website diksmuide

Voel je thuis in ons cultuurhuis - CC Kruispunt

Hoe maak je een (cultuur)huis tot je (t)huis?
Door de wereld in huis te halen? Ben Roelants en Tom Van De Venne laten je een onvergetelijke reis beleven vanuit de rode theaterzetel met weetjes uit het programma Vlaanderen Vakantieland. Door te dansen op niet zo voor de hand liggende locaties? We laten de bieb swingen met boeken en dansen volop tijdens de laatste Winterse Vertelling. Of beleef het leven zoals het is met de Wijkagenten die naar het theater trekken voor het opvoeren van een toneelstuk rond hun politiekorps. In HonderdHuizen creëren we een thuisgevoel met een klein huisje op het podium en brengt Yinka een intieme voorstelling. Met een hapje en een drankje of koffie en gebak laten we je thuiskomen in ons cultuurhuis.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Ben bezocht voor het programma Vlaanderen Vakantieland de verste uithoeken van onze aardbol. Tijdens deze muzikale vertelling loodsen Ben Roelants en Tom Van de Venne je doorheen grappige weetjes, avontuurlijke situaties betoverende muziek en sfeervolle beelden. Een unieke mix die het perfecte recept oplevert voor een onvergetelijke reis.
lees meer

Diksmuide ondertekende op 3 juni 2015 het Burgemeestersconvenant. Met dit convenant engageert de stad zich om vrijwillig de nodige maatregelen te nemen om de CO2 uitstoot tegen 2020 te verminderen met 20% tegenover het referentiejaar 2011. In het kader van een sensibiliseringsactie wordt de film Demain vertoond.
lees meer

Malony, een tiener met een moeizaam verleden, werkt zich keer op keer in de problemen. Omdat zijn moeder niet in staat is om goed voor hem te zorgen, komt hij onder toezicht te staan van kinderrechter Florence, en maatschappelijk werker Yann. Zij doen hun uiterste best om de jongen op het rechte pad te houden en hem mee te laten draaien in de maatschappij.
lees meer

Een dansvoorstelling over én met boeken! In bib-lieb wordt het publiek door twee dansers op sleeptouw genomen doorheen de bibliotheek. Je ontdekt een verhaal waarin een jongen een meisje ontmoet en waarbij het meisje de jongen bij de neus neemt. Een verhaal waarin ze, in een volgend hoofdstuk samen de krant lezen met vier ogen en handen tegelijk. Op verschillende plekjes en hoekjes brengen zij korte, maar verrassende en grappige choreografieën die je perfect weten te boeien. Bieb-lieb laat de bibliotheek swingen!
lees meer

Voor het vijfde seizoen op rij bieden we een reeks voorleesmomenten aan. Ditmaal zoeken we de intieme sfeer van de huiskamer op!
lees meer

Deze allerlaatste Winterse Vertelling in de reeks is een absolute aanrader. In het teken van de Jeugdboekenmaand combineren we een prentenboek met dans! Heb jij ooit gedanst met prentenboeken? Weet je al hoe leuk dat is? An-Sofie Maes is bekend als auteur van de boeken ‘Aan de slag met kleuterdans (2011)’, ‘Kleuterdans met prentenboeken (2013)’ en ‘Kleuterdans met de dansdobbelsteen (2015)’ en laat ons dansen tijdens deze Winterse Vertelling.
lees meer

Bair, zoon van een herdersfamilie, woont op de steppe in Zuid – Rusland. Als een kamelenjong verkocht wordt en de kamelenmoeder de achtervolging inzet, trekt hij hen achterna.
lees meer

leren programmeren door zelf te experimenteren
lees meer

De vijftienjarige Mavela is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke keuze… of niet?Regie: Adil El Arbi & Bilall Falah – B - 2015 – 95 min.
lees meer

Stretch je speelvingers, train je reflexen en bedenk de beste strategie. Nodig je opa, nonkel, zus en tante uit voor een gezellige spelnamiddag. Op 22 maart schuiven we de stoelen bij elkaar en zetten we de spelletjes klaar. Van 14 tot 16 uur is iedereen uitgenodigd om het nieuwe spelaanbod uit te proberen in de bibliotheek. Het speelpad toont je de juiste weg.
lees meer

De wijkagenten uit de populaire tv-serie ‘Het leven zoals het is …’ trekken naar het theater voor het opvoeren van een toneelstuk rond hun politiekorps. Vanaf de eerste repetities botsen de onervaren amateur-toneelspelers op de harde en vaak bizarre wetten van de theaterwereld en vooral op de autoritaire regisseur die geen kans onbenut laat om die ‘knoeiers’ van de politie te schofferen. Als deze theatermaker zijn oog laat vallen op één van de agenten, dreigt de hopeloze situatie helemaal te ontsporen. Ontpoppen onze helden van de straat zich tot rasechte theateracteurs?
lees meer

Sopraan Danny Van Hoof en harpiste Aurélie Viegas brengen samen een bijzonder gevarieerd programma. Een warme stem en een verfijnd harpspel op een feeërieke locatie zijn de basisingrediënten voor een gezellig aperitiefconcert op zondagvoormiddag in de kapel van de Begijnhofsite.
lees meer

Weetjes
Digitale tools intensief uittesten samen met een aantal scholen, gezelschappen en/of cultuureducatieve organisaties. Dat is ons proefproject. Midden februari experimenteerden we rond de schoolvoorstelling De Zwarte Schande van Bleeding Bulls met leerlingen van de 3de graad van het College en het KA
lees meer

Om het culturele leven in onze stad aan te moedigen, pakt de cultuurraad tweejaarlijkse uit met een ‘Prijs voor cultuurverdienste’. Wie volgt in 2017 Jozef Dumoulin op ?
lees meer

MVX geeft geen antwoorden maar stelt open vragen. MVX begint bij jongens en meisje. Maar het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten. Het wil hen doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Twee activiteiten met dans staan centraal in de bib in het kader van de Jeugdboekenmaand? Wie danst mee?
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.