naar inhoud

Vernieuwen nutsleidingen en voetpaden in Woumen - dorp

Algemene info

Vanaf 12 oktober 2015 starten werkzaamheden in de dorpskern van Woumen. Netbeheerder Infrax legt nieuwe nutsleidingen aan en plaatst nieuwe openbare verlichting. De stad Diksmuide voorziet in de aanleg van nieuwe voetpaden. De werken situeren zich in de Woumenweg en de Iepersteenweg en dit vanaf de Noordbroekstraat tot de Zuidbroekstraat.

 

Fasering

Deel 1: Nutsleidingen en openbare verlichting

Deze werken worden in 3 fasen uitgevoerd. Voor de nutsleidingen zal eerst het nieuwe net worden aangelegd, daarna gebeuren de individuele huisaansluitingen op het nieuwe net en als laatste wordt het oude net afgebroken.

Fase 1: Woumenweg vanaf Noordbroekstraat tot Kerkstraat      

Fase 2: Woumenweg vanaf Kerkstraat tot Sint-Pietersstraat

Fase 3: Iepersteenweg vanaf Sint-Pietersstraat tot Zuidbroekstraat

De aannemer van Infrax is Aksoy-Dogan bvba. 

 

Deel 2: Vernieuwen voetpaden

Omwille van bereikbaarheid werd geopteerd om de werken aan de nutsleidingen en de heraanleg van de voetpaden volledig na elkaar uit te voeren. M.a.w. de heraanleg van de voetpaden zal pas starten nadat de werken aan de nutsleidingen afgerond zijn. Het is immers niet aangewezen om binnen de dorpskern op twee locaties met verkeerslichten te werken.

De aannemer die in opdracht van de stad Diksmuide de voetpaden vernieuwt is NV Verkinderen wegeniswerken. 

Timing

Onder voorbehoud van weersomstandigheden of onvoorziene werken wordt de totale duurtijd van deze werken wordt geraamd op 15 maanden. Met een geraamde duur van 7 maanden voor de werken aan de nutsleidingen en een geraamde duur van 8 maanden voor de heraanleg van de voetpaden.
De eerste fase start op 12 oktober 2015. Vermoedelijk rond de jaarwisseling is de aanleg van het nieuwe net afgerond. Na nieuwjaar start men met de individuele huisaansluitingen, dit zal vermoedelijk een tweetal maanden in beslag nemen.

 

Minder-hinder-maatregelen

Om de toegankelijkheid van woningen en handelszaken te bewaken wordt het voetpad, na aanleg van het nieuwe net, dichtgemaakt met ‘mager beton’. Op deze manier blijft de voetpadzone bruikbaar op een comfortabele manier.

Om de bereikbaarheid van woningen en handelszaken zo weinig mogelijk te hinderen werd bewust gekozen om niet met een omleiding via Klerken te werken, maar met een beurtelingse doorgang geregeld met verkeerslichten. De verkeerslichten worden tijdens het weekend en  gedurende vakantieperiodes weggenomen. De verkeerslichten overbruggen een werkzone van 250 meter. Dit maakt het werkbaar voor de aannemer en is haalbaar voor de verkeersdoorstroming.

Opvolging werken

Tijdens de werken zal wekelijks een werfvergadering doorgaan met de betrokken aannemers, het stadsbestuur en netbeheerder Infrax. Tijdens de werfgaderingen bespreken we de voortgang van de werken, knelpunten en vragen.

Heeft u vragen i.v.m. de werken aan de nutsleidingen dan mag u de werfleider van Infrax – Wim Thieren – hierover aanspreken. Hij is dagelijks aanwezig is op de werf. U kan eveneens terecht op de infolijn van Infrax op 078 35 30 20.

 

Voor andere vragen kan u steeds terecht bij Willy Delancker, die namens de stad deze werf opvolgt. T 051 79 31 00 of mail naar openbare.werken@stad.diksmuide.be  .

 

Updates

 • Bewonersbrief werken aan nutsleidingen en voetpaden in de Woumenweg

  dinsdag 6 oktober 2015
 • foto Heraanleg voetpaden Woumenweg van start op 9 mei

  Heraanleg voetpaden Woumenweg van start op 9 mei

  dinsdag 26 april 2016

  Vanaf maandag 9 mei start aannemer Verkinderen met de aanleg van de voetpaden in de Woumenweg. Aangezien het werkgedeelte over een aanzienlijke afstand van 1,7 kilometer loopt worden de werkzaamheden in drie fasen ingedeeld. Dat zorgt er eveneens voor dat de hinder voor de bewoners enigszins kan beperkt worden.

   

  Planning en bereikbaarheid


  Fase 1: Noordbroekstraat – Kerkstraat
  Fase 2: Kerkstraat – St. Pietersstraat
  Fase 3: St. Pietersstraat – Zuidbroekstraat

   

  Fase 1:
  Fase 1 start op maandag 9 mei. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten. Parkeren zal tijdens de werkuren ( 7.30 uur – 17.00 uur) niet mogelijk zijn. Gedurende de weekends worden de verkeerslichten weggehaald en is verkeer in de twee rijrichtingen opnieuw mogelijk. Deze fase duurt tot ongeveer aan het bouwverlof, dit onder voorbehoud van goede weersomstandigheden. De aannemer voert de werken stelselmatig uit. Buiten de werkuren kunnen de garages aangewend worden. 

   

  Fase2:
  Ook in fase 2 en 3 wordt het verkeer via verkeerslichten georganiseerd en zal parkeren tijdens de werkuren niet mogelijk zijn. Net als in fase 1 zullen gedurende de weekends de verkeerslichten worden weggehaald. Toegang tot de garages is mogelijk buiten de werkuren uitgezonderd wanneer de voetpaden in dit stuk worden aangelegd. De duurtijd van de drie fasen samen wordt geschat op 140 werkdagen. 

  Meer info

  Contactgegevens aannemer
  Bvba Verkinderen
  T 059 29 81 46
  E-mail: info@verkinderenaannemingen.com

  Contactgegevens technische dienst
  Bezoekadres: Administratief Centrum, Heernisse 6
  T 051 79 31 00
  E-mail: openbare.werken@diksmuide.be

   

  Wil je op de hoogte blijven over de voortgang van de werken dan kan je jouw e-mailadres doorgeven aan communicatie@diksmuide.be

   

 • foto Verkeerssituatie Woumenweg wordt aangepast

  Verkeerssituatie Woumenweg wordt aangepast

  woensdag 18 mei 2016

  Op 9 mei is aannemer Verkinderen gestart met de heraanleg van de voetpaden in de Woumenweg. Er werd toen beslist om het verkeer via verkeerslichten te organiseren. Het stadsbestuur van Diksmuide kreeg ondertussen enkele opmerkingen van omwonenden en passanten die vonden dat de situatie niet ideaal was.

  Samen met de politie en de aannemer heeft het stadsbestuur beslist om daarom een omleiding voor het verkeer komende uit de richting van Ieper in te voeren ter hoogte van de Sint-Pietersstraat. Via de Kerkhofstraat worden de bestuurders opnieuw naar de Woumenweg geleid. Het verkeer uit Diksmuide kan de normale weg blijven volgen. 

  Het stadsbestuur hoopt op die manier tegemoet te komen aan de wensen van inwoners en voorbijgangers.  De verkeerssituatie wordt toegepast vanaf donderdag 19 mei 2016. De aannemer haalt omstreeks 16.30 uur de verkeerslichten weg zodat de normale verkeerssituatie even kan ingenomen worden tot morgenochtend. 

   

  Meer info

  Contactgegevens aannemer
  Bvba Verkinderen
  T 059 29 81 46
  E-mail: info@verkinderenaannemingen.com

  Contactgegevens technische dienst
  Bezoekadres: Administratief Centrum, Heernisse 6
  T 051 79 31 00
  E-mail: openbare.werken@diksmuide.be

   

  Wil je op de hoogte blijven over de voortgang van de werken dan kan je jouw e-mailadres doorgeven aan communicatie@diksmuide.be

 • foto Start laatste fase heraanleg voetpaden op maandag 27 maart

  Start laatste fase heraanleg voetpaden op maandag 27 maart

  donderdag 23 maart 2017

  Op maandag 27 maart hervat aannemer Verkinderen de laatste fase in de heraanleg van de voetpaden in de Woumenweg/Iepersteenweg. Het gaat om het gedeelte in de Woumenweg/Iepersteenweg tussen de kruising met de St. Pietersstraat en de Zuidbroekstraat. De werken zullen, onder goede weersomstandigheden, afgerond zijn op 16 mei.

   

  Download de volledige bewonersbrief in de rechterbalk van de website.

Terug naar overzicht

Status

Afgeronde projecten

Technische fiche

Nog geen technische gegevens beschikbaar.

Deelgemeente

Woumen