website diksmuide

CC Kruispunt presenteert het aprilmenu

Alhoewel het einde van het cultuurseizoen nadert schotelen we je in de aprilmaand een mooi stoofpotje cultuur voor! Als aperitief zondag a.s. het Strijktrio Tooten in het stemmige kerkje in Nieuwkapelle. Tussendoor een boek je plekje, een coderdojo, enkele films en 2 interessante lezingen in de bib. Als hoofdmenu het verjaardagsfeest van Les Truttes (reeds uitverkocht) of de dubbelvoorstelling van Tine Maerevoet en Janne Desmet wat smaakt naar intiem en komisch verteltheater. Als toetje de familievoorstelling Kikkerkus, een mooie combinatie van natuur- en cultuurbeleving op een unieke locatie. Is je culturele honger nog niet gestild? Bekijk zeker ook de weetjes en ontdek het programma van Erfgoeddag en de Week van de Amateurkunsten.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Het Strijktrio Tooten bestaat uit de broers Tooten en Orsolya Horváth. De internationale pers is vol lof over hun muzikaliteit en technische perfectie. In dit programma vormen de componisten die zich in Danubia vestigden, het gebied rond de Donau en de thuisbasis van de Habsburgers, hun inspiratiebron.
lees meer

Het leven van de elfjarige Skunk verandert van de ene op de andere dag wanneer ze getuige is van de brute mishandeling van haar buurjongen Rick. Die gebeurtenis maakt een einde aan de onschuld in haar leven. De plekken waar ze zich ooit zo veilig waande, zijn verraderlijk en onvoorspelbaar geworden. Verward zoekt ze troost bij haar vriend. Maar ook die zekerheid lijkt niet meer te bestaan.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Omdat voorlezen niet alleen nieuwe werelden opent, maar ook op en top genieten is. Met het verhaal als gesprekstof kan je nog even gezellig verpozen met een hapje en een drankje.
lees meer

Hip Hip Hooray! Les Truttes vieren hun 20ste verjaardag met een heuse Anniversary Tour. Een niet te missen verjaardagsshow. Be there! Uitverkocht maar wel een wachtlijst.
lees meer

Ben je tussen 10 en 14 jaar en wil je alles weten over programmeren? Dan is Coderdojo zeker iets voor jou!
lees meer

Polyfoon verwijst naar 'meerstemmig en er werd gekozen voor 12 kunstenaars met sterk verschillend werk: Philippe Bouttens - Gilbert Degryse - Christophe Dehaene - Tjok Dessauvage - Trees Leroy - Luc Martinsen - Joke Neyrinck - Bernard Sercu - Peter Simoen - Frans van Roy - Jean Luc Verpoucke - Maarten Wydooghe. Vernissage 17 april om 15 uur, muzikale omlijsting: Iwein Jacobs & Daan Vanoutryve.
lees meer

Kikkerkus is een muzikale vertelling die je meeneemt op een spannende expeditie. Op en rond de poel leren we Obesis, de dikke vette waterschildpad kennen maar ook Antoine, de reiger en burgemeester van de poel. Martin de haan en ook Rudy de kikker zijn van de partij!
lees meer

Verdriet en liefde horen samen!
lees meer

Twee voorstellingen voor de prijs van één. Een inbraak bij Janne Desmet leidt tot geestige verhalen en pijnlijke conclusies. Maar wees gerust! Tijdens de voorstelling zorgt Joke onze vestiairemadam, voor jouw persoonlijke spullen!
lees meer

Het leven lijkt zo simpel, maar dat van Xavier neemt plotselinge wendingen als hij van Parijs naar New York gaat. In deze vrolijke puinhoop probeert hij zijn plek als mens en vader te vinden. En wie weet, misschien is het juist de puinhoop van New York waardoor het Xavier lukt om de legpuzzel van zijn leven op te lossen… Regie: Cédric Klapisch - Fr – 2013 - 117 min.
lees meer

Waar komen de benamingen van ingrediënten en gerechten vandaan? 
lees meer

In de serie “facing gravity” deelt Diksmuideling Giovanni Decleir zijn fascinatie voor de watertoren. Dit werk documenteert een reeks watertorens, gefotografeerd op diverse plekken in West-Vlaanderen. Openingsuren van de Bibliotheek
lees meer

Weetjes
De Week van de Amateurkunsten loopt van 29 april tot en met 8 mei. Het thema MATCH verwijst naar samenwerking en partnerschappen. De Week van de Academies valt voor het eerst samen met WAK! Ontdek het uitgebreid aanbod.
lees meer

Negen klassen streden de afgelopen weken in de bibliotheek om de enige echte ‘jeugdboekenweekbeker’. Het 6de leerjaar A van VBS Diksmuide mocht met 200 punten de fel omstreden jeugdboekenweektrofee in ontvangst nemen.
lees meer

Stip nu al vrijdag 27 mei aan in je agenda! We nodigen je 's avonds uit op onze voorstelling van het seizoen 2016-2017! Hierbij proberen we je opnieuw te verleiden om met ons je cultuurmomenten te beleven.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.