website diksmuide

CC Kruispunt sluit weldra het cultuurseizoen af

Hoewel de lente veelbelovend om de hoek loert, hebben de aprilse grillen geregeld de eerste zonnestralen verstoord. Maar voortaan verslaan we deze grillen en laten we de zon volop schijnen. Deze avond al met 'Hommage aan de garage': gratis muziekoptredens van lokale bands in het kader van Lokale Helden. Zaterdagavond staat Diksmuideling Bastiaan Maertens samen met veelbelovende jonge acteurs op ons podium met Sable Blanc. We sluiten het seizoen af op verplaatsing met het St. George Quintet & Peter Lefevere in het gezellige kerkje in Oostkerke. Zin in meer nieuws? Lees ook onze nieuwsberichten. Wist je dat we een nieuwe collega zoeken? Maar ook dat de datum voor onze seizoensvoorstelling al gekend is?
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Met werk van Ingrid Simons en Anne Vanoutryve Te bezoeken op za, zo & feestdagen van 10 tot 18 uur Galerie Montanus
lees meer

De ‘Week van de Amateurkunsten’ is een kunstweek voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst in de vrije tijd. Ze zet overal in Vlaanderen en Brussel de pracht van amateurkunst in de kijker. Ook in Diksmuide grijpen een aantal kunstenaars de kans om zich te tonen.
lees meer

In het kader van “Lokale Helden” (initiatief Poppunt), brengen CC Kruispunt, 4AD en De Warme Buurt een hommage aan de garage! Vier lokale bands geven het beste van zichzelf in de garageboxen op de Bloemmolenssite. Gratis optredens van Marooned, Red Diamond, Avalon en De Verroeste Zilvermeeuwen. Allen welkom! Marooned (19u30) De straight edge metalcore-band Spirit of Youth bepaalde eind jaren ...
lees meer

In de paasvakantie gingen drie groepen met veel goesting om te dansen creatief aan de slag. Kinderen en senioren werkten een week intensief samen om op het eind van de week hun danskunsten te tonen aan het publiek. Cineaste Lisa Tahon ('Gloed') was erbij en registreerde het hele proces, de interactie tussen generaties en het ontdekken van de mogelijkheden van hun lichaam. Hoe kwam de ...
lees meer

De komst van een onschuldig meisje doorbreekt een dag als alle andere...
lees meer

Elegy, a cry from the dark side, is geen oorlogsverhaal op zich, maar een emotionele evocatie over vriendschap en levenslust.
lees meer

Voor het vijfde seizoen op rij bieden we een reeks voorleesmomenten aan. Ditmaal zoeken we de intieme sfeer van de huiskamer op!
lees meer

Weetjes
Iedereen danser wilde jong en oud(er) aanzetten om via de taal van de dans een verhaal te vertellen. Na het fantastische toonmoment is ook een kortfilm op komst over the making of van Iedereen Danser. De film is in première te zien op de Dag van de dans zaterdag 29 april in De Panne.
lees meer

Seizoenen eindigen op het moment dat een nieuw seizoen ontluikt. Dit is ook zo met een nieuw cultuurseizoen. Het ogenblik dat we de eindstreep halen en een hoofdstuk afsluiten, presenteren we onze nieuwe programmatie. Wees welkom op donderdagavond 1 juni om 20 uur.
lees meer

Digitale tools intensief uittesten samen met een aantal scholen, gezelschappen en/of cultuureducatieve organisaties. Dat is ons proefproject. We blikken graag terug met een tijdlijn. Momenteel hebben we de feedbackronde achter de rug en worden alle gegevens verwerkt.
lees meer

Wij zoeken een voltijds technisch medewerker voor CC Kruispunt! Je staat in voor het afstemmen, opstellen en bedienen van belichtings- en klankinstallaties, kleine onderhouds- en herstellingswerken en allerlei logistieke hulp bij activiteiten. Zin in deze uitdagende job? Solliciteer snel!
lees meer

Gedurende een tweetal weken mocht Lars kennismaken met wat er allemaal op technisch vlak komt kijken bij het voorbereiden, het opbouwen, het draaien en het afbreken van een voorstelling. We blikken met Lars eventjes terug op zijn stage.
lees meer

Zaal Zonnestraal is een van de tien ontmoetingscentra die worden beheerd door een zaalverantwoordelijke. Na meer dan 30 jaar overhandigt Roland Uyttenhove de sleutels van het ontmoetingscentrum aan zijn opvolgster Frida Vanhoutte.
lees meer

Om het culturele leven in onze stad aan te moedigen, pakt de cultuurraad tweejaarlijkse uit met een ‘Prijs voor cultuurverdienste’. Wie volgt in 2017 Jozef Dumoulin op ?
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.