website diksmuide

CC Kruispunt raakt je in november

Janine Bischops en Frank Van Erum laten zien dat melancholie en humor wel heel dicht bij elkaar kunnen liggen. Met het muzikaal eerbetoon aan Stefaan Craeynest zal ongetwijfeld een persoonlijke snaar geraakt worden bij zowel leerlingen, collega's, muzikanten, familieleden én publiek. Tijdens de voorleesweek verrast Hilde Van Laere je met haar gratis performance in de bib. Alles wat in Hilde haar handen valt, wordt klank, muziek, lied én instrument! Onweerstaanbaar sentiment en vurige hartstocht gedragen door Soetkins zachte stem nestelen zich in je hart tijdens het concert van Soetkin en het Ensemble Polygone. Laura Tèm brengt met haar concert aangrijpende muziek en weet je zeker te raken met een boeiend muzikaal verhaal.
Interessante, leuke of weetjes van praktische aard kan je vinden onderaan in deze nieuwsbrief. Scrol zeker eventjes door.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Patrick Coenye & Renaat Ramon presenteren grafiek, poëzie en beeldend werk.Te bezoeken op za, zo & feestdagen van 10 tot 18 uur.Galerie Montanus
lees meer

De Minions bestaan al heel lang. Van een geel eencellig organisme zijn ze uitgegroeid tot wezens met slechts één doel: het dienen van de meest ambitieuze schurken. Wanneer hun meesters vernietigd worden besluiten ze zich terug te trekken in Antarctica. Ergens in de jaren zestig drijft het ontbreken van een leider hen echter tot waanzin. Ze gaan daarom op zoek naar een nieuwe leider.
lees meer

In de komedievoorstelling Het Laatste Woord wordt het generatielange hokjes denken echt eer aangedaan. Janine Bischops haalt samen met Frank Van Erum alles uit de kast. De situaties en topics die worden aangehaald, zijn verbazingwekkend herkenbaar en alledaags, wat zorgt voor hilariteit alom.
lees meer

God bestaat. Hij woont in een grauw appartement in Brussel. Eeuwig met sigaret tussen de lippen en fles whisky binnen handbereik, speelt hij grijnzend met de voeten van zijn schepping: de mensheid. Over zijn zoon JC is veel geschreven, maar nu is het zijn 10-jarige dochter Ea die in opstand komt. Ze besluit op zoek te gaan naar haar eigen apostelen en haar vaders knoeiboel recht te trekken.
lees meer

Jurgen heeft zijn knappe collega Sibel, na een korte affaire ten huwelijk gevraagd. Voor hun ouders komt deze trouw als een complete verrassing. Maar Sibel en Jurgen zijn smoorverliefd en kijken dan ook enorm uit naar een prachtig trouwfeest. Echter, dat is buiten de druk, de verwachtingen en de twijfels van hun families gerekend. Één ding is zeker. Het wordt een trouwfeest om nooit te vergeten.
lees meer

Voor het vijfde seizoen op rij bieden we een reeks voorleesmomenten aan. Ditmaal zoeken we de intieme sfeer van de huiskamer op!
lees meer

Oud-leerling Felix Vermeirsch brengt een muzikaal eerbetoon aan zijn leerkracht en grote voorbeeld Stefaan Craeynest. Samen met het kamerorkest van Brugge o.l.v. Ning Kam creëert Vermeirsch een waardig eerbetoon aan de gepassioneerde cellist.
lees meer

De samenleving evolueert continu. Filip Van Den Abeele geeft een lezing in teken van de wetenschap waarin alles duidelijk wordt rond de 4de industriële revolutie. Een toekomst die ongetwijfeld op ons afstevent. Terwijl jij je laat verbazen door wetenschap en techniek, kunnen de kleinsten tijdens een workshop Gekke Vibrobots & TekenBots een robotje in elkaar knutselen.
lees meer

Joepie, samen lekker uit ontbijten met mama en papa in het cultuurcentrum. Terwijl mama en papa luisteren naar een lezing over wetenschap en techniek, word ik een echte wetenschapper en maak ik zelf robots die kleuren door te bewegen. Mijn workshop en ontbijtje kosten slechts 5 euro.
lees meer

Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse winterse vertellingen? Kinderen tussen de vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. In de sfeervolle voorleeshoek prikkelt het verhaal de fantasie en maakt de kleine kunstenaar wakker in elk van ons.Vooraf inschrijven is niet nodig.
lees meer

Droom even spiritueel weg met de grensoverstijgende melodieën van ensemble Ishtar en solidariteitskoor Wak Maar Proper. De culturele smeltkroes van stemmen en instrumenten brengt je vierstemmige liederen met een werelds karakter.
lees meer

leren programmeren door zelf te experimenteren
lees meer

Niemand weet waar Bipul vandaan komt, ook hijzelf niet. Samen met andere lotgenoten zit Bipul vast in het Problemski Hotel, een centrum voor asielzoekers in het hart van Europa. Hij kwijnt stilletjes weg maar heeft zich neergelegd bij zijn situatie. Daar komt verandering in als hij er Lidia tegen het lijf loopt. Haar komst maakt iets in hem los en doet hem weer aan een betere toekomst denken.
lees meer

Muziek vind je overal, zelfs waar je het niet verwacht, aldus singer-songwriter Hilde Van Laere. Laat je in het kader van voorleesweek verbazen door haar muzikale performance waarin creativiteit zegeviert.
lees meer

(Her)ontdek de mooiste chansons uit het 20 ste eeuwse Franse chanson, pareltjes uit de filmmuziek en hedendaagse creaties, gearrangeerd voor vijf strijkers, piano en stem. Begeleid door het Ensemble Polygone zingt Soetkin Baptist de mooiste liederen, van Ferré tot Polnareff.
lees meer

Laura Tèm brengt je in samenwerking met theatergezelschap DE TIJD in een zwoele Zuid-Amerikaanse stemming. Ze brengt onder meer een ode aan de Argentijnse volkszangeres Mercedes Sosa. Je krijgt voeling met de zuiderse muziek die sterk verhalend, persoonlijk en aangrijpend is.
lees meer

Weetjes
Op 1 september 2014 overleed Stefaan Craeynest onverwacht. Hij was een gepassioneerd cellist, geduldige leerkracht en vaste cellist bij het Kamerorkest Brugge.Twaalf november brengen zijn muzikale vrienden een concert ter ere van hun leerkracht, collega en vriend. Ontdek hier het programma.
lees meer

Iets meer dan 600 mensen kunnen vrijdag 18 en zaterdag 19 november het resultaat horen en zien van een boeiende samenwerking tussen Ishtar en het solidariteitskoor Wak Maar Proper! Zal jij er bij zijn? Nog geen ticket? Helaas, te laat. Alle kaarten zijn al de deur uit.
lees meer

Naast het eigen aanbod van CC Kruispunt huren ook een groot aantal verenigingen en externen de schouwburg om er hun activiteit te organiseren. Deze gastproducties kunnen hun ticketverkoop door ons laten organiseren. Wij staan in voor de ticketverkoop van Freddy De Vadder en van Plankenkoorts!
lees meer

Samen met de diverse partners blikken we terug op een geslaagde editie van de digitale week. Eventjes nagenieten van de workshop Lightpainting waarbij kinderen met licht tekenen. Geniet van de mooie kunstwerkjes.
lees meer

Op vraag van de artiest werd het voorziene concert Soetkin Made in France door Soetkin & Ensemble Polygone op vrijdagavond 17 maart 2017 verplaatst naar een vroeger tijdstip in het najaar. Het concert gaat door op donderdagavond 24 november om 20 uur in CC Kruispunt.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.