naar inhoud
potjesvlees met langoustines en crème van Keiemtaeler

Maak dit Diksmuids gerechtje en win misschien een eetbon t.w.v. €60

09 dec
Een jaar lang kreeg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestond voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem.

Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart. Dieter Dhulst (42) van Hof ter Molen sluit het jaar feestelijk af met een streekgebonden creatie.

Ingrediënten voor 5 personen

Potjesvlees

200 gr kippenbillen zonder vel (Hof ter Molen)

200 gr kalfsblanket (Hof ter Molen)

200 gr konijnenbillen zonder vel (Hof ter Molen)

2 dl azijn

2 dl kippenbouillon

halve ui

tijm, laurier, rozemarijn (kruidenbundel)

2 blaadjes gelatine

Crème

200 gr kleine stukjes Keiemtaeler (Keiemse Kazen)

100 gr melk

300 gr mascarpone

 

Afwerking

5 langoustines

croutons, groene kruiden, radijs, komkommer

Zo ga je te werk

 Potjesvlees

  • Voeg alle ingrediënten voor het potjesvlees toe in een pot en laat ongeveer een uur koken op een zacht vuur;
  • Pluk het vlees van het been en verwijder de kruidenbundel;
  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water;
  • Ontvet door met wat keukenpapier het vet weg te nemen. Het vet stijft ook op als je de bereiding laat afkoelen in de frigo. Zo kan je het vet eenvoudig verwijderen uit de pot.
  • Voeg de negen geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe aan 1,5 liter bouillon om de gelei te maken;
  • Voeg de stukjes vlees toe en verdeel het in vormpjes.
  • Laat dit 24 uur opstijven in de frigo.

Crème Keiemtaeler

  • Smelt 200 gram kleine stukjes Keiemtaeler met 100 gram melk;
  • Mix dit samen met 300 gram mascarpone;
  • Steek dit mengsel in een spuitzak en laat opstijven in de frigo.

Afwerking

  • Ontvorm het potjesvlees op het bord;
  • Zet puntjes crème rond zoals op de foto;
  • Bak de langoustines kort aan;
  • Werk af met croutons, groene kruiden, radijs en komkommer.

Maak dit gerecht na en win een eetbon t.w.v. € 60

Dieter leverde al heel wat werk, nu is het aan jou! Maak dit gerecht en post een foto ervan op Facebook of Instagram met hashtag #diksmuidsestreekproducten. Op het einde van de maand pikt een onschuldige hand twee winnaars die een bon krijgen ter waarde van € 60 bij Hof ter Molen.

Psst, vergeet niet om je bericht openbaar te delen, zodat wij het zeker kunnen zien. 

Dit is Dieter

“Hof ter Molen bestaat al sinds 2007. Diksmuidelingen zijn echte Bourgondiërs die houden van lekker eten, en hier vind je erg veel lekkere streekproducten. Het is ook fijn om van de stad ondersteuning te krijgen bij allerhande acties (koop lokaal, eindejaarsactie, …). Met dit receptje wil ik graag mensen inspireren. Hopelijk grijpt iemand de uitdaging om dit gerecht te maken tijdens de feestdagen!“

Hof ter Molen

Kruiskalsijdestraat 7, Leke (feestzaal & restaurant)

Lappersforststraat 6, Leke (slagerij en traiteur)

info@termolen.be
051 50 17 40



 

Nieuwsoverzicht