naar inhoud

Herinrichting Bortierlaan

Algemene info

Voor de laatste updates over dit project, surf naar www.werkenaandiksmuide.be

Met de vernieuwing van de Bortierlaan (en een stuk van de Stationsstraat) wordt de laatste fase in het masterplan van de stationsomgeving ingezet.

Voor de materialenkeuze werd rekening gehouden met het masterplan voor de Grote Markt en omgeving zodat er een sterkere eenheid komt binnen het stadscentrum. Zo wordt de rijweg in de Bortierlaan voorzien in uitgewassen beton. In de voetpadzones komt dezelfde natuursteenverharding als in de Generaal Baron Jacquesstraat en gedeeltes van de Grote Markt. In de Bortierlaan wordt er een éénzijdig dubbelrichtingsfietspad voorzien.

In de Bortierlaan komen 36 parkings en 4 mindervalidenparkings.

De groenzone tussen de Bortierlaan en de spoorweg wordt heraangelegd.

De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op 1.072.805,55 euro, 21% btw inbegrepen, waarvan een stadsaandeel van 969.416,53 euro.

De uitvoeringstermijn van de riolerings- en wegeniswerken bedraagt 80 werkdagen.

 

Timing

De gemeenteraad keurde op 29 augustus 2016 het bestek goed voor de uitvoering van deze werken.  In oktober wordt de stedenbouwkundige aanvraag ingediend.

Voorafgaand aan de riolerings- en wegeniswerken  gebeuren werken aan nutsleidingen. Dit wordt in het voorjaar van 2017 uitgevoerd. Zo zal Infrax nutsleidingen vernieuwen en ondergronds brengen. Ook de Watergroep en Proximus zullen leidingen vernieuwen.
Wellicht zullen de riolerings- en wegeniswerken opgestart worden in het voorjaar van 2017.

Meer weten?

Op de hoogte blijven? Laat je opnemen in het mailingbestand via communicatie@diksmuide.be of meld je aan voor de nieuwsbrief via www.werkenaandiksmuide.be

Foto's

  • IMG_2915
Terug naar overzicht

Status

Afgeronde projecten

Technische fiche

  • Bouwheer: Stad Diksmuide
  • Studiebureau: Plantec

Deelgemeente

Centrum