website diksmuide

CC Kruispunt wenst je een cultureel 2019 toe!

CC Kruispunt wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar toe vol prachtige theaterstukken, comedyshows waarbij je moet wenen van het lachen, ontroerende muziekstukken, magische familievoorstellingen, concerten om nooit meer te vergeten… Kortom, een cultureel 2019! We beginnen het nieuwe jaar op donderdag 10 januari met Ann De Craemer in de Boek je Plekje-stoel. Tijdens een gezellig voorleesmoment brengt ze een stukje uit haar roman Kwikzilver. Oorlogschirurg Reginald Moreels geeft bij een zondags ontbijt een inkijk in zeer eerlijke zoektocht naar de oorspronkelijke natuur van de mens. Kunnen we onze slechte natuur overwinnen? Daarna neemt Xander De Rycke ons mee naar de herkenbaarheden van het leven tijdens zijn zaalshow Quarter-life Crisis. Januari afsluiten doen we me met een klassiek concert van Toon Fret & Veronika Iltchenko. Ze stellen er hun derde cd Origins voor.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
De jonge, fragiele Chloé is bij psychiater Paul in behandeling voor een depressie. Wanneer ze verliefd worden op elkaar beslissen ze om de behandeling stop te zetten. Het gaat goed en enkele maanden later gaan ze al samenwonen. Dan ontdekt Chloé dat Paul een deel van zijn verleden voor haar verborgen houdt. Regie: François Ozon – Fr – 2017 – 110 min.
lees meer

Gezellig rond de tafel in de bib. Kom eens een kijkje nemen in onze spelotheek. Heel wat spelletjes staan op jou te wachten. Je kan ze uitlenen maar op onze spelletjesnamiddagen kan je ze ook uittesten. We schuiven de stoelen bij elkaar en zetten de spelletjes klaar. Nodig je familie en vriendjes uit om mee te komen spelen. Weet je even niet hoe het moet? Geen nood! Onze spelletjeskenner komt ...
lees meer

De film volgt een hart binnen een tijdspanne van 24 uur, vanaf een noodlottig ongeval tot aan het moment waarop het met stroomstootjes weer aan het kloppen wordt gebracht in een ander lichaam. De film komt zo dicht op de huid van alle levens die bij dit proces betrokken zijn: de donor, de gelukkige ontvanger, de chirurgen, de verplegers en de familie. Regie: Katell Quillévéré – Fr – 2016 – 104 ...
lees meer

Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje. Ook dit seizoen kiezen we voor de knusse toneelzolder van de Kunstenacademie Kadens. Enthousiaste vrijwilligers met een passie voor voorlezen staan opnieuw paraat om je te verwelkomen. Om het nieuwe jaar te vieren nodigen we in januari een professionele verteller ...
lees meer

Is de mens slecht? Die vraag nodigt volgens Reginald Moreels uit tot méér optimisme dan als je ervan vertrekt dat de mens goed is. Tijdens dit ontbijtgesprek over goed en kwaad geeft hij een inkijk in zijn zoektocht naar de oorspronkelijke natuur van de mens. Als oorlogschirurg werd hij geconfronteerd met het lijden dat mensen elkaar aandoen maar ook met de solidariteit als reactie hierop.
lees meer

Een voorleesmoment met knutselactiviteit voor de allerkleinsten Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. Elke maand lezen we een verhaal voor en kunnen kinderen nadien creatief aan de slag.
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren. Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste ...
lees meer

Met een hoofd vol kronkels, een hoop kleurrijke referenties en met de blik op de toekomst staat Xander De Rycke in CC Kruispunt met Quarter-life crisis. Vol gevatte humor gaat Xander De Rycke zijn levenscrisis te lijf. Een voorstelling met herkenbaarheden over het leven. Of toch een kwart ervan.
lees meer

Fluitist Toon Fret en pianiste Veronika Iltchenko zijn twee solisten die een bijzonder duo vormen. Hun vorige cd's Le temps retrouvé en Die Welt von Gestern werden unaniem geprezen door de vakpers en publiek. Met Origins brengen ze muziekstukken van componisten die zich lieten inspireren door de traditionele muziek van hun land: Béla Bartók, Arno Babadjanian en Erwin Schulhoff.
lees meer

Digie Café is je laptop traag? Wil je e-mails lezen op je smartphone of wil je weten hoe je een app installeert? Met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone kan je terecht in het Digie Café in de bib. Een ervaren IT specialist staat je met raad en daad bij.
lees meer

In een slachthuis in Boedapest is Maria nog maar net als de nieuwe kwaliteitscontroleur aan de slag. De introverte Maria gedraagt zich opvallend anders en algauw start het geroddel. De enige tot we ze toenadering zoekt is de baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen. Het wordt nog ingewikkelder als ze ontdekken ze dat ze 's nachts dezelfde droom ...
lees meer

Félicité, een vrijgevochten, fiere vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing in de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen. Op haar pad komt ze Tabu tegen… Regie: Alain Gomis – ...
lees meer

Weetjes
De voorstelling Oost van Kommil Foo op zaterdag 4 mei is volledig uitverkocht! Wie nog geen tickets heeft kunnen bemachtigen kan zich online aanmelden voor de wachtlijst.
lees meer

De Vlaamse romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer Tom Lanoye dicht ter ere van de 7e Poëzieweek het Poëziegeschenk.
lees meer

Sinds eind oktober is het technisch team van CC Kruispunt versterkt door stagiair Wiet. Hij vertelt je graag wat meer over zichzelf.
lees meer

Vanaf nu is het ook mogelijk om bij de activiteiten van KH Burgerkring punten te sparen met je UiTPAS.
lees meer

Dag iedereen, mijn naam is Didier Vercooren en ik ben al enkele jaren lid van de Raad van Bestuur van CC Kruispunt. Ik zal je in dit berichtje kort wat meer vertellen over het vrijwilligerswerk dat ik uitvoer voor het CC.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.