website diksmuide

Start cultuurseizoen!

Na deze hete zomer houden we je warm met onze seizoensopener zaterdagavond 15 september: Theatermakerij Het Eenzame Westen met Slachtinge! Een komedie in 't West-Vlaams waarin drama's uitlopen in hilarische taferelen. Na de voorstelling klinken we op het nieuwe seizoen.
Deze week starten we ook de gezellige spelletjesnamiddagen en coole coderdojo's opnieuw op in de bibliotheek.
Fan van Lukas Lelie of Jan Leyers? Ook zij komen langs in je favoriet cultuurhuis tijdens deze septembermaand. Of laat je verrassen door een inspirerend orgelconcertje in Woumen! Hoe dan ook dit cultuurseizoen laten wij weer een pak boeiende, leuke cultuuractiviteiten op je los. Kies voor cultuur! Tot binnenkort.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
De zeventiende eeuw. De zoektocht van twee jonge priesters naar hun vermiste mentor brengt hen naar het mysterieuze en exotische Japan, een plek waar hun geloof en alleen al hun aanwezigheid ten strengste verboden zijn. De aangrijpende, soms zenuwslopende (spirituele) reis die ze maken blijkt een ware beproeving voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen. Regie: Martin Scorsese – USA – 2015 ...
lees meer

Gezellig rond de tafel in de bib. Kom eens een kijkje nemen in onze spelotheek. Heel wat spelletjes staan op jou te wachten. Je kan ze uitlenen maar op onze spelletjesnamiddagen kan je ze ook uittesten. We schuiven de stoelen bij elkaar en zetten de spelletjes klaar. Nodig je familie en vriendjes uit om mee te komen spelen. Weet je even niet hoe het moet? Geen nood! Onze spelletjeskenner komt ...
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren. Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste ...
lees meer

Dit cultuurseizoen starten we met Slachtinge van het theatergezelschap Het Eenzame Westen. Een meeslepende plot, de samenhang van humor en ernst en een topcast met Maaike Cafmeyer, Mathias Secru, Lien De Graeve en Tom Ternest zijn de ingrediënten om een seizoen succesvol mee te openen. Dat alles int Westvlams. Na de voorstelling klinken we op het nieuwe cultuurseizoen! Ja, santé mun ratje.
lees meer

Zin in een ontspannende avond boordevol goede humor? In Ik doe mijn best kijkt Lukas Lelie terug op de jongen die hij was met een passie voor veel en ongezond voedsel. Intussen kijkt Lukas ook naar de man die hij is geworden: een zelfbewuste iets minder dikke jongeman en grappige kerel. Hopelijk lacht het leven hem toe. Hij doet alvast zijn best.
lees meer

Laat je verrassen door een inspirerend orgelconcert in de Sint-Andreaskerk in Woumen. Organist Ludo Geloen nodigt sopraan Celine Debacquer en bariton Jonas Veirman uit. Op het programma enkele voortreffelijke melodieën uit de operaliteratuur en enkele jazzstandards telkens in combinatie met orgel. Tot slot heeft dit trio ook nog enkele improvisaties in petto.
lees meer

Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang ...
lees meer

Jan Leyers in concert. Met zijn bitterzoete teksten en zijn verrassend virtuoos gitaarspel neemt Jan je mee op sleeptouw. Een intense tocht met bloedmooie songs uit zijn allereerste Nederlandstalige soloalbum Helder aangevuld met nieuw materiaal.
lees meer

Weetjes
Kom je regelmatig naar CC Kruispunt, dan is de abonnementsformule iets voor jou! Je hebt al een abonnement bij een bestelling van minstens 5 voorstellingen. Hiermee bespaar je maar liefst 25% op de basisprijs! Kies voor cultuur en stel snel je cultuurmenu samen.
lees meer

Cultuurcentrum Kruispunt is een boeiende culturele spot in het hartje van Diksmuide. Om het kleine team te versterken, zoeken we een resultaatsgerichte medewerker onthaal, administratie en productie. Ben jij een geboren teamspeler en een organisatorische duizendpoot? Solliciteer razendsnel.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.