naar inhoud
bootje

Vraag steun voor jouw initiatieven in, op of naast het water

07 jun
De rijkelijke aanwezigheid van water in het Diksmuidse landschap onderscheidt onze stad van de rest van de Westhoek. Het stadsbestuur wil water inzetten als motor voor het toerisme. Naast heel wat eigen investeringen en acties herhaalt de stad de oproep voor waterprojecten.

Verschillende rivieren of waterlopen doorklieven het stadscentrum. Elk dorp grenst aan of ligt in een waterrijk gebied en onze stad beschikt over natuurlijke parels als het Blankaartgebied of de Viconia Kleiputten. Het stadsbestuur zet in op meer recreatie, educatie, gastronomie en cultuur. In, op en naast het water, het hele jaar door.

Steun voor projectvoorstellen

Aan Diksmuide werken, is samenwerken. Naast eigen acties of activiteiten roept het stadsbestuur ook inwoners, verenigingen of organisaties op om watergerelateerde activiteiten of acties op poten te zetten. Iedereen die in Diksmuide gevestigd is of samenwerkt met een Diksmuidse partner kan een projectvoorstel indienen.

Een projectaanvraag indienen loont. Zo kreeg ’t Buitenbeentje de voorbije jaren steun om het aanbod uit te breiden met pedalo’s en vanaf mei 2022 ook met e-bootjes. De Yserstar kreeg steun voor extra rondvaarten op de IJzer in de zomer.

Het stadsbestuur voorziet jaarlijks nog 25.000 euro voor initiatieven in 2023 en 2024. Naast logistieke en promotionele steun kan een aanvrager maximaal 10.000 euro ontvangen. Projectaanvragen voor 2023 kunnen tot 15 september ingediend worden bij de dienst Toerisme, Grote Markt 6: 051 79 30 50 of peter.demaree@diksmuide.be. Meer informatie en het volledige projectreglement op www.bezoekdiksmuide.be/water.

Nieuwsoverzicht