website diksmuide

Dit is het! Ons cultuuraanbod voor november

Ook de heren van Die Verdammte Spielerei pluizen de duisternis uit in al zijn facetten. Zin om met hen de charme van de nacht te ontdekken zaterdagavond aanstaande! Wees snel, de laatste kaarten vliegen de deur uit. Hou je meer van de ochtend? Riadh Bahri levert je in een ontbijtgesprek op 11 november een uniek inzicht in de wereld van Fake News, propaganda en slechte journalistiek. Met verhalen en muziek vertellen Bart Moeyaert, Esmé Bos en Bart Voet grappige taferelen uit een ongewone kindertijd! Nodig je geliefde broer/zus... uit met een leuke postkaart voor de voorstelling Broere op 17 november. Zondag 18 november is het hoogdag voor kinderen en hun families. Op deze Kinderkunstendag: een muzikale familievoorstelling in het CC en heel wat doe-activiteiten in de bib! Afkomen is de boodschap! Zin in meer nieuws? Lees onderaan wat ditjes en datjes.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
De Eerste Wereldoorlog anders bekeken. Het is niet verwonderlijk dat het thema de Eerste Wereldoorlog ook in de strip voorkomt. Het Beeldend Verhaal stelde een tentoonstelling samen waarbij negen stripverhalen een licht werpen op de Groote Oorlog. De volgende strips komen aan bod : The Great War (Joe Sacco), Gavrilla Princip (Henrik Rehr), Medz Yeghem (Paolo Cossi), De grote slachting (Jacques ...
lees meer

Heb je zin in een knotsgekke avond? Het olijke zestal van Die Verdammte Spielerei is de humorsensatie van dit seizoen. In Nachtvorst gaan ze op zoek naar de charme van de nacht. Die Verdammte Spielerei schotelt je voor hoe rijk de nacht is. Als de massa slaapt, is het de Spielerei die waakt. Dit vrolijke gezelschap brengt parodies op de klassieke vorm van een fanfare.
lees meer

1948: met de steun van de communisten, onder wie Pablo Neruda, is de rechtse Gabriel González Videla verkozen tot president. Van communisten moet deze echter niets hebben. Vooral de internationaal bekende Pablo Neruda is hem een doorn in het oog. Nadat hij kritiek uitte op het regime, wordt Neruda als 'communistisch verrader' bestempeld. Politie-inspecteur Oscar Peluchonneau krijgt de opdracht ...
lees meer

Het waargebeurde verhaal van operatie Dynamo, aan het begin van de 2e WO. Honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten omsingelt door vijandelijke oprukkende Duitse troepen in het Franse plaatsje Duinkerke. Gevangen op het strand met hun rug naar het Kanaal staan ze voor een onmogelijke situatie als de Blitzkrieg van de Duitse Wehrmacht dichterbij komt. De troepen wachten angstvallig hun ...
lees meer

Gezellige en intieme voorleesmomenten. Kom luisteren naar een mooi verhaal en laat je verwennen met een drankje en een lekker hapje Ook dit seizoen kiezen we voor de knusse toneelzolder van de Kunstenacademie Kadens. Enthousiaste vrijwilligers met een passie voor voorlezen staan opnieuw paraat om je te verwelkomen. Om het nieuwe jaar te vieren nodigen we in januari een professionele verteller ...
lees meer

Riadh Bahri levert een uniek inzicht in de wereld van Fake News, propaganda en gewoon slechte journalistiek. Wat is het? Waar komt het vandaan? En hoe wapenen we ons tegen Fake News? Deze topics behandelt VRT-journalist tijdens een ontbijtgesprek.
lees meer

Gezellig rond de tafel in de bib. Kom eens een kijkje nemen in onze spelotheek. Heel wat spelletjes staan op jou te wachten. Je kan ze uitlenen maar op onze spelletjesnamiddagen kan je ze ook uittesten. We schuiven de stoelen bij elkaar en zetten de spelletjes klaar. Nodig je familie en vriendjes uit om mee te komen spelen. Weet je even niet hoe het moet? Geen nood! Onze spelletjeskenner komt ...
lees meer

Luisteren was nog nooit zo leuk. Voorlezen stimuleert zowel de taalontwikkeling als de fantasie van kinderen en opent nieuwe werelden. Tijdens de voorleesweek gaan we op zoek naar verhalen van vroeger en nu. Onder een gekke boom kan je luisteren naar korte verhaaltjes van twee zeer uiteenlopende generaties: kinderen van nu en kinderen uit de jaren '30 en '40. Beide generaties vertellen over ...
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren. Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste ...
lees meer

Je herinnert je de geur van sinterklaasdag, de smaak van gestolen taart, de geruststelling van een nachtzoen. Waarschijnlijk herinner je je groot verdriet en klein geluk. Of andersom. In deze muzikaal-literaire voorstelling met Bart Moeyaert, Esmée Bos & Bart Voet zitten naast de zeven broers ineens ook veel meer volk aan tafel. Broere is een niet te missen trip down memory lane.
lees meer

Gekke kappers betoveren iedereen met een grappig, eigenaardig feestelijk of donzig kapsel. Bloemen, veren, blaadjes, pluimen, draadjes, mini-cup-cakes, discoballetjes, lepels, stokjes, eenden, vlinders, vogels, diamanten, knopen-en-kralen, piraten, nesten, tule, linten en alle kleuren van de regenboog sieren jouw nieuwe look! Een kapsalon tussen boekjes en gedichten. Van wachtrij tot klant: ...
lees meer

Ben je een echte quizzer? Vraag je tablet aan de balie en ga alleen of samen met je familie op speurtocht in de bib.
lees meer

Gooi oude boeken niet weg, maak er jouw kunstwerk van! Oude boeken veranderen in gekke dieren. Leer bij ons de kneepjes van het vak en maak je eigen griezel- of knuffelbeest. Wij zorgen alvast voor de boeken!
lees meer

Een banaan uit een ezelsoor? Drie zonnen boven een ijsberg? Een deken van bloemenweide en wolken? Dat en nog veel meer plak je zelf samen. Kom knap knippen en plakken bij ons aan tafel. Scheef, recht, scheur. Plakkunst voor jong en iets jonger.
lees meer

Op Kinderkunstendag bouwen we een feestje met de knotsgekke tantes Ans en Wilma. Ans en Wilma nemen ons mee op een knallende muzikale tournee vol humor, ontroering en gekibbel.
lees meer

Paterson leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur in de stad Paterson, New Jersey. De indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse route opdoet, vormen de inspiratie voor gedichten die hij opschrijft in een notitieboekje. Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw wil hij de gedichten niet publiceren. Laura's wereld verandert juist voortdurend. Dagelijks ...
lees meer

Een voorleesmoment met knutselactiviteit voor de allerkleinsten Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. Elke maand lezen we een verhaal voor en kunnen kinderen nadien creatief aan de slag.
lees meer

Digie Café is je laptop traag? Wil je e-mails lezen op je smartphone of wil je weten hoe je een app installeert? Met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone kan je terecht in het Digie Café in de bib. Een ervaren IT specialist staat je met raad en daad bij.
lees meer

Weetjes
Heb je de leuke postkaartjes al gezien? Met deze prentbriefkaart die je o.a. in onze foyer en in de bib kan vinden, kan je op een originele manier je broer/zus, je vader/moeder, een dierbare uitnodigen voor een boeiende muzikaal-literaire avond met Bart Moeyaert, Esmé Bos en Bart Voet op 17/11.
lees meer

Kom naar kunstendag voor kinderen! In Diksmuide staat er heel wat op het programma. In CC Kruispunt, de bibliotheek en de 4AD dagen we jou en je ouders uit om samen kunst te beleven. Check onze boeiende activiteiten.
lees meer

De ticketverkoop van de voorstellingen In de sacoche van Plankenkoorts is begonnen! Je kan ook online je tickets bestellen en zelf je plaatsen kiezen in de schouwburgzaal.
lees meer

Ook het cultuurcentrum Kruispunt heeft vastgesteld dat tickets van onze voorstellingen te koop worden aangeboden op externe websites. Wij werken nooit samen met externe ticketwebsites. Koop je tickets via de website van CC Kruispunt. Onze ticketleverancier is Ticketgang.
lees meer

Op woensdagavond 31 oktober kan je om 18.20, 19.20, 20.20 en 21.20 uur een videomappingshow zien. Deze visuals zijn het resultaat van drie intensieve workshops die 6 deelnemers hebben doorlopen onder begeleiding van Thomas Delbeke, één van de Belgische pioniers op dit vlak. Kom kijken.
lees meer

Tom Lanoye is deze zomer 60 geworden. Om dit te vieren gaat hij op tounee met Jubilee Lanoye. Op vrijdag 15 maart staat hij op de planken van CC Kruispunt. Koop nu je tickets en stem op je favoriete Lanoye-passage die je wenst te horen in CC Kruispunt.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.