naar inhoud
Skatepark

Diksmuide investeert verder in de uitbouw van sportcomplex De Pluimen

10 jan
Het lokaal bestuur maakt in 2024 werk van een verdere uitbouw van het sportcomplex De Pluimen. Onder meer een volledig nieuw skatepark, de uitbreiding van de kleedkamers bij de voetbaltribune en een nieuw grasveld kunnen dit jaar in gebruik genomen worden.

Onder de pijler ‘Bouwen aan een betere stad’ uit het beleidsplan ’86 acties voor 8600’ staat ook de verdere uitbouw van sportcomplex ‘De Pluimen’. Naast uitbreiding van bestaande infrastructuur, is er eveneens ruimte voor nieuwe realisaties.

Skatepark

Met de realisatie van een gloednieuw skatepark zet Diksmuide in op jongeren. In het beleidsplan was een actie voorzien om skatetoestellen aan te kopen. Na eerder een pop-up skatepark, krijgen ze nu een volwaardig alternatief van zo’n 600 m² naast de hamerslingerkooi. Het skatepark en de toestellen zijn vervaardigd uit glad beton. Met onder meer een miniramp, verschillende rails, een bank met platform/quarterpipe … kunnen skaters zich helemaal uitleven. De realisatie van het skatepark is goed voor een investering van 123.690 euro.

Kleedkamers

Heel wat sportverenigingen die gebruikmaken van de infrastructuur op De Pluimen, kenden de afgelopen jaren een forse ledenstijging. Logisch dus dat de nood aan extra kleedkamers hoog werd.

Halverwege oktober 2023 is er gestart met de bouw van vier extra kleedkamers bij de voetbaltribune van KSV Diksmuide. Daarnaast zijn er nog individuele kleedkamers, extra bergruimte en sanitair voorzien. Deze uitbreiding kost 540.131,35 euro. Er is ook een bijkomende fietsenstalling voorzien, goed voor een 70-tal fietsen.

Nieuw (natuur)grasveld

Het nieuwe natuurgrasveld, met bijhorende energiezuinige ledverlichting, ligt eveneens naast de hamerslingerkooi. Het veld moet zorgen voor een betere spreiding over de verschillende terreinen.

Het nieuwe terrein is voor iedereen toegankelijk. Voetbalclub KSV Diksmuide zal er ook gebruik van maken voor hun trainingen. De aanleg van het veld en de bijhorende verlichting kost 79.889,90 euro.

Nieuwsoverzicht