website diksmuide

Nog geen plannen voor maart? CC Kruispunt geeft je inspiratie

We zetten de nieuwe maand meteen goed in met op zondag 3/03 Jessie De Caluwe & Hilde Van Laere. Ze nemen je tijdens een Begijnhofconcertje mee op een literair-muzikale reis waarbij je vergeet waar hier en waar daar is. Maart staat ook voor Jeugdboekenmaand. Op woensdag 13/03 kan je in de bib vriendschapsbandjes maken, leuke foto’s nemen in de fotobooth en genieten van de voorstelling De Wensappel (3+).Tom Lanoye is zestig geworden en dat wordt gevierd met een reizend verjaardagsfestijn! Op vrijdag 15/03 maakt hij samen met muzikanten Nicolas Rombouts & Teun Verbruggen zijn passage in CC Kruispunt. Deze levende literaire jukebox brengt je teksten uit zijn oeuvre, taalmuziek en woordkabaal.

Tip: Scroll zeker ook eens naar beneden en ontdek de allerlaatste nieuwtjes!
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Onthaasten?! Een goed idee. Tijdens dit Begijnhofconcertje nemen we je mee op een literair-muzikale reis. Jessie De Caluwe spreekt openhartig over haar leven voor en met een burn-out. Hilde Van Laere neemt je mee op een reis waarbij je vergeet waar hier en waar daar is.
lees meer

In het naoorlogse Londen ontwerpt Reynolds Woodcock samen met zijn zus Cyril kleding voor de hogere sociale klasse. Voor hem is zijn vak een kunst en zijn creaties kleine kunstwerken. Woodcock heeft regelmatig affaires met vrouwen tot hij op een dag de jonge Alma ontmoet. Zij wordt al snel het middelpunt van zijn leven en zet zo zijn strak geregisseerde, geplande leven op zijn kop. Regie: ...
lees meer

In een wereld waar de dinosauriërs nooit zijn uitgestorven leeft Arlo, een 70 meter hoge tiener-Apatosaurus met een groot hart. Nadat een traumatische gebeurtenis onrust veroorzaakt in Arlo's rustige gemeenschap, gaat Arlo eropuit om de vrede te herstellen. Onderweg krijgt hij onverwachts gezelschap van een mens: het jongetje genaamd Spot. Regie: Peter Sohn – USA – 2015 – 93 min.
lees meer

In een wereld waar de dinosauriërs nooit zijn uitgestorven leeft Arlo, een 70 meter hoge tiener-Apatosaurus met een groot hart. Nadat een traumatische gebeurtenis onrust veroorzaakt in Arlo's rustige gemeenschap, gaat Arlo eropuit om de vrede te herstellen. Onderweg krijgt hij onverwachts gezelschap van een mens: het jongetje genaamd Spot. Regie: Peter Sohn – USA – 2015 – 93 min.
lees meer

Maak samen met je vriendje vriendschapsbandjes en laat jullie fijne vriendschap vastleggen op een knotsgekke foto of kom naar de voorstelling De Wensappel (3+).
lees meer

Mountains May Depart spant over drie decennia. Het begint in 1999, wanneer in Fenyang (China), het mooiste maar ook meest verlegen meisje van het dorp trouwt met de rijke, extraverte Zhang. Samen krijgen zij een zoon, genaamd Dollar. Vijftien jaar later scheiden de twee en emigreren vader Zhang en Dollar naar Australië. Nog eens elf jaar later spreekt Dollar nog nauwelijks Chinees en herinnert ...
lees meer

Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje. Ook dit seizoen kiezen we voor de knusse toneelzolder van de Kunstenacademie Kadens. Enthousiaste vrijwilligers met een passie voor voorlezen staan opnieuw paraat om je te verwelkomen. Om het nieuwe jaar te vieren nodigen we in januari een professionele verteller ...
lees meer

Tom Lanoye wordt zestig. Om dit te vieren gaat hij op tournee met Jubilee Lanoye. Tijdens dit reizend verjaardagsfestijn kunt u aan Tom als levende literair jukebox teksten aanvragen uit zijn enorme oeuvre. Daarnaast brengt hij samen met contrabassist Nicolas Rombouts en drummer Teun Verbruggen woordkabaal en taalmuziek.
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren. Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste ...
lees meer

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino 'Gigi' Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte 'Bibi' Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij het probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld. Regie: Michaël R. Roskam – B – 2017 – 130 min.
lees meer

Anne, Irene, Annelies en Marijke. Zijn het de namen van de dames van Scala met hun engelachtige stemmen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes? Liedjes door vrouwen over vrouwen… Scala brengt met Meisjesnamen voor het eerst in hun bestaan een voorstelling volledig in het Nederlands. Ontdek deze hemelse stemmen in de Sint-Andreaskerk in Woumen.
lees meer

Is je laptop traag? Wil je e-mails lezen op je smartphone of wil je weten hoe je een app installeert? Met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone kan je terecht in het Digie Café in de bib. Een ervaren IT specialist staat je met raad en daad bij.
lees meer

Weetjes
Maak ook tijdens de maand mei kans op een cadeaubon ter waarde van €25!
lees meer

Het technisch team van CC Kruispunt kent sinds kort een nieuw gezicht. Stagiair Neil stelt zich in volgend nieuwsberichtje kort even aan je voor.
lees meer

De voorstelling Oost van Kommil Foo op zaterdag 4 mei is volledig uitverkocht! Wie nog geen tickets heeft kunnen bemachtigen kan zich online aanmelden voor de wachtlijst.
lees meer

Op maandag 11 en dinsdag 12 februari kwamen enkele Diksmuidse klassen van het 1ste en het 2de leerjaar langs in CC Kruispunt om naar de schoolvoorstelling ‘Pierrot’ te kijken.
lees meer

Om het culturele leven in onze stad aan te moedigen, pakt de cultuurraad tweejaarlijkse uit met een ‘Prijs voor cultuurverdienste’. Wie gaat dit jaar met de eer aan de haal?
lees meer

Omdat CC Kruispunt graag elke familie warm onthaalt hebben ook wij het Familiemanifest ondertekend.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.