naar inhoud

Inname openbaar domein

Aanvragen voor inname openbaar domein gebeuren via het platform van Eaglebe. Al vertrouwd met het platform? Doe dan hier je aanvraag. 

Meer info over de aanvraag van een signalisatievergunning (inname openbaar domein met hinder voor voetgangers en/of fietser en/of voertuigen) of parkeerverbod vind je onderaan deze pagina.

Facturatie en betaling

Facturatie en betaling gebeurt standaard online via het platform Mollie. Kun je niet online betalen? Kom dan langs in administratief centrum (Heernisse 6). Daar kun je onmiddellijk alles aanvragen en direct betalen. Je ontvangt je vergunning pas nadat alles betaald is.

Aanvraagtermijn

De stadsdiensten plaatsen de  parkeerverbodsborden ook pas nadat de betaling is verwerkt. Gelieve dan ook de aanvraagstermijn van 5 werkdagen te respecteren. 

Tips bij het opmaken van je aanvraag

  • Gebruik alle juiste contactgegevens voor de aanvrager, opdrachtgever en signalisatieverantwoordelijke. Zo kunnen we onmiddellijk de juiste persoon te contacteren voor elk probleem.
  • Teken bij 'Locatie' de juiste zone van inname in. Probeer de werkelijke situatie zo goed als mogelijk te benaderen.
  • Plaats bij 'Locatie' ook de nodige signalisatie. Via de tool kun je alle nodige verkeersborden voor voorrangsregels, verbodsregels en afzetborden meteen op de juiste locatie plaatsen. Zo zie je ook meteen of er conflicten zijn met kruispunten of andere zaken. 
  • Ben je na het afronden van je aanvraag vergeten een account aan te maken? Geen probleem, op basis van je gebruikte e-mailadres kan je bij aanmaak van een nieuwe account eerder aangevraagde vergunningen op dit e-mailadres terugvinden.