website diksmuide

Voor elk wat wils in april!

Het eerste weekend van april is er meteen één om u tegen te zeggen. Literatuur, theater, muziek, voor elk wat wils! Zo ontvangen we op donderdag 4 april auteur Koen Peeters, hij neemt je mee in het verhaal van zijn roman De Mensengenezer. Zaterdag 6 april duikt Action Zoo Humain het televisielandschap in. Ze brengen er met hun voorstelling Amnes(t)ie een talkshow met Bert Gabriëls. Wat gebeurt er wanneer de dochter van een Oostfronter oog in oog komt te staan met de moeder van een IS-strijder? Het weekend afsluiten doen we op zondag met een klassiek concert van Edenwood Duo in de Begijnhofkapel. Onder het motto: ‘Support your local scene’ nodigen we tijdens het gratis evenement Lokale Helden op vrijdag 26 april het hiphopcollectief BOUR GONDI uit. Bereid je voor op een avond vol dikke hiphop beats en lokaal DJ talent.
Benieuwd naar de laatste weetjes? Scroll zeker eens naar beneden en ontdek wie de cadeaubon gewonnen heeft, ontmoet onze nieuwe stagiair en schrijf je in voor onze seizoensvoorstelling!
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
November 1919. Twee overlevenden van de oorlog, een briljante tekenaar en een bescheiden boekhouder, besluiten een zwendel rond oorlogsmonumenten op te zetten. In het Frankrijk van de roerige jaren '20, zal de onderneming spectaculair maar ook gevaarlijk worden. Regie: Albert Dupontel – Fr – 2017 – 117 min.
lees meer

In de reeks Auteurs uit/over de regio nodigen we Koen Peeters uit in de bib. Hij brengt het verhaal van zijn roman De mensengenezer. Tijdens het creatieproces vertoefde hij uren en dagen in onze Westhoek om de bijzondere sfeer, geschiedenis en verhalen te vatten.
lees meer

Wat doen we met mensen die extreme keuzes maken waarmee ze zichzelf buiten de samenleving plaatsen? Wat als die spijt krijgen en willen terugkeren? Geven we ze een tweede kans? Het theatergezelschap Action Zoo Humain duikt in het televisielandschap met een nooit eerder geziene talkshowformat: Samen door één deur met als gastheer Bert Gabriëls.
lees meer

Verenigd in het leven, spelen Catherine Struys (gitaar) en Wouter Vercruysse (cello) samen muziek sinds hun ontmoeting. Met Romantico stelt Edenwood Duo een romantisch eigentijds programma voor met muziek die origineel geschreven is voor het bijzondere duo cello & gitaar, naast eigen bewerkingen van stukken van Manuel de Falla en Egberto Gismonti.
lees meer

Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje. Ook dit seizoen kiezen we voor de knusse toneelzolder van de Kunstenacademie Kadens. Enthousiaste vrijwilligers met een passie voor voorlezen staan opnieuw paraat om je te verwelkomen. Om het nieuwe jaar te vieren nodigen we in januari een professionele verteller ...
lees meer

Smurfin trekt er samen met een aantal andere smurfen op uit om een legendarisch smurfendorp te ontdekken voordat de boosaardige tovenaar Gargamel dat doet. Onderweg worden er een aantal mysteries rondom de kleine blauwe wezens opgehelderd, waaronder: zijn er ook smurfen in een andere kleur? Zijn hun paddenstoelhuisjes organisch? En waarom zijn er 99 jongens en slechts een meisje? Regie: Kelly ...
lees meer

Romeo Aldea is chirurg en heeft zijn dochter Eliza altijd opgevoegd met het idee dat ze na haar 18de verjaardag in het buitenland kan gaan studeren. Zijn plan lijkt tot een goed eind te komen: ze krijgt een beurs om psychologie te gaan studeren in Engeland. De dag voor Eliza haar eindexamens doet zich echter een dramatische gebeurtenis voor, waardoor dit plan in het gedrang dreigt te geraken. ...
lees meer

Smurfin trekt er samen met een aantal andere smurfen op uit om een legendarisch smurfendorp te ontdekken voordat de boosaardige tovenaar Gargamel dat doet. Onderweg worden er een aantal mysteries rondom de kleine blauwe wezens opgehelderd, waaronder: zijn er ook smurfen in een andere kleur? Zijn hun paddenstoelhuisjes organisch? En waarom zijn er 99 jongens en slechts een meisje? Regie: Kelly ...
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren. Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste ...
lees meer

Is je laptop traag? Wil je e-mails lezen op je smartphone of wil je weten hoe je een app installeert? Met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone kan je terecht in het Digie Café in de bib. Een ervaren IT specialist staat je met raad en daad bij.
lees meer

Op vrijdag 26 april 2019 staan in Vlaanderen en Brussel honderden optredens en feestjes gepland. (Her)Ontdek je lokale artiesten en je buurt met Lokale Helden!
lees meer

Vier vrienden op 't Kiel dromen ervan om te leven als een echte patser: snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of Tony Montana in "Scarface". Living the good live met snelle patserbakken, dikke villa's, knappe vrouwen, veel bling bling en... respect. Bij een grote coke deal loop het echter mis en zo ontketenen ze een drugsoorlog van Antwerpen tot Amsterdam en Columbia. Regie: Adil El ...
lees meer

Weetjes
Tijdens de maand mei kon je opnieuw en tevens voor de laatste keer meespelen voor een cadeaubon t.w.v. € 25. Benieuwd of jij de gelukkige winnaar bent? Ontdek het hier!
lees meer

Het cultuurseizoen loopt alweer bijna op zijn einde… maar niet getreurd! We zijn alweer volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. En bij een nieuw seizoen hoort natuurlijk ook de voorstelling van het nieuwe programma voor 2019-2020.
lees meer

Diksmuide, boterstad. De stad waar iedere inwoner als het ware een hectare grond heeft. De stad met 14 dorpen. Ons Diksmuide stellen we via beelden aan je voor. We hopen je te prikkelen met herkenbare plekjes, maar ook met onverwachte hoekjes die je nog moet ontdekken.
lees meer

Hallo iedereen, ik ben Joachim Bogaerts, afkomstig uit Boortmeerbeek en 25 jaar oud. Zo ver van Diksmuide zie ik jullie al denken, maar ik verblijf sinds kort in Stavele.
lees meer

Ter ere van het Iedereen Dichter-project zijn er tijdens het eerste weekend van juni twee extra activiteiten aan de kalender toegevoegd. Ontdek ze snel!
lees meer

Hallo iedereen, mijn naam is Luc Braem, 64 jaar en woonachtig te Oostkerke. In volgend nieuwsberichtje zal ik je wat meer vertellen over het vrijwilligerswerk dat ik uitvoer voor CC Kruispunt.
lees meer

Wil je meewerken aan een kind- en jeugdvriendelijke stad met toekomst? Heb je ideeën voor de beleving van vrije tijd in Diksmuide? Weet je hoe CC Kruispunt en Muziekclub 4AD aantrekkelijker kunnen zijn voor jongeren?
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.