website diksmuide

Ontdek ons aanbod voor de maand februari!

Geen betere manier om februari in te gaan dan met de Poëzieweek! Ter ere daarvan spelen we op woensdag 06/02 met woorden. Op de Wolkenschrijftafel (8+) regent het letters waarmee we nieuwe woorden maken die jubelen, koeren of hinniken. Aansluitend op de Week van de Poëzie komt Maud Vanhauwaert langs op vrijdag 8/02 met muzikanten Tom Kestens en Geert Waegeman. Samen scheppen zij met ‘Mijn punt is eigenlijk.’ een magische wereld op het spanningsveld tussen poëzie, muziek en experiment. Een weekje later hebben we een goed gevuld weekend. Op vrijdag 15 februari ontvangen we The Scabs voor hun uitverkochte jubileumconcert ‘Forty Years’, op zaterdag kan je genieten van de muziek van Het Onderspit en op zondag is er de familievoorstelling ‘Lampionaio’. Februari afsluiten doen we op zaterdag 23/02 met stand-upcomedian David Galle. Hij nodigt je uit om samen op zoek te gaan naar waar de grens ligt.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Wanneer de politie negen maanden na de brutale moord en verkrachting van haar dochter nog steeds geen verdachte in het vizier heeft, is voor de alleenstaande moeder Mildred Hayes de maat vol. Met haar laatste spaarcenten laat ze drie reclamepanelen beplakken waarin ze de lokale sheriff tot de orde roept. Haar stunt mist zijn effect niet en al gauw staat het hele dorp in rep en roer. Regie: ...
lees meer

1957: Florence Green, een jonge oorlogsweduwe, verhuist naar een pitoresk kuststadje in Engeland om daar een boekwinkel te openen. Ze stoot echter meteen op beleefd, maar meedogenloos verzet van de lokale bevolking. Zowel achter hun korte glimlachjes en knikjes, als achter hun keurig getrimde heggen sluimert namelijk een oerconservatief gedachtegoed dat geen vernieuwing tolereert. Regie: ...
lees meer

WEEK VAN DE POEZIE / WOORDREUS Kom spelen met woorden. Op de wolkenschrijftafel regent het letters, sneeuwt het gedachten en worden woorden door de wind gewiegd en gevormd. Met de letters die we vangen, maken we woorden die jubelen, koeren of hinniken, woorden die iemand doen lachen of gewoonweg …bloedmooi zijn!
lees meer

Maud Vanhauwaert, Geert Waegeman en Tom Kestens kwamen elkaar de voorbije jaren vaker tegen, bleven aan elkaar haperen en veroordeelden uiteindelijk zichzelf tot elkaar. Samen scheppen zij met Mijn punt is eigenlijk. een magische wereld op het spanningsveld tussen poëzie, muziek en experiment.
lees meer

Gezellig rond de tafel in de bib. Kom eens een kijkje nemen in onze spelotheek. Heel wat spelletjes staan op jou te wachten. Je kan ze uitlenen maar op onze spelletjesnamiddagen kan je ze ook uittesten. We schuiven de stoelen bij elkaar en zetten de spelletjes klaar. Nodig je familie en vriendjes uit om mee te komen spelen. Weet je even niet hoe het moet? Geen nood! Onze spelletjeskenner komt ...
lees meer

Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje. Ook dit seizoen kiezen we voor de knusse toneelzolder van de Kunstenacademie Kadens. Enthousiaste vrijwilligers met een passie voor voorlezen staan opnieuw paraat om je te verwelkomen. Om het nieuwe jaar te vieren nodigen we in januari een professionele verteller ...
lees meer

Vandaag is de beste rockband van het land meer levend dan ooit! Na veel successen en een paar sabbatjaren zullen The Scabs er in 2019 opnieuw staan. Ze vieren hun 40ste verjaardag met een niet te missen rockshow waar ze alle hits en publieksfavorieten brengen. Het is de jubileumtournee van het jaar!
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren. Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste ...
lees meer

Jan Cappelle, broer van Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) vormt met bevriende muzikanten Het Onderspit. Verwacht je aan ontroerende liedjes en vertellingen die je niet koud laten. Het Onderspit is altijd goed gezelschap en zeker het ontdekken waard!
lees meer

Wat wil jij later worden? Misschien net als Marco lampionaio of lantaarnaansteker. Dan kan je net als Marco bij zonsondergang de nacht aansteken en haar net voor zonsopgang weer uitdoven. Kom je mee? Het is tijd. De avond daalt neer. Maak je klaar voor deze magische interactieve circustheatervoorstelling.
lees meer

De zeventienjarige Elio brengt met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Hij speelt er klassieke muziek, leest en flirt met zijn vriendin Marzia. Op een dag arriveert de Amerikaanse student Oliver die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver. Midden de zonovergoten pracht van de omgeving ontdekken ze een ontwakend ...
lees meer

Een voorleesmoment met knutselactiviteit voor de allerkleinsten Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. Elke maand lezen we een verhaal voor en kunnen kinderen nadien creatief aan de slag.
lees meer

Je moet er soms eens over gaan om te zien waar de grens ligt. In Erover, de vierde avondshow van David Galle, houdt hij de vinger aan de pols van wat er nu leeft. David nodigt je uit om samen op zoek te gaan naar waar de grens ligt.
lees meer

De film WILL TURA, HOOP DOET LEVEN toont de onvermoeibare werker die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. Elke hit is een trede geweest: 'Eenzaam Zonder Jou', 'Vlaanderen mijn Land', 'Arme Joe', 'Het kan niet zijn', 'Ik mis je zo', 'Alleen gaan' e.v.a. Zijn collega zangers hebben hun respect en bewondering geuit in diverse Turalura tribute platen die ervoor zorgden dat zijn liedjes ...
lees meer

Weetjes
Naar jaarlijkse gewoonte gaat de Poëzieweek traditiegetrouw van start op de laatste donderdag van januari met Gedichtendag. Dit jaar is dit op 31 januari 2019. Poëzieliefhebbers uit Vlaanderen en Nederland passen gedichten toe in het leven van alledag. Voor collega’s of vrienden, on- en offline.
lees meer

Wegens succes kan je in 2019 opnieuw maandelijks terecht in de bibliotheek voor het Digie Café.
lees meer

Van 31 januari tot en met 6 februari 2019 vieren we in Vlaanderen en Nederland opnieuw de Poëzieweek, en dat is ons bij CC Kruispunt niet ontgaan! Ter ere van de Week van de poëzie is er een speciaal aanbod voorzien voor jong en oud. Benieuwd wat er zoal te beleven valt? Lees dan snel verder.
lees meer

Elke maand laten we een vrijwilliger aan het woord over zijn/haar ervaringen als vrijwilliger bij CC Kruispunt. In februari is dit het koppel Eugeen en Moniek. Ze vertellen jullie graag wat meer over hun belevenissen.
lees meer

Heb je geen coole vogelfluit kunnen bemachtigen tijdens de familievoorstelling Zannemie en de bende? Geen probleem, vanaf nu is het vogelfluitje permanent beschikbaar als UiTPAS-voordeel zolang de voorraad strekt.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.