naar inhoud

Inname openbaar domein

Aanvragen inname openbaar domein kun je via onderstaande link invullen.

Aanvraagformulier: KLIK HIER

Meer info over aanvraag signalisatievergunning (inname openbaar domein met hinder voor voetgangers en/of fietser en/of voertuigen) of parkeerverbod kun je hieronder vinden.

Facturatie wordt standaard online afgehandeld door het platform Mollie. Indien u niet tot de mogelijkheid beschikt om online betalingen uit te voeren, dient u dit te melden onder het vakje "omschrijf de inname". 

Facturatie voor aanvragen worden steeds voorgaand het ontvangen van de vergunning betaald. Het plaatsen van parkeerverbodsborden door de stad worden pas uitgevoerd nadat de betaling is binnengekomen. Gelieve dan ook het aanvraagstermijn te respecteren. We behandelen uw aanvraag zo spoedig mogelijk. 


Tips bij het opmaken: 

  • Gebruik alle juiste contactgegevens voor de aanvrager, opdrachtgever en signalisatieverantwoordelijke. Zo weten we meteen de juiste persoon te contacteren voor elk probleem.
  • Onder het luik 'Locatie' vragen we u de juiste locatie in zone in te tekenen. Dit dient zo goed mogelijk overeen te komen met de werkelijke inname.
  • We vragen ook om onder dit luik de signalisatie te plaatsen. Via de tool kunt u alle nodige verkeersborden voor voorrangsregels, verbodsregels en afzetborden meteen op de juiste locatie plaatsen. Zo zie je ook meteen als er conflicten zijn met kruispunten of andere zaken. 
  • Ben je na het afronden van je aanvraag vergeten een account aan te maken. Geen probleem, op basis van je gebruikte emailadres kan je bij aanmaak van een nieuw account zelfs eerder aangevraagde vergunningen op dit emailadres terugvinden.