website diksmuide

Kortste maand maar niet minder aanbod - CC Kruispunt

Tijdens de kortste maand van het jaar kom je zeker aan je trekken. Poëzie stellen we met de Week van de Poëzie in de kijker met de voorstelling De Dichter is een Koe maar ook in de schoolprogrammering gingen we aan de slag met slam poetry. Wens je het ontbijtgesprek van Petra De Sutter bij te wonen? Wees snel om hier nog een plaatsje te bemachtigen. Verder schenken we ook aandacht aan folk met een lezing door Thomas Hoste en concert van Korrigan! Kamagurka prikkelt je fantasie met absurdistische hersenspinsels. Nog meer boeiende activiteiten en voorstellingen vind je terug in deze nieuwsbrief. Zin in een nieuwe vrijwilligerstaak? We zoeken een nieuwe zaalverantwoordelijke voor het Ontmoetingscentrum Zonnestraal!
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Zij die smoorverliefd zijn op de Nederlandse taal brengen een hedendaagse repertoire van 100 gedichten. De tekst- en muziekperformers raken jouw hart met hun experimenten, nieuwigheden, verrassende interpretaties en collaboraties.
lees meer

Jarenlang leefde Petra De Sutter als vrouw in een mannenlichaam, tot ze op haar veertigste besloot zich te bevrijden en de transitie te maken.
lees meer

In de week van hun 45ste huwelijksverjaardag krijgen Kate en Geoff bericht dat het lichaam van Geoffs voormalige vriendin Katja uit het ijs van een Zwitserse gletsjer tevoorschijn is gekomen, 50 jaar nadat ze daar, net buiten het zicht van haar geliefde, in de afgrond verdween.Of hoe een echo uit zo een ver verleden een stabiel huwelijk aan het wankelen kan brengen.
lees meer

'Suffragette' volgt de begindagen van de feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk en hun strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht. Maud is een jonge werkende vrouw in de feministische beweging aan het begin van de twintigste eeuw. Wanneer ze merkt dat vreedzaam protest niets verandert, radicaliseert ze en wendt ze zich tot geweld als middel om haar doel te bereiken.
lees meer

Voor het vijfde jaar op rij bieden we een reeks voorleesmomenten aan. Ditmaal zoeken we de intieme sfeer op van de huiskamer!
lees meer

Met Midwinter Tales - Episode 2 gaat Laïs een welluidende en door velen innig gewenst vervolg geven aan wat ze het beste kunnen: zingen op hemelse plaatsen met duivelsgenoegen en in perfecte harmonie.
lees meer

Als een oude vete met de rivaliserende stam de Imedin oplaait belanden de twee geliefden Wawa en Dain in een soort omgekeerde Romeo en Juliet-situatie. Als onderdeel van de vredesonderhandelingen wordt Wawa door het opperhoofd beloofd als bruid aan de Imedin; haar weigering zou een belediging betekenen en het delicaat verbond verbreken. De twee besluiten te vluchten, met alle gevolgen van dien.
lees meer

Kijken jullie ook uit naar de maandelijkse winterse vertellingen? Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. In de sfeervolle voorleeshoek prikkelt het verhaal de fantasie en maakt de kleine kunstenaar wakker in elk van ons.Vooraf inschrijven is niet nodig.
lees meer

leren programmeren door zelf te experimenteren
lees meer

Folk is populairder dan ooit! In zowat elke Europese stad kan je maandelijks dansen op een folkbal of luisteren naar een folkconcert. In muziekacademies kan je folk leren spelen op typische instrumenten. Zeg trouwens niet zomaar folk tegen volksmuziek! Thomas Hoste, “folkie pur sang” als enthousiaste muzikant en lesgever, laat duidelijk de verschillen en gelijkenissen tussen folk & volksmuziek ...
lees meer

In Israël kan een burgerlijke rechtbank geen echtscheiding beslechten, enkel een religieuze rechtbank met rabbijnen als rechters kan een huwelijk ontbinden, en dan nog enkel met de uitdrukkelijke toestemming van de man, bekrachtigd op papier: een “gett”. Viviane vraagt al drie jaar dat haar huwelijk ontbonden zou worden, maar haar man Elisha weigert pertinent.
lees meer

Omwille van zijn angst om te vliegen, besluit de reizende Kamagurka de auto te nemen. Hierdoor belandt hij in een ware monsterfile. Gevolgd door een reeks bizarre situaties. Volg Kamagurka op deze fantasievolle reis met absurdistische hersenspinsels.
lees meer

Korrigan brengt folkmuziek in de ruime zin van het woord. Naast eigen werk brengen ze ook liederen van diverse folkhelden en aloude traditionals. Deze vijf enthousiaste muzikanten nemen je mee op een meeslepende folkrit.
lees meer

Ooit was Waterman een goede held, maar door zijn honger naar macht raakte hij op het slechte pad. Nu wil hij kost wat kost de Gouden Helm in handen krijgen, een magische helm met superkrachten waarmee hij het eiland Malta wil vernietigen.Zal Mega Mindy het halen van team Rox of zijn ze toch sterker? En zal Waterman het eiland kunnen vernietigen? Dat ontdek je in “Mega Miny versus. Rox”.
lees meer

Drie zussen leven samen in een groot huis in de Japanse stad Kamakura. Hoewel hun vader het gezin 15 jaar geleden in de steek liet, trekken ze naar zijn begrafenis, als ze horen dat hij gestorven is. Daar ontmoeten ze voor het eerst hun verlegen halfzus Suzu. Het klikt meteen tussen de vier, en de drie oudere zussen besluiten Suzu te vragen om bij hen te komen wonen.
lees meer

Weetjes
Poëzie op de planken! Naar aanleiding van de poëzieweek brengen we donderdagavond 2 februari een poëzie- en muziekprogramma met Hermitage, Sabine Goethals en als special guest Riet Muylaert (singer-songwriter van JackoBond)! Check dit filmpje en bestel je tickets. Doen!!!
lees meer

Naar aanleiding van de week van de poëzie werd voor de derde graad van het middelbaar een workshop Slam Poetry aangeboden. Samen met Seckou Ouologuem trokken we naar verschillende klassen in het VTI te Diksmuide voor een leuke interactieve en hippe workshop met taal!
lees meer

Een meeslepende folkrit kunnen we je aanbieden in de vorm van een boeiende lezing en een concert! Op 21 februari dompelen we je onder in een uiteenzetting over folk in Vlaanderen en Europa. Op zaterdag 25 februari brengt Korrigan folkmuziek in de ruime zin van het woord.
lees meer

Ben je geïnteresseerd om de nieuwe zaalverantwoordelijke voor het Ontmoetingscentrum Zonnestraal te worden? Lees verder om de taken van een zaalverantwoordelijke te ontdekken. Bij interesse contacteer ons voor een gesprek of stel je onmiddellijk kandidaat!
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.