website diksmuide

Toppubliek!

Heb je vandaag al een compliment ontvangen? Of al eentje in ontvangst mogen nemen? Je bent fantastisch en dankjewel om onze klant, onze toeschouwer, onze deelnemer, onze lezer te zijn! In maart danken we ook al onze vrijwilligers die op één of andere manier een bijdrage leveren aan de werking van het cultuurcentrum en de bibliotheek. Al een ticket voor Cyrano? Een theatervoorstelling tussen komedie en romance van het Ongerijmde. Daarnaast staat ook nog wat muziek op de agenda: Ivan & Emile, Roeland Hendrikx & Liebrecht Vanbeckevoort. We eindigen met werelds beroemdste detective Sherlock Holmes. Een lezing met Vitalski, Jean Paul Van Bendegem & Johan Braeckman!
Blijf vooral ook verder lezen voor de meest recente nieuwtjes.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Wat voor zin heeft het om virtuoos te zijn op alle mogelijke vlakken, als je de vrouw van je leven niet durft te zeggen dat je van haar houdt? Danny Timmermans, Machteld Timmermans, Ann Tuts en Jenne Decleir zullen met hun originele speelstijl het verhaal van Cyrano omturnen tot een echte Ongerijmdevoorstelling.
lees meer

Een intiem kader, een gezellig samenzijn en een wondermooi verhaal met een drankje en een hapje zijn de succesingrediënten van Boek je Plekje.
lees meer

Het verhaal speelt zich af na de Eerste Wereldoorlog in een klein Duits stadje. Anna is een Duitse weduwe die rouwt om de dood van haar verloofde. Hij kwam om het leven aan het front in Frankrijk. Anna bezoekt het kerkhof dagelijks. Maar op een dag ontmoet ze een mysterieuze Fransman, die bloemen neerlegt bij het graf van zijn Duitse vriend. Regie: François Ozon – Fr – 2016 – 113 min.
lees meer

In het kader van de Jeugdboekenmaand trakteren we de allerkleinsten in de bib op muzikaal en grafisch figurentheater vol gekke gedachtensprongen, onverwachte grapjes en kleine valkuilen. Neem je kind van 18 maand tot 4 jaar mee op een wonderlijke reis.
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.
lees meer

Met Clavardages duiken Ivan Smeulders & Emile Verstraeten in hun eigenzinnige klankwereld van viool en accordeon. De muzikale grens tussen breekbaar klein en energetisch groot is zo dun dat je soms niet weet of er een duo of een orkest voor je staat. Deze cross-over muzikanten nemen je mee op hun muzikale trip en laten je intens genieten.
lees meer

Laat je creativiteit los in ons drukatelier De Jeugdboekenmaand staat dit jaar in het teken van wetenschap en techniek! De ideale gelegenheid om het mobiel drukatelier uit te nodigen in onze bibliotheek. Ontwerp en druk samen met een kunstenaar jouw affiche of postkaart in ons mobiel drukatelier. Het perfecte excuus om in koeien van letters jouw mening te verkondigen aan de wereld. Zeer ...
lees meer

De cd French élégance was het logische gevolg van een intense vriendschap die pianist Liebrecht Vanbeckevoort koestert met de meest vooraanstaande klarinettist van ons land: Roeland Hendrikx. Niet enkel meesterwerken uit her rijke Franse repertoire maar ook enkele Duitse parels staan op het programma! Wees op de afspraak.
lees meer

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert via diens vriendengroep ook John kennen. John zit in een ondraaglijke ...
lees meer

Werelds beroemdste detective Sherlock Holmes wordt onder de loep genomen door Vitalski, Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman. Deze geanimeerde lezing geef je meer inzicht in de wereld van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle. Speur je mee?
lees meer

Weetjes
In 2018 staat van 3 tot 11 maart de vrijwilliger centraal. Een ploeg van bijna 60 vrijwilligers zijn actief binnen de werking van het cultuurcentrum en de bibliotheek. Dankjewel vrijwilliger voor je inzet!
lees meer

Samen met Achthoek, het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband in het noorden van de Westhoek lanceren we ons derde cultuurproject: Iedereen Zanger. Mensen samenbrengen om samen te zingen, dat is het eenvoudige maar leuke concept. Diksmuide sluit de zangkaravaan af op 30 juni in de bib.
lees meer

's Werelds beroemdste detective Sherlock Holmes wordt onder de loep genomen door Vitalski, Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman. Deze voorstelling gaat door op vrijdag 30 maart in de leeszaal van de bibliotheek.
lees meer

Thomas Vanderveken was destijds studiegenoot van Liebrecht aan het conservatorium van Brussel. Na enkele jaren legde Thomas zich toe op een loopbaan in de media. Voor het programma ging Vanderveken de uitdaging aan om het pianoconcerto van Grieg te spelen. Vanbeckevoort was één van zijn coaches.
lees meer

Ben je nog op zoek naar een uitstapje met je peuter? Een theatervoorstelling is misschien niet het eerste waar je aan denkt. In de Jeugdboekenmaand trakteren we de allerkleinsten op hun eerste theaterervaring. In de bib brengen we Ceci n'est pas un livre: muzikaal en grafisch figurentheater!
lees meer

De tourlist van The People's Party van Les Truttes start eind maart. De tweede mogelijkheid om Les Truttes aan het werk te zien in onze provincie is op woensdagavond 9 mei in CC Kruispunt! Mis dit niet en koop snel je ticket. De laatste tickets vliegen de deur uit en dit feestje wil je niet missen!
lees meer

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 7 dichters een week langs de frontlijn. Een stop in Diksmuide kan niet ontbreken. Deze stop met ijzersterke poëzie gaat door op woensdagavond 18 april om 20 uur in het Museum aan de IJzer. En niet zoals eerder aangekondigd op maandag 16 april.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.