website diksmuide

Mis de seizoensstart van CC Kruispunt niet

In september trekken we het cultuurseizoen op gang met een orgelconcert en met een feestelijk openingsweekend! Zaterdagavond beleef je Windkracht 6 in de Sint-Niklaaskerk. Laat je omverblazen door het houtblazerskwintet Venturi en organist Ludo Geloen. Tijdens het 3de weekend van september vieren we 3 keer feest met de seizoensopener in de schouwburg en de 50ste verjaardag van de Diksmuidse cultuurraad. Close Opera betovert je tijdens deze burlesque seizoensstart met de meest stomende operaklassiekers uit de muziekgeschiedenis. Geniet met volle teugen in een setting vol passie en verlangen. Spaar punten en breng je UiTPAS mee. Blijf scrollen voor het volledige maandaanbod en interessante nieuwtjes.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Het houtblazerskwintet Venturi bestaat uit 5 jonge muzikanten met een zwak voor het Belgische repertoire. Samen met componist en organist Ludo Geloen brengen ze Belgisch werk in de Sint- Niklaaskerk.
lees meer

Een Amerikaans koppel, bestaande uit een rockster en een filmmaker, viert vakantie in het zuiden van Italië. Hun rust wordt echter verstoord door het plotselinge bezoek van een oude vriend en zijn beeldschone dochter. Dit leidt tot jaloezie waarbij er riskante scenario’s ontstaan. Regie: Luca Guadagnino – It/Fr – 2005 - 125 min.
lees meer

Gezellig rond de tafel in de bib. In de spelletjesafdeling heeft de bibliotheek een groot aantal spellen die je kan uitlenen. Probeer ze uit tijdens de spelletjesnamiddagen. We schuiven de stoelen bij elkaar en zetten de spelletjes klaar. Nodig je familie en vriendjes uit om mee te komen spelen.
lees meer

Close Opera betovert je je tijdens deze burlesque seizoensopener met de meest stomende operaklassiekers uit de muziekgeschiedenis. Geniet met volle teugen in een setting vol passie en verlangen. Ooh la la!
lees meer

Leren programmeren door zelf te experimenteren Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.
lees meer

Wie volgt Jef Dumoulin op en wint de 2de prijs voor cultuurverdienste ? Feestelijke uitreiking en receptie ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Cultuurraad. Inschrijven verplicht. Op autovrije zondag 17 september viert de cultuurraad verder: http://www.diksmuide.be/activiteitendetail/3781/feest--50-jaar-cultuurraad---autovrije-zondag
lees meer

Een niet te missen cultureel straatfeest ter gelegenheid van 50 jaar Cultuurraad. Ambiance en lokaal talent op sfeervolle pleinen. NIEUW: taxi hop on hop off (go-carts) Hieronder het gedetailleerde programma. LET OP volgende wijzigingen bij erg slecht weer 4ad > binnen Begijnhof > loods oude technische dienst (Kleine Dijk 33, op 200 m van begijnhof), uitgezonderd el sanscha (naar dansschool el ...
lees meer

Vul jouw zwoele, nazomeravond met een ontspannend avondje lachen in het cultuurcafé. Steven Gabriëls en Youssef El Mousaoui trakteren je op een variatie aan stand-up comedy.
lees meer

Tijd voor een reis rond de wereld, en dit in… Leke! Kom op zondag 24 september Frankrijk, Japan, Schotland en Griekenland ontdekken in Leke tijdens Feest in het Dorp. We verwelkomen je graag vanaf 14.00 uur. Wat is Feest in het Dorp? Feest in het Dorp is een initiatief dat ieder jaar in twee dorpen zijn tenten opslaat om een groots feest te organiseren in samenwerking met de verenigingen van ...
lees meer

Monique baat samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel Le Ciel Flamand uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt nonkel Dirk (Wim Willaert - Eigen Kweek) zich over ...
lees meer

Met Het Huisbezoek speelt het Vernieuwd Gents Volkstoneel een nieuwe komische theatertekst van Guido Van Meir. Een onverwacht huisbezoek van de echtgenoot zorgt ervoor dat de vrouw des huizes op heterdaad wordt betrapt van overspel. Haar minnaar ontpopt zich op een hilarische wijze tot een manipulator die het huishouden in problemen brengt.
lees meer

Het Mosa Trio, een veelbelovend jong pianotrio met leden uit Nederland en België, brengt een aperitiefconcert in de schouwburg. Het trio dankt haar naam aan de Latijnse benaming voor de stad Maastricht, de stad waar de leden elkaar leerden kennen. Dit trio bulkt van talent en brengt naast werk van grote klassieke meesters ook hedendaagse muziek.
lees meer

Lokale kunstenaars presenteren hun creatief en artistiek werk bij de Diksmuidse handelaars. Plannnetje verkrijgbaar bij de dienst voor toerisme en bij de deelnemende handelaars (herkenbaar aan de raamaffiche).
lees meer

Weetjes
De zomer is alweer voorbij! Maar niet getreurd het nieuwe cultuurseizoen kan weldra opnieuw beginnen. In onze kalender vind je een uitgebreide opsomming van alle activiteiten die op stapel staan voor de maanden september, oktober en november!
lees meer

In 2017 bestaat de cultuurraad 50 jaar. Dit grote verjaardagsfeest valt samen met de autoloze zondag. Het schoolplein is the place to be voor families met kinderen. Kom er genieten van de theaterbus Busganga, workshop Maderas, verkleedcaravans, een fietsparcours en nog veel meer leuks.
lees meer

Heb je reeds een UITPAS? Breng je UiTPAS en spaar punten! Per activiteit van het cultuurcentrum of van de bib spaar je 1 punt. Verzilver je punten in een korting, cadeau of ander voordeel.
lees meer

De balie van CC Kruispunt is open van ma-vr van 9 tot 12 uur en op woensdagnamiddag van 14 tot 17 uur. Telefonisch kan je ons bereiken van ma-vr van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur, op woensdagnamiddag tot 17 uur. Tickets kopen kan altijd via onze website.
lees meer

Op vraag van de band werd het optreden op 15 december 2017 geschrapt! Gelukkig is er een nieuwe datum gevonden zodat je deze fantastische coverband in je geliefd cultuurhuis aan het werk kan zien met hun allernieuwste show. De voorstelling gaat door op woensdagavond 9 mei 2018.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.