naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Lekedorpstraat

  BEWONERSBRIEF: Lekedorpstraat niet bereikbaar op 23 en 24 oktober

  dinsdag 17 oktober 2017
  Op maandag 23 en dinsdag 24 oktober zal de aannemer in de Lekedorpstraat de wapeningsnetten aanbrengen en de toplaag asfalteren. Het gaat om het gedeelte tussen huisnummer 105 en de Kruiskalsijdestraat. Hierdoor zal de Lekedorpstraat volledig afgesloten zijn.
 • Aan tafel

  Landbouwer, sla jij de weg van de landbouwverbreding in?

  dinsdag 17 oktober 2017
  Meer en meer land- en tuinbouwers voegen nieuwe activiteiten toe aan hun bedrijfsvoering. Ze kiezen daarbij vaak voor direct contact met consumenten of een meerwaarde voor hun producten. Denk bijvoorbeeld aan een hoevewinkel, een B&B of een zelfplukinitiatief.
 • August Faes

  Boekvoorstelling 'August Faes' op 29 oktober

  maandag 16 oktober 2017
  Op zondag 29 oktober vindt in CC Kruispunt de boekvoorstelling plaats van het gloednieuwe boek 'August Faes. Herinnering aan de oorlogsjaren 1916-1918.’ door André Gysel. Je kunt het boek ter plaatse aankopen voor 20 euro.
 • Gezinsbond en Sarah Vanderriest

  Niet-verkochte spullen tweedehandsbeurs Gezinsbond geschonken aan De Klapstoel

  vrijdag 13 oktober 2017
  Vorige week vond in het VTI van Diksmuide de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond (afdeling Diksmuide) plaats. Met 38 standhouders was de beurs helemaal volzet. De ouders doneerden hun niet-verkochte spullen aan De Klapstoel. Een prachtig gebaar!
 • tijd. verkeersreglement Mollecross te Zarren - 28.10.2017

  donderdag 12 oktober 2017
 • Werken

  Verduidelijking omleidingsroutes + extra controles

  donderdag 12 oktober 2017
  Sinds de start van de werken in de Maria Doolaeghestraat werd er in de Tuinwijk, de Rosemarijnstraat en de IJzerlegerstraat éénrichtingverkeer ingevoerd om het verkeer vlot en veilig te doen verlopen. De politie voert controles uit om de leefbaarheid van de straten te vergroten.
 • Klimaatopwarming

  Lagere scholen ondertekenen klimaatcharter met stad Diksmuide en MOS West-Vlaanderen

  vrijdag 6 oktober 2017
  De gevolgen van de klimaatopwarming worden met de dag duidelijker. Wereldwijd spannen landen zich in om de klimaatopwarming te beperken. MOS biedt via de klimaattrajecten ondersteuning op maat van de school. Op 10 oktober ondertekenen de stad Diksmuide, schooldirecties en MOS een klimaatcharter.
 • bekendmaking besluiten gemeenteraad op maandag 25 september 2017

  woensdag 4 oktober 2017
 • Animatoren

  Diksmuidse speelpleinwerkingen bedanken de animatoren

  woensdag 4 oktober 2017
  Eind september werden de animatoren van speelpleinwerkingen Zonnestraal en De Kastanjes bedankt voor hun inzet tijdens de zomerwerking. De speelpleinwerkingen blikken dan ook terug op een succesvolle zomer.
 • bekendmaking besluiten Zoneraad HV Westhoek - 20.09.2017

  maandag 2 oktober 2017
 • Behekst Diksmuide

  Diksmuide pakt uit met uitgebreid griezelprogramma

  maandag 2 oktober 2017
  Wanneer de bladeren knisperen onder je voeten, de mist mysterieuze slierten trekt doorheen het landschap en de schaduwen steeds langer worden dan is het weer tijd voor Behekst Diksmuide. Wie op zoek is naar griezelen op een hoger niveau (letterlijk en figuurlijk) kan dit jaar terecht in Ghostoria.
 • tijd. verkeersreglement automeeting getunede wagens - 17.06.2018

  donderdag 28 september 2017
 • tijd. verkeersreglement Luchtjesshow Kaaskerke - 16.12.2017

  donderdag 28 september 2017
 • bekendmaking besluiten OCMW-raad op maandag 18 september 2017

  woensdag 27 september 2017
 • Bladkorven

  Stadsbestuur lanceert proefproject bladkorven

  vrijdag 22 september 2017
  Bomen in de straat zorgenvoor een aangename leefomgeving. In de herfst zorgen de afgevallen bladeren vaak voor gladde stoepen of kunnen rioolkolken verstoppen. Daarom plaatste de stedelijke groendienst bladkorven in diverse straten en op pleinen.
 • BEWONERSBRIEF MIVOS-triatlon op 24 september

  dinsdag 19 september 2017
  Op zondag 24 september is Diksmuide opnieuw het decor voor de recreatieve MIVOS-triatlon. Dit sportevent is een uitgelezen kans om kennis te maken met de triatlonsport als starter. Bovendien is er, na het succes van vorig jaar, opnieuw een familietriatlon!
 • IJzerdijk

  BEWONERSBRIEF werken IJzerdijk

  dinsdag 19 september 2017
  Vanaf 18 september wordt er gewerkt aan de IJzerdijk. Aannemer Verkinderen uit Langemark voert de werken uit. Deze zullen, onder gunstige weersomstandigheden, 100 werkdagen in beslag nemen. De hinder voor omwonenden blijft beperkt.
 • Keiem

  BEWONERSBRIEF werkzaamheden Keiem

  dinsdag 19 september 2017
  Op 18 september start de dorpskernvernieuwing in Keiem. Vanlerberghe bvba uit Diksmuide voert de rioleringswerken uit, Debrabandere uit Veurne zorgt voor de bovenbouw. De Keiemdorpstraat, de Oude Keiemweg en de Streuvelstraat krijgen een make-over.
 • Maria Doolaeghestraat

  BEWONERSBRIEF werken Maria Doolaeghestraat

  maandag 18 september 2017
  Vanaf 18 september wordt er gewerkt aan de Maria Doolaeghestraat. De rijweg wordt vernieuwd tussen de bibliotheek en de Bortierlaan en er worden verkeerslichten geïnstalleerd op het kruispunt met de Admiraal Ronarchstraat en de Fuselierstraat. Er worden ook bushaltes aangelegd.
 • Dorpsrestaurant

  Nieuw dorpsrestaurant in Leke

  maandag 18 september 2017
  Na Oostkerke, Pervijze, Beerst, Vladslo, Esen en Woumen krijgt Leke nu ook een eigen dorpsrestaurant. Op donderdag 21 september kunnen inwoners aan een gunstig tarief tafelen met dorpsgenoten. Dit is een initiatief van lokaal dienstencentrum Ten Patershove.
 • 50 jaar cultuurraad

  Cultuurexplosie tijdens feestweekend 50 jaar cultuurraad

  vrijdag 15 september 2017
  Op 16 en 17 september viert de cultuurraad zijn 50-jarig bestaan. Op 17 september wordt het hele stadscentrum omgevormd tot een groot cultuurgebeuren. Op ieder pleintje en achter ieder hoekje vind je wel iets wat met cultuur te maken heeft.
 • Archeologisch onderzoek

  Archeologisch onderzoek op de Grote Markt

  woensdag 13 september 2017
  In juni 2016 werd ter voorbereiding van de heraanleg van de Grote Markt in Diksmuide een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd door Ruben Willaert bvba, in opdracht van het stadsbestuur. Dit onderzoek bestond uit de aanleg van 3 lange proefsleuven.
 • Bekendmaking beslissing milieuvergunningsaanvraag De Cat Kristof

  maandag 11 september 2017
 • Diksmuideapp

  Download de Diksmuideapp

  donderdag 7 september 2017
  Sta rechtstreeks in contact met de stadsdiensten of je favoriete handelaren via de Diksmuideapp. Je downloadt hem via Google playstore. De app wordt op 6 september voorgesteld aan de handelaren van Diksmuide.
 • Prijsuitreiking zo Dichtblij

  Prijzen actie ‘Zo dichtblij’ uitgereikt

  donderdag 7 september 2017
  Tussen 29 april en 3 juni 2017 organiseerde de stad Diksmuide i.s.m. Bond Beter Leefmilieu een nieuwe campagne ‘Zo Dichtblij’. Met deze campagne willen we aan de leefbaarheid van Diksmuide. Tijdens de campagne werden bestaande en nieuwe activiteiten rond duurzaamheid zichtbaar gemaakt.
 • Lekedorpstraat

  Bewonersbrief: werken Lekedorpstraat

  dinsdag 5 september 2017
  Op 18 september starten er werkzaamheden in de Lekedorpstraat vanaf nummer 105 tot aan de kruising met de Kruiskalsijde- en de Laagvlaktestraat. Adiel Maes wegeniswerken uit Lichtervelde voert de werken uit in onderaanneming van bvba Verhegge Marc.
 • Sport

  Het najaar van 2017 staat bol van Diksmuidse sportevenementen

  vrijdag 1 september 2017
  De sportdienst van Diksmuide kijkt reikhalzend uit naar het komende najaar. Traditioneel staat het najaar bol van sportieve evenementen voor jong en oud. In september zijn er maar liefst 4 sportevents gepland.
 • Wijziging dienstverlening Vlaams Woningfonds in Brugge

  vrijdag 1 september 2017
  Het Vlaams Woningfonds is elke maandag- en vrijdagvoormiddag van 9 tot 12 uur en elke donderdagavond van 16 tot 19.30 uur aanwezig in het NMBS-stationsgebouw (Regus) in Brugge (Stationsplein 4). Ook houden zij elke dinsdag van 9 tot 12 uur ontvangdag in het Adm. centrum in Diksmuide, Heernisse 6.
 • Stadhuis achterkant

  Nieuwe openingsuren + werken op afspraak

  dinsdag 22 augustus 2017
  Vanaf 1 september kun je kennismaken met onze nieuwe digitale dienstverlening. Je kunt dan op afspraak naar de dienst burgerzaken en sommige attesten gewoon online opvragen.  Maar ook voor wie ons persoonlijk opzoekt, maken we het gemakkelijker.
 • IJzerdijk

  Werkzaamheden IJzerdijk vanaf 18 september

  dinsdag 22 augustus 2017
  Vanaf 18 september starten de werken voor het nieuw wandel- en fietspad langs de IJzerdijk tussen de Hoge Brug en de Dodengang. 
1-30 Van 256