website diksmuide

April doet wat hij wil

In april kan je kiezen uit een waaier van activiteiten. Ben je zot van film of geniet je meer van een streepje klassieke muziek of heb je een passie voor beeldende kunst of misschien ben je meer geïnteresseerd in literatuur? Je cultuurhuis heeft opnieuw heel wat in petto! Ik wijs graag op 3 unieke activiteiten. Op woensdag 18 april fietsen 10 dichters langs de frontlijn en brengen 's avonds een ijzersterke poëzievoorstelling in het Museum aan de IJzer. Op vrijdag 20 april staat er circustheater op ons podium. Je krijgt 2 sterke acrobatische voorstellingen voor de prijs van 1. Liever actief bezig? Kom meezingen met Iedereen Zanger. De zangkaravaan start deze maand. Nieuwpoort geeft het startsein. Ontdek onze activiteiten en blijf scrollen voor de meest recente nieuwtjes.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Werelds beroemdste detective Sherlock Holmes wordt onder de loep genomen door Vitalski, Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman. Deze geanimeerde lezing geef je meer inzicht in de wereld van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle. Speur je mee?
lees meer

In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon. Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes; een jonge gangster-gorilla die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock ...
lees meer

Na het plotse overlijden van zijn oudere broer Joe krijgt Lee Chandler het hoederecht over zijn neefje. Schoorvoetend neemt hij vrij van zijn werk om terug te keren naar Manchester-by-the-Sea om voor de 15-jarige Patrick te zorgen. Met alleen Joe als link, proberen Lee en Patrick elk op hun manier te wennen aan een wereld zonder hem. Regie: Kenneth Lonergan – USA – 2016 – 137 min.
lees meer

In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon. Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes; een jonge gangster-gorilla die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock ...
lees meer

Een intiem kader, een gezellig samenzijn en een wondermooi verhaal met een drankje en een hapje zijn de succesingrediënten van Boek je Plekje.
lees meer

De tweelingzussen Wauters brengen een passioneel en melancholisch programma op harp en cello tijdens dit aperitiefconcert. Met het programma Van Spaanse dansen tot melancholische melodieën richten we ons naar het zuiderse volk met zijn flamenco en castagnetten. We nodigen je uit om zelf deze ontembare Spaanse passie te voelen in de Begijnhofkapel.
lees meer

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 10 dichters een week langs de frontlijn. Ze staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en minder bekende herdenkingsplekken en brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie. Fiets mee en ontdek IJzersterk nieuw werk van hedendaagse dichters en pakkende gedichten van (on)bekende War Poets. Op woensdag 18 april rij je samen met ...
lees meer

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 10 dichters langs de frontlijn. Diksmuide kon hier niet ontbreken. In het Museum aan de IJzer brengen een aantal dichters hulde met poëzie. Verwacht je aan IJzersterke poëzie. Met muziek van Noémie Schellens (zang) en Maarten Vandenbemden (gitaar).
lees meer

Lezing met Westhoeker Frank Becuwe in de hoofdrol. Historicus en Diksmuideling Frank Becuwe vertelt het verhaal van vrouwen en prostitutie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Net als het boek wil deze lezing de schandvlek mee helpen wegsnijden.
lees meer

Het Belgisch-Nederlands circusduo Zinzi en Evertjan nemen je op sleeptouw tijdens hun voorstelling waarbij de verschillende relaties en emoties tussen twee personen centraal staan. Vervolgens ontleden Thomas Falk en het acrobatische Quatro Familiar Faces ook deze partneracrobatiek. Een unieke dubbelvoorstelling vol met acrobatische toeren.
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.
lees meer

Julieta staat op het punt om Madrid te verlaten en samen met haar vriend naar Portugal te verhuizen. De dag vóór het vertrek ontmoet ze op straat iemand die ongewild een oude wonde openrijt, waardoor Julieta besluit om in Madrid te blijven. Meer nog: ze begint een boek te schrijven waarin ze haar ziel uitstort en tegelijk wordt het een lange brief aan haar dochter. Regie: Pedro Almodóvar – Sp ...
lees meer

Hommage aan Gilbert Degryse. Hij overleed onverwacht op 5 april 2017. Hij was minstens negen keer te gast in Montanus.5
lees meer

Weetjes
Op vrijdagavond 20 april kan je kennismaken met circustheater op ons podium. Wij bieden je 2 acrobatische voorstellingen aan voor de prijs van 1! Memo is een acrobatische voorstelling over tegenpolen. Check de trailer.
lees meer

Tien dichters fietsen langs de frontlijn en brengen 's avonds in het Museum aan de IJzer ijzersterke poëzie. Een literair eerbetoon aan de honderdduizenden soldaten en burgers die in de Westhoek het leven lieten tijdens WOI. Poëzie, muziek en soundscapes zorgen voor een verrassende totaalbeleving.
lees meer

Mensen samenbrengen om samen te zingen daar staat Iedereen Zanger voor. Gratis, voor iedereen, zonder drempels en zangtalent geheel optioneel. Zangplezier staat voorop. De eerste zangsessie gaat door in Nieuwpoort op zondagnamiddag 8 april! In april kan je ook meezingen in Veurne en De Panne.
lees meer

Vind je het belangrijk dat het nieuwe gemeentebestuur ook na 2018 blijft investeren in de bib? De bibliotheek als basisdienst voor elke burger. Zal dat in de toekomst nog vanzelfsprekend zijn? Teken nu op www.bibvooriedereen.be
lees meer

Was jij er al eens bij? Onze seizoensvoorstelling is een megaleuk treffen voor iedereen met een hart voor cultuur. Op een originele manier maak je kennis met ons cultuuraanbod voor het cultuurseizoen 2018-2019. Benieuwd? Noteer 31 mei in je kalender en schrijf je in bij CC Kruispunt.
lees meer

Hoe kan je als cultuurhuis jongeren uit het secundair onderwijs warm maken voor theater? Met de Serious Urban Game ervaren jongeren hoe een theaterstuk tot stand komt en gaan ze creatief aan de slag. Dit spel werd getest door leerlingen van het derde jaar secundair onderwijs in Diksmuide.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.