website diksmuide

Cultuurstart CC Kruispunt

September betekent het einde van de zomervakantie, het begin van het nieuwe schooljaar maar ook de periode waarin het cultuurseizoen opnieuw van start gaat. Eventjes niet meer mee met het cultuuraanbod? Check onze activiteiten en lees zeker de weetje zodat je geüpdatet aan het nieuwe cultuurseizoen kan beginnen! Starten doen we deze avond met een exclusieve preview van de tentoonstellingen Käthe Kollwitz 1.9 en 2.0 en de lezing van Jennie Vanlerberghe. In september zijn we nog vooral op verplaatsing te vinden om dan in oktober opnieuw de schouwburg in gebruik te nemen. Een boeiende lezing maar ook een rondleiding n.a.v. autovrije zondag, een inspirerend orgelconcert en unieke theaterwandelingen in het kasteeldomein van De Blankaart staan op het programma in september.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Op de exclusieve preview van de tentoonstelling Käthe Kollwitz 1.9 en Käthe Kollwitz 2.0, volgt de boeiende lezing 'Vrouw zijn' van Jennie Vanlerberghe.
lees meer

In het stadhuis van Diksmuide ontdekt u bij ‘Käthe Kollwitz 1.9’ exclusieve kunstwerken van Käthe Kollwitz, die haar dorst naar sociale gerechtigheid weerspiegelen. Simultaan zal in de nabijgelegen Galerie Montanus.5 bij de expo ‘Käthe Kollwitz 2.0’ actuele kunst van vrouwen tentoongesteld worden in de vorm van een dubbeltentoonstelling.
lees meer

De mensen hebben de auto van de 20ste eeuw gemaakt. Of is het eerder andersom? Ga tijdens deze lezing samen met Kris Peeters opzoek naar de impliciete invloed van de auto en hoe die ons onbewust maakt tot wie we zijn.
lees meer

Duurzaamheid is de sleutel tot een mooie, groene en langdurige samenleving. Een rondleiding in Diksmuide centrum geeft je meer inzicht in dit hot topic.
lees meer

Diksmuide gaat klassiek. Ensemble Hildebrandt Consort brengt je de meest prachtige melodieën en symfonieën van muzikaal genie Händel. Naast voortreffelijke orkestsuites, hebben ze nog meer voor jou in petto! Laat je verrassen en geniet van deze ware streling voor het oor.
lees meer

Aan de hand van persoonlijke verhalen en belevenissen krijgen 9 vrouwen, die in de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek actief waren, een platform tijdens de theaterwandeling 'Vrouwen in de Voorlinie'.
lees meer

Weetjes
Liefhebber van klassieke muziek? Niet genoeg klassieke concerten in je stad? Ontdek wat onze regio je te bieden heeft in het najaar van 2016! Ja kan al 8 concerten in je agenda noteren.
lees meer

Alhoewel het cultuurcentrum op een laag pitje draaide tijdens de zomermaanden werd er achter de schermen toch hard gewerkt! De manuele trekkenwand behoort voortaan tot het verleden. Momenteel is men de plaatsing van de nieuwe elektrische trekkenwand aan het afwerken.
lees meer

Het wordt stilaan een traditie. Met de start van het nieuwe schooljaar presenteren we de Uit met de familie folder. Hierin vind je een reeks activiteiten in het noorden van de Westhoek op maat van families met kinderen tot 12 jaar.
lees meer

In deze compacte kalender heb je een overzicht van de activiteiten die door het cultuurcentrum of in samenwerking met het cultuurhuis Kruispunt zijn georganiseerd. Handig instrument om je culturele activiteiten te plannen.
lees meer

Cultuur beleef je het hele jaar door. Toch is september voor heel wat cultuurhuizen de start van een sprankelend nieuw jaar! Ook CC Kruispunt schiet vanaf september weer uit de startblokken met locatieprojecten om in oktober het seizoen in de vernieuwde schouwburg te openen. Ben jij er bij?
lees meer

lees meer

Op 8 oktober staat The Indian Dance Company garant voor een opzwepende seizoensopener met Bollywooddans, spektakel en humor. Mis op 11 oktober de interessante lezing van Lies Ameeuw niet. Zij neemt je mee op ontdekkingstocht door dit land vol geuren en kleuren!
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.