Website Diksmuide

Nieuwsbrief Diksmuide - 3

Diksmuide maakt zich op voor de herdenking 2014-2018. De herdenking van Wereldoorlog I vormt een belangrijk aanknopingspunt om het WO I erfgoed op een duurzame manier te herwaarderen. Dit blijkt uit de talrijke infrastructuurprojecten.
Op 1 maart opende het nieuwe ‘Museum aan de IJzer’ de deuren. De stad stond er in voor de aanleg van een nieuwe groene parking, de herinrichting van de IJzerdijk en het plein voor de IJzertoren. Ondertussen wordt hard verder gewerkt aan Vredespark het Praetbos. Langs de IJzerdijk wordt een nieuwe evocatieve site gemaakt rond de petroleumtanks. In Oud-Stuivekens gebeuren werken om de beleving van het IJzerfront vanuit de uitkijkpost te versterken. Een andere beleving moet je dan weer ervaren langs het knuppelpad dat van Kaaskerke – doorheen de velden – richting de Dodengang loopt.
Naast de afronding van infrastructuurwerken vinden in de loop van 2014 ook een aantal belangrijke herdenkingsevenementen plaats zoals het Lichtfront en de Tuin van de Eeuwigheid. Lichtfront ’14 zal in zijn geheel zorgen voor een diep reflectief moment, waar de aandacht volledig gaat naar alle slachtoffers van het conflict.
De stad is hiervoor op zoek naar 120 organisatorisch vrijwilligers en 2400 fakkeldragers. Interesse? Meer info hierover in deze derde nieuwsbrief.
In deze nieuwsbrief
Nieuws
Deadline subsidieaanvragen cultuur: 15 maart 2017
Vacature: maatschappelijk werker sociale dienst - vervangingscontract
Vervolledig ons team deelzoneverantwoordelijken tijdens Lichtfront
Onze communicatie-enquête
DOP zoekt vrijwillige medewerkers
Vacature maatschappelijk werker welzijnsdienst
Opening IJzerdijk en plein IJzertoren
In memoriam Marcel Feryn (1929-2014)
Nieuwe zaalverantwoordelijke gezocht voor het Ontmoetingscentrum Lecca in Leke
UiT in Diksmuide
bekendmakingen bekendmakingen
bekendmakingen bekendmakingen
Nieuws
Tegen uiterlijk 15 maart dienen de sociaal-culturele verenigingen, erkend via de cultuurraad, hun dossiers voor subsidie werkjaar 2016 en projecten 2017 in te dienen.
lees meer

Maatschappelijk werker sociale dienst - vervangingscontract (met aanleg van een werfreserve van 1 jaar, maximaal verlengbaar met 2 x 1 jaar).
lees meer

Op 17 oktober organiseert GoneWest, het cultureel herdenkingsprogramma van Provincie West-Vlaanderen, het Lichtfront. Het IJzerfront wordt vanaf Nieuwpoort tot Ploegsteert verlicht met fakkels. Om alles in goede banen te leiden zoeken we nog deelzoneverantwoordelijken.
lees meer

We zijn geïnteresseerd in jouw mening over de kwaliteit van de stads- en OCMW-communicatie. Daarom vragen we je deze enquête in te vullen. Dankzij je inspanning krijgen we een beter zicht op hoe je onze communicatie gebruikt. Zo kunnen we ze nog beter afstemmen op jouw behoeften.
lees meer

De stad Diksmuide is al enkele jaren bezig met het uitbouwen van een stevig onderbouwd drugsbeleid. Om dit in goede banen te leiden werd er enkele jaren geleden een stuurgroep opgericht. Wil je hierin meewerken, laat het ons dan weten.
lees meer

Maatschappelijk werker welzijnsdienst (met aanleg van een werfreserve van 1 jaar, maximaal verlengbaar met 2 x 1 jaar)
lees meer

In kader van de herdenking 14-18 investeerde de stad in de herinrichting van het plein voor de IJzertoren, de IJzerdijk en de aanleg van een nieuwe groene parking.
lees meer

gewezen raadslid en schepen van de Stad Diksmuide.
lees meer

Reeds meer dan 20 jaar waren Jeannine Lagacie en Jef Vercruysse het aanspreekpunt voor het ontmoetingscentrum in Leke. Zij wensen de fakkel door te geven. Ben je geïnteresseerd om onze nieuwe zaalverantwoordelijke te worden? Stel je kandidaat!
lees meer

Contact
Heernisse 6
8600 Diksmuide
tel. 051 79 30 00
info@stad.diksmuide.be
Volg ons
rss facebook

cultuur centrum

uit in dikmsuide

toerisme


2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven Is deze nieuwsbrief niet leesbaar? Je kan hem ook online bekijken.