naar inhoud
Vakantiekamp

Sportdienst zorgt voor een jaar vol sport, spel en creativiteit

10 jan
Diksmuide maakt van 2024 opnieuw een jaar vol sport, spel en creativiteit, voor jong én oud. Met daarbovenop nog een ‘start to triatlon’, stappenclash, zwemmarathon en kerstloop, liggen de sportieve uitdagingen voor het rapen.

Met het jeugdvakantiemagazine van het lokaal bestuur is er opnieuw een gids waarin alle aanbieders staan die meerdaagse kampen aanbieden in de schoolvakanties. Met meer dan 40 verschillende mogelijkheden hebben kinderen - van kleuters tot tieners - keuze zat: van sport tot kunst, natuur of avontuur … Er is voor elk wat wils. Het magazine zelf, dat in alle Diksmuidse scholen bedeeld werd, is ook te verkrijgen in het sportcomplex of digitaal op www.diksmuide.be/sport.

Gevarieerde vakantiekampen

De vrijetijdsdiensten van de stad bieden in de krokus-, paas-, zomer- en herfstvakantie opnieuw vakantiekampen aan. Er is een gevarieerd aanbod: van sportkampen tot tienerkampen om zelf een game te ontwikkelen of eigen kledinglijn te ontwerpen. Nieuw dit jaar is het danskamp. Er zijn in totaal 605 kampplaatsen voorzien. Vorig jaar waren dat er 595. 508, of zo’n 85%, daarvan waren benut.

Inschrijven voor deze stedelijke vakantiekampen kan vanaf maandag 15 januari om 19 uur via de webshop.

Sportieve uitdagingen

Wie z’n goede voornemens kracht wil bijzetten, kan kiezen voor een sportlessenreeks of een uitdaging aangaan op een van de sportieve evenementen komend jaar.

De sportlessen zijn er opnieuw voor jong en oud. Van het speels motorisch leren tijdens het kleuterturnen, al springend op een trampoline met opzwepende muziek of een ‘beweeg, blijf fit’ voor de iets ouderen … Met ‘Move’ (een workout voor (her)starters om het lichaam soepel te houden), een extra lesuur watergym, ropeskipping en seniorenfitness zijn de mogelijkheden sinds september trouwens uitgebreid.

De meeste lessenreeksen van het voorjaar starten half januari op. Inschrijven kan via de webshop.

Zwemmen, fietsen en lopen

De sportdienst serveert ook enkele sportieve uitdagingen dit jaar. Vanaf maart is er een ‘start to triatlon’ voor wie zich wil voorbereiden op de Mivos triatlon van zaterdag 18 mei. De meimaand staat trouwens in het teken van bewegen voor de jaarlijkse stappenclash.

Het jaar sportief afsluiten kan op de zwemmarathon van eind november door zoveel mogelijk baantjes te trekken op een uur tijd of tijdens de gezellige kerstloop in de historische binnenstad.

Alle info en inschrijvingen

Via www.diksmuide.be/sport vind je onder de rubrieken ‘vakantiekampen’, ‘sport- en zwemlessen’ en ‘sportevents’ alle info terug en het jeugdvakantiemagazine in digitaal formaat.

Inschrijven voor de vakantiekampen, sport- en zwemlessen kan via de webshop https://webshopdiksmuide.recreatex.be.

Nieuwsoverzicht