegrepen, ten laste van Infrax.

Updates

 • Verkeershinder Warestraat - Turfhoek - Bedelf

  vrijdag 6 februari 2015
  Vanaf maandag 16 februari starten rioleringswerken in de Warestraat. Deze werken duren vermoedelijk tot 17 juli 2015. Gedurende de werken zal er op werkdagen enkel toegang zijn van 17 uur tot 7.30 uur.
Terug naar overzicht

Status

Afgeronde projecten

Technische fiche

 • Bouwheer: Stad Diksmuide & Infrax
 • Studiebureau: Grontmij Belgium nv
 • Aannemer: Petillion
 • Startdatum: maandag 16 februari 2015
 • Einddatum: vrijdag 17 juli 2015
 • Kostprijs: 235.046,91 euro, btw niet inbegrepen, ten laste van de stad Diksmuide,

Deelgemeente

Esen