website diksmuide

CC Kruispunt: ter inspiratie ons aanbod voor februari

Spring deze namiddag nog binnen in de bib en ontmoet je droomverteller voor een intiem poëziemoment! In februari is het naast Tournée Minérale ook de Vlaamse week tegen pesten, is er Wereldkankerdag maar ook Valentijn. Een hoogdag voor de romantische zielen onder ons. Op 16 februari brengen Pascale Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck een ménage à trois waarin ze hun eigen verhalen vertellen over liefde. In hetzelfde weekend kan je Diksmuideling Thomas Van Gelder aan het werk zien in het Chet Segers collectief. Een unieke sound met een knipoog naar jazzicoon Chet Baker. Met je kinderen naar de opera? Kom op zondagnamiddag 18 februari kijken naar Woesj. Een sprookjesboom en 2 nimfen nemen je mee in een wereld vol muzieknoten.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Ben je 16+ en wil je een initiatie in het programmeren om daarna zelf aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor het DigiLab! Tijdens de eerste drie sessies maak je kennis met een aantal programmeertalen zoals C en Python en krijg je zicht op de mogelijkheden van Rasberry Pi en het computerplatform Arduino. Na deze inleiding is er tijd om de ontwerper in je te ontdekken en ga je aan de slag ...
lees meer

Een vijfjarige Indische jongen raakt zijn broer kwijt in een station en stapt per ongeluk op een trein die hem duizenden kilometers verder voert. Hij zwerft moederziel alleen door de straten van Calcutta, tot hij geadopteerd wordt door een koppel uit Australië. Vijfentwintig jaar later beslist hij om op zoek te gaan naar zijn verloren familie. Regie: Garth Davis – USA – 2016 – 120 min.
lees meer

Een intiem kader, een gezellig samenzijn en een wondermooi verhaal met een drankje en een hapje zijn de succesingrediënten van Boek je Plekje.
lees meer

Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In Huisdiergeheimen volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball. Misschien kijk je na het zien van deze film wel heel anders ...
lees meer

Jenny is een jonge, sociaal betrokken huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ...
lees meer

Pascale Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck gaan samen op zoek naar de liefde of is het wellust? De dames zijn aan zet en ze nodigen je uit. Met trom en paukenslag, met gefluister, gezang en gelach en met heel veel goesting zoeken ze naar de liefde. Maar geloven ze er nog wel in?
lees meer

Wim Segers, Bart Vervaeck, Filip Vandebril en Diksmuideling Thomas Van Gelder brengen een ode aan hun muzikale held Chet Baker. Het Chet Segers collectief zoekt naar de sound en groove van de jazz-icoon.
lees meer

Twee operazangeressen dobberen rond in een wereld vol muzieknoten, deuntjes en koren. Al wat je in hun betoverende wereld ziet is melodie en muziek. Al wat je hoort streelt je trommelvliezen en verwarmt je hart.
lees meer

Een voorleesmoment met knutselactiviteit voor de allerkleinsten Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse Winterse vertellingen? Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. In de sfeervolle voorleeshoek prikkelt het verhaal de fantasie en maakt de kleine kunstenaar wakker in elk van ons.
lees meer

'White Sun' vertelt het verhaal van Chandra, een maoïst die tegen de regering in Nepal heeft gevochten. Chandra wordt allesbehalve met open armen ontvangen bij terugkomst in zijn geboortedorp. Het ritueel waarbij zijn net overleden vader de berg moet worden afgedragen om aan de voet gecremeerd te worden, legt de littekens bloot die de burgeroorlog in Nepal heeft achtergelaten. Regie: Deepak ...
lees meer

In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme berg schulden. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze ...
lees meer

Wat voor zin heeft het om virtuoos te zijn op alle mogelijke vlakken, als je de vrouw van je leven niet durft te zeggen dat je van haar houdt? Danny Timmermans, Machteld Timmermans, Ann Tuts en Jenne Decleir zullen met hun originele speelstijl het verhaal van Cyrano omturnen tot een echte Ongerijmdevoorstelling.
lees meer

Weetjes
Op zoek naar een originele Valentijnsactiviteit? Pascale Platel, Roos Van Acker en Nele Van den Broeck brengen een ménage à trois waarin ze hun eigen verhalen vertellen over liefde. Ze brengen een veelkleurig palet van alles wat de liefde te bieden en te pakken heeft.
lees meer

De speellijst van Jan Jaap van der Wal is bijna overal in Vlaanderen uitverkocht, zo ook in Diksmuide. Na de première kreeg zijn voorstelling Schoon in De Standaard en het Nieuwsblad een 4 sterrenrecensie. Nog geen ticket? Plaats je naam op de reservelijst en wie weet kan je er ook nog bij zijn.
lees meer

Met je UiTPAS kan je naast punten sparen ook je voordelen bij ons opnemen. Je punten omruilen kan aan de balie. Al vanaf 5 punten kan je een korting genieten op de basisprijs. We sommen graag eens alle voordelen in ons huis voor je op!
lees meer

De KVLV heeft Patrick Pickart uitgenodigd naar CC Kruispunt. Benieuwd om een hypnotiseur aan het werk te zien? Kom met vrienden en familieleden en wie weet zie je hen dingen doen die je niet voor mogelijk hield. En durf jij te komen?
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.