website diksmuide

Op volle toeren - CC Kruispunt

Zin in een theaterwandeling in een sfeervolle setting? Vind verdieping bij de monoloog Socrates. Of ontspan je bij de opzwepende seizoensopener met Bollywooddans! Dompel je onder in de digitale wereld. Of beleef literatuur bij Boek je Plekje, de auteurslezing of bij de hommage aan Ramon. Scoor bij de allerkleinsten en kom naar de Winterse Vertellingen of de familievoorstelling Nellie en Cezar. Sta eventjes stil bij borstkanker. Griezel muzikaal tijdens Behekst Diksmuide! Ontdek een kwalitatief filmaanbod. Of geniet op muzikaal vlak van Jean Bosco Safari en Ben Crabbé die John Lennon terug tot leven brengen. Dans je liever zelf? Schrijf je nu in voor Iedereen danser.
We draaien op volle toeren voor jou.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Aan de hand van persoonlijke verhalen en belevenissen krijgen 9 vrouwen, die in de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek actief waren, een platform tijdens de theaterwandeling 'Vrouwen in de Voorlinie'.
lees meer

Filosofische vragen stellen we ons allemaal wel. Maar wat als een filosoof vlak voor zijn dood zijn eigen leven en denken in vraag stelt? Toneelbeest en hartenverwarmer Bruno Vanden Broecke brengt je met deze monoloog een stap dichter bij befaamd denker Socrates. Gevoelig en warm.
lees meer

Wat kan jij méér dankzij de digitale wereld? Wat is er plots veel gemakkelijker? En hoe zal de wereld er over pakweg twintig jaar uitzien? Lees hieronder het volledig programma.
lees meer

De Gentse compagnie The Indian Dance Company betovert je met hun prachtige Indische dansvoorstelling Bollylicious. Laat je verleiden door deze authentieke Bollywood dansstijl en word ondergedompeld in zeem zoete melodieën, kleur en spektakel.
lees meer

Ontdek India met al zijn tradities. 
lees meer

Een brutale homejacking gaat hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet zijn broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft zijn leven op de rails gekregen en probeert zijn broer te helpen waar mogelijk, maar kijkt met lede ogen toe hoe ongeleid projectiel Kenneth zijn ex-vriendin Sylvie terug voor zich tracht te winnen.
lees meer

Hoe zal de wereld er uitzien in 2052?Zal een robot je hond te eten geven?Zal je jezelf van hier naar daar zappen? Een privéraket bezitten om naar de maan te vliegen? Word jij de uitvinder van de telepathische helm?Droom mee in de digitale week! Om de eerste stappen te zetten naar die fantastische toekomst organiseren we in Diksmuide verschillende infosessies en workshops.
lees meer

Voor het vijfde seizoen op rij bieden we een reeks voorleesmomenten aan. Ditmaal zoeken we de intieme sfeer van de huiskamer op!
lees meer

leren programmeren door zelf te experimenteren
lees meer

Naar aanleiding van de Digitale week organiseren we een speciale XL editie van Coderdojo! Weet jij wat een coderdojo is? Een plaats vaar je kan leren programmeren! Elke 3de zaterdag van de maand gaat er één door in onze bibliotheek voor kinderen vanaf 10 jaar.
lees meer

Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse winterse vertellingen? Kinderen tussen vier en zes jaar samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. In de sfeervolle voorleeshoek prikkelt het verhaal de fantasie en maakt de kleine kunstenaar wakker in elk van ons. Vooraf inschrijven is niet nodig.
lees meer

Aan de voet van de enorme vulkaan, de Ixcanul, woont de 17-jarige Maria samen met haar ouders. Zij behoren tot een kleine Maya gemeenschap die leeft van de koffieteelt. Maria staat op het punt uitgehuwelijkt te worden aan Ignacio, de voorman van de plantage, maar heimelijk verlangt ze naar koffieplukker Pepe. Hij droom net als zij van een leven elders. Regie: Jayro Bustamante – Guatemala – 2015
lees meer

Patrick Coenye & Renaat Ramon presenteren grafiek, poëzie en beeldend werk.Te bezoeken op za, zo & feestdagen van 10 tot 18 uur.Galerie Montanus
lees meer

Iedere jarige verdient een feestje! Dat vinden het schattige muisje Nellie en de heldhaftige kikker Cezar ook. Vier tijdens deze leuke theatervoorstelling mee met onze feestbeesten!
lees meer

In 2016 wordt dichter-beeldend kunstenaar Renaat Ramon 80. Tijd voor een hommage dus. Samen met collega-dichters, vrienden en bewonderaars wordt hulde gebracht aan dit dubbeltalent.
lees meer

Auschwitz-Birkenau. Ausländer is er een Joodse gevangene en behoort tot het “Sonderkommando”, een groep joden die gedwongen de nazi’s helpt bij hun machinale uitroeiing. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het kommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijk te proberen.
lees meer

In deze auteurslezing schetst Kris Van Steenberghe zijn pad naar het schrijverschap.
lees meer

Theater Aardpaard brengt je een taboedoorbrekende en pakkende impressie over borstkanker en seksualiteit. Een intiem en emotioneel stuk over een allesvernietigende borstkanker, waardoor niet alleen de gezondheid maar ook relaties onder druk komen te staan.
lees meer

John Lennon: hij is de poplegende die na zijn dood nog steeds harten weet te veroveren en de strijdvader voor vrede, gelijkheid en eenvoud. Jean Bosco Safari en Ben Crabbé brengen hem terug tot leven door op meesterlijke wijze zijn creaties te spelen.
lees meer

De Minions bestaan al heel lang. Van een geel eencellig organisme zijn ze uitgegroeid tot wezens met slechts één doel: het dienen van de meest ambitieuze schurken. Wanneer hun meesters vernietigd worden besluiten ze zich terug te trekken in Antarctica. Ergens in de jaren zestig drijft het ontbreken van een leider hen echter tot waanzin. Ze gaan daarom op zoek naar een nieuwe leider.
lees meer

Wat is een Behekste Diksmuide zonder muziek waar je echt kippenvel van krijgt? CloseOpera brengt je de meest schitterende operaklassiekers. Geniet van een uitgebreid repertoire in een setting die je de stuipen op het lijf jaagt.
lees meer

Weetjes
Ben jij iemand met veel goesting om te dansen, die er bovendien van houdt om samen met anderen creatief aan de slag te gaan via dans en beweging? Dan is dit project iets voor jou! In ‘Iedereen danser’ willen we jong en oud(er) aanzetten om via de taal van de dans een verhaal te vertellen.
lees meer

Een aantal stadsdiensten hebben samen hun krachten gebundeld om 10 gratis activiteiten te organiseren in het kader van de Digitale Week. Vier activiteiten zijn specifiek gericht naar de jeugd. Maak een keuze tussen onze coole digi-workshops en/of proef van de Coderdojo-demonstratie.
lees meer

Omwille van de verplaatsing van het evenement Behekst Diksmuide naar het stadspark werd beslist om de Halloweenconcerten van CloseOpera te verplaatsen naar een alternatieve locatie omheen het stadspark
lees meer

Voor het vijfde seizoen op rij bieden we een reeks voorleesmomenten aan. Ditmaal zoeken we de intieme sfeer van de huiskamer op!
lees meer

Op vraag van de artiest werd het voorziene concert Soetkin Made in France door Soetkin & Ensemble Polygone op vrijdagavond 17 maart 2017 verplaatst naar een vroeger tijdstip in het najaar. Het concert gaat door op donderdagavond 24 november om 20 uur in CC Kruispunt.
lees meer

Op 9/9 hield cultuurminister Sven Gatz Cultuurconnect boven de doopvont. Cultuurconnect bouwde haar actieplan op via een ver doorgedreven co-creatie-methodiek. CC Kruispunt en CC Brasschaat werden geselecteerd met hun project cultuureducatie: going digital!
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.