naar inhoud

Leefmilieu

Sinds 4 april 2022 hebben restafvalzakken in Diksmuide plaats gemaakt voor containers. De huidige grote en kleine restafvalzakken verdwijnen helemaal en kunnen tijdens de overgangsperiode nog tot en met 1 juli opgebruikt worden.

Er is een nieuwe kleine witte restafvalzak (33 liter) in de plaats voor wie geen container heeft, maar die is wel een pak duurder dan het alternatief met containers. Afval wordt sinds 4 april om de twee weken opgehaald.

Teruggave oude huisvuilzakken

Wie nog overschotten oude restafvalzakken heeft, kan deze vanaf 1 juli tegen terugbetaling afgeven in het administratief centrum en stadhuis. Op deze pagina kun je alvast via een formulier vooraf jouw gegevens invullen. Dat zorgt voor een vlotte terugbetaling. 

Terugbetalingen gebeuren enkel via overschrijving en dit binnen de maand na het binnenbrengen van de afvalzakken.

Terugbrengmomenten

Er zijn twee gecoördineerde terugbrengmomenten op de Grote Markt: zaterdag 2 juli (13.30 – 16.30 uur) en maandag 4 juli (8 – 12 uur). Daar helpen medewerkers van de stad graag verder om jouw gegevens in te vullen. De terugbetaling gebeurt ook via een overschrijving. 

Recyclagepark

Het recyclagepark bevindt zich op industrieterrein Heernisse. Alle informatie over het recyclagepark (of containerpark) vind je hier