website diksmuide

Verlaat je culturele comfortzone in 2017 - CC Kruispunt

Heb je het ook stilaan gehad met versierde kerstbomen, met feesttafels met gevulde kalkoen en kerstbuches of met het uitwisselen van beste wensen? Dan ben je hier aan het goede adres. We hebben 2016 afgesloten en starten 2017 met slechts één voornemen: verlaat je culturele comfortzone! Verwijzen we hierbij naar de column van Dyab Abu JahJah in De Standaard? Jazeker, maar je mag deze woorden ook letterlijk nemen. Maak kennis met een nieuwe voorstelling, een andere activiteit en laat je onderdompelen in een nieuw cultuurbad! Laat je verrassen met onze cultuuragenda en ontdek ons aanbod voor januari in deze nieuwsbrief. Blijf scrollen voor de nieuwe nieuwtjes uit ons cultuurhuis.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
New York, 1981. In hartje winter proberen Abel Morales en zijn temperamentvolle vrouw Anna hun familiezaak annex stookoliebedrijf op een integere manier te runnen. Corruptie en geweld vieren echter hoogtij in de stad. Zo wordt hij gedwongen op een immorele manier het heft in eigen handen te nemen. Niet te missen topcinema.
lees meer

Voor het vijfde seizoen op rij bieden we een reeks voorleesmomenten aan. Ditmaal zoeken we de intieme sfeer van de huiskamer op!
lees meer

Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse winterse vertellingen? Kinderen tussen de vier en zes jaar zijn samen het hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. In de sfeervolle voorleeshoek prikkelt het verhaal de fantasie en maakt de kleine kunstenaar in elk van ons.Vooraf inschrijven is niet nodig.
lees meer

We kunnen er niet om heen: de aanslagen in Parijs en Brussel staan in ons collectief geheugen gegrift. Journalist Christophe Deborsu neemt in zijn lezing de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo onder de loep. Een boeiende lezing over persvrijheid en controverse.
lees meer

leren programmeren door zelf te experimenteren
lees meer

Nele Bauwens en Ann Tuts brengen een ware hommage aan de retrothriller. Twee beeldschone vrouwen beslissen zich te wreken op iedereen die hen ooit in de weg stond. Hun wraakactie brengt hen naar een vergane, grimmige kostschool. Een luguber verhaal over de diepe bossen van de Franse Ardennen, vals vertrouwen en de vlucht voor de bloeddorstige mens.
lees meer

Polen, 1945. De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front. Op een nacht komt een novice haar om hulp vragen en Mathilde volgt haar naar het klooster. Achter de ogenschijnlijk rustige muren ontdekt ze een verschrikkelijk geheim.
lees meer

Met Kloenke brengt stand-up comedian Han Solo een voorstelling die brandend actueel is. Nu allerhande radicale hobby clubs een grote bedreiging vormen voor de wereld, heeft hij ook de nodig snijdende commentaar. Bereid je voor op een avond vol ongemakkelijkheid, dubbele bodems, steken onder water en buikpijn van het lachen.
lees meer

Circus Katoen brengt een acrobatische voorstelling waarin twee jonge circusartiesten halsbrekend toeren uithalen. Ze vertellen het verhaal van twee personages die gaan samenwonen. Hun persoonlijke, belangrijke spulletjes hebben een plaats nodig, maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn! Samen verkennen ze ruimte, opzoek naar de juiste balans.
lees meer

Weetjes
Wij zoeken een voltijds technisch medewerker voor CC Kruispunt! Je staat in voor het afstemmen, opstellen en bedienen van belichtings- en klankinstallaties, kleine onderhouds- en herstellingswerken en allerlei logistieke hulp bij activiteiten. Zin in deze uitdagende job? Solliciteer snel!
lees meer

CC Brasschaat en CC Kruispunt werden in september geselecteerd door Cultuurconnect om met ons project cultuureducatie goes digital aan de slag te gaan! Stilaan krijgt ons project vorm. We gaan in Diksmuide in eerste instantie aan de slag met de schoolvoorstelling De Zwarte Schande van Bleeding Bulls
lees meer

De dichter is een koe is een poëzie- en muziekprogramma met de Gentse muziekgroep Hermitage en de actrice Sabine Goethals. Hun derde man (of beter vrouw) bij de voorstelling in CC Kruispunt is niemand minder dan Riet Muylaert, singer-songwriter van JackoBond!
lees meer

Op 28 januari brengt Han Solo zijn show Kloenke. Direct, confronterend maar supergrappig! Vooraf treden Han's vrienden op: Stefaan Gheerardyn en Claude Willaert. Vorig jaar werden zij tijdens Iedereen Komiek opgeleid door Han Coucke tot aspirant komieken en nu laten zij opnieuw van zich horen!
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.