website diksmuide

Nog 10 keer vooraleer we het jaar afsluiten - CC Kruispunt

In 2016 doen we het nog 10 keer! We bieden je nog 10 cultuurmomenten aan. We hopen je met voorleesmomenten voor groot en klein te ontroeren. Of kunnen we je bekoren met een film op het witte doek? Met Begijn Le Bleu maken we tijd om eens goed te lachen. Compagnie Cecilia brengt theater waarbij via een familiereünie wordt uitgelegd hoe moeilijk het leven is. Tijdens een aperitiefconcert speelt het pianoduo Mephisto een programma geïnspireerd op de zigeunercultuur. Afsluiten doen we met de familievoorstelling van Pantalone waarbij het Tinnen Soldaatje (vertelling Dimitri Leue) met één been wordt begeleid door de vleugel (pianist Kiyotaka Izumi). Grijp je kans en doe het ook nog een keer. Beleef een mooi cultuurmoment met het CC.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
In dit familiedrama staan de relatie tussen moeder en zoon centraal. Diane 'Die' Després is een alleenstaande moeder wiens zoon Steve ADHD heeft en gewelddadig gedrag vertoont. Wanneer de instelling waar hij verbleef hem kwijt wil, ziet ze zich genoodzaakt hem opnieuw in huis te halen. Moeizaam proberen ze samen hun leven op te bouwen tot ze onverwachts hulp krijgen van Kyla, de buurvrouw.
lees meer

Voor het vijfde seizoen op rij bieden we een reeks voorleesmomenten aan. Ditmaal zoeken we de intieme sfeer van de huiskamer op!
lees meer

Een waargebeurd verhaal van Mohammed Assaf, de Palestijnse zanger uit de Gazastrook, die in 2013 zijn droom werkelijkheid zal worden toen hij de talentenjacht Arab Idol won met het lied Ali al-keffiyeh, dat wordt beschouwd als het officieuze Palestijnse volkslied. Een ontroerende film voor een breed publiek, een echte crowdpleaser.
lees meer

Maatschappelijk onbegrip ontspringt wanneer we aangeven dat het niet goed gaat. Het leven is toch zo simpel en eenvoudig? Dat is het zeker niet. Begijn Le Bleu brengt met fijne humor een komediestuk waaruit blijkt dat we het leven makkelijk moeilijk kunnen maken.
lees meer

leren programmeren door zelf te experimenteren
lees meer

Compagnie Cecilia legt met deze theatervoorstelling ons op simpele wijze uit hoe moeilijk het leven is. Een familiereünie moet de dierbaren van de baron terug bij elkaar brengen. Een zomer lang handelen ze over levensperikelen en zien ze toe hoe de achtbaan van het leven hen in de ban houdt.
lees meer

Succesvolle pianisten Katrijn Simoens en John Gevaert presenteren als pianoduo een waaier aan klassieke muziek. Ze brengen verschillende oeuvres die geïnspireerd zijn door de zigeunercultuur. Geniet van het werk van Brahms, Schubert, Liszt en Ligeti.
lees meer

Fred en Mick zijn twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten.
lees meer

Een voorleesmoment en knutselactiviteit voor de allerkleinsten.
lees meer

Het Tinnen Soldaatje is een verhaal dat nagenoeg elk kind kent. Dimitri Leue vertelt het verhaal van een heldhaftig speelgoedsoldaat dat uit huis wordt gegooid. Op één been moet hij zien te overleven. Zo begint hij aan een avontuurlijke reis! Pianist Kiyotaka Izumi begeleidt de wonderlijke zoektocht naar liefde en geluk.
lees meer

Weetjes
Maak je vrienden of familieleden blij met een geschenkbon van CC Kruispunt! Wil je het toch iets persoonlijker aanpakken? Koop tickets voor één of meerdere voorstellingen uit ons aanbod en verras hen met een portie cultuur.
lees meer

CC Kruispunt danst en zingt het eindejaar in! Maar dit betekent niet dat je gedurende de eindejaarsperiode niet bij ons terecht kan. Aansluitend op de feestweekends van Kerst en Nieuwjaar sluiten wij enkel op maandag 26 december en maandag 2 januari onze deuren.
lees meer

We sommen graag al de activiteiten voor je op voor de komende drie maanden. Chronologisch hebben we al de activiteiten die we alleen of samen met onze partners organiseren in een handige kalender gebundeld. Op deze manier mis je geen enkele cultuuractiviteit!
lees meer

Je hoeft niet naar de grote centrumsteden te trekken om samen met je kinderen een leuke familievoorstelling mee te pikken! Wees niet al te lang onderweg en vind plezante en wondermooie voorstellingen in Diksmuide, Nieuwpoort en Koksijde.
lees meer

Ben jij iemand met veel goesting om te dansen, die er bovendien van houdt om samen met anderen creatief aan de slag te gaan via dans en beweging? Dan is dit project iets voor jou! In ‘Iedereen danser’ willen we jong en oud(er) aanzetten om via de taal van de dans een verhaal te vertellen.
lees meer

Ontdek wat onze regio je te bieden heeft! Een mix van aperitiefconcerten en avondconcerten staan voor jou geprogrammeerd.
lees meer

Je kan je plekje nog boeken voor het vertelmoment op donderdagvoormiddag 8 december tot en met maandag 5 december! Hou wel rekening met de gewijzigde locatie.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.