website diksmuide

CC Kruispunt neemt je mee de lente in

Het kriebelt volop, de lente is in aantocht! Jong en lokaal talent bestormen het tweede weekend van maart ons podium om met veel goesting hun ding te doen. De jonge wolven Brecht Goudesone en Hannes Coghe zorgen voor passie met een vurig tangoprogramma. Maar ook het jonge geweld van Volta neemt je mee in een zoektocht naar liefde, begrip en de hunkering om één te worden met het nu, het ooit en het altijd. Iets rijper lokaal talent is te gast in onze bibliotheek. Ignace Bral presenteert zijn waargebeurde roman. De lentezon verwelkomen we op zondagvoormiddag tijdens een aperitiefconcert gebracht door de topsolisten Guido Neve & Jan Michiels. Daarnaast brengen de sterrenproductie Hoop van het Nieuwstedelijk en het duo Okidok je absoluut in lentestemming.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Omdat voorlezen niet alleen nieuwe werelden opent, maar ook op en top genieten is. Met het verhaal als gesprekstof kan je nog even gezellig verpozen met een hapje en een drankje.
lees meer

Jong en lokaal muzikaal talent aan het werk! Brecht Goudesone brengt in zijn thuisstad samen met Hans Coghe een programma vol vurige tangomuziek van de tangogrootmeester Astor Piazolla.
lees meer

Tijdens de jeugdboekenweek laten we de kinderen op een speelse manier omgaan met taal. Draai aan de woordenautomaat, gooi met letterdobbelstenen, goochel met woordjes en maak een gekke zin. Iedereen maakt zijn zin en kan deze op het einde mee naar huis nemen! Voor de allerkleinsten is er grime voorzien.
lees meer

"Niets is eeuwig", hoor je iedereen zeggen "Niets is altijd" En terwijl je zachtjes glimlacht naar de zon Klemt je hand om een steen in je linker jaszak En hoop je diep van binnen dat er op een dag Iemand net diezelfde steen zal vinden En hem net zozeer zal koesteren als jij
lees meer

Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar. Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Regie: Josh Boone- USA – 2014 – 125 min.
lees meer

Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders welkom op de winterse vertellingen. Nadien kunnen ze creatief aan de slag. Inschrijven vooraf is niet nodig.
lees meer

In de reeks talent uit of over de regio komt de Lekenaar zijn waargebeurde roman voorstellen.
lees meer

Ben je tussen 10 en 14 jaar en wil je alles weten over programmeren? Dan is Coderdojo zeker iets voor jou!
lees meer

Wat is iets waard? Een vraag die vandaag enkel wordt beantwoord in economische termen. Werknemers zijn louter menselijke grondstoffen. Maar er is hoop… Stijn Devillé zijn personages gaan op zoek naar perspectieven.
lees meer

Topsolisten Guido De Neve (viool) en Jan Michiels (piano(forte)) brengen in elkaars excellente gezelschap een sprankelend concert gewijd aan de Klassieke Meesters. Tijdens dit aperitiefconcert hoor je werk van Clementi, Mozart, Haydn en Beethoven.
lees meer

HA HA HA is een wonderlijk spektakel van het clowneske duo Okidok. Deze eenvoudige titel geeft treffend de geest van het spektakel weer. Deze parel van clownerie, grenzend aan de tekenfilms van Tex Avery en met referenties naar het objectentheater is een absolutie aanrader én intussen een circusevergreen die na jaren nog steeds fris ontroert.
lees meer

Zo goed als de hele paasvakantie bieden wij een leuk aanbod aan vrijetijdsactiviteiten voor kinderen van het lager onderwijs aan. Alle activiteiten starten om 8.30 uur en eindigen om 16.30 uur. Paasfun 2016 gaat dit jaar door van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 1 april.
lees meer

Zo goed als de hele paasvakantie bieden wij een leuk aanbod aan vrijetijdsactiviteiten voor kinderen van het 2de en 3de kleuter. Alle activiteiten starten om 8.30 uur en eindigen om 16.30 uur. Paasfun 2016 gaat dit jaar door van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 1 april.
lees meer

Voor de allereerste keer wordt er ook in de 2de week van de paasvakantie een sport- en cultuurkamp georganiseerd en dit in samenwerking met IdeeKids. De kinderen werken in dit kamp rond een specifieke thema namelijk "ridders en jonkvrouwen".
lees meer

Voor de allereerste keer wordt er ook in de 2de week van de paasvakantie een sport- en cultuurkamp georganiseerd en dit in samenwerking met IdeeKids. De kinderen werken in dit kamp rond een specifieke thema namelijk "circusavonturen".
lees meer

Weetjes
In deze compacte kalender heb je een overzicht van de activiteiten die door het cultuurcentrum of in samenwerking met het cultuurhuis Kruispunt zijn georganiseerd. Handig instrument om je culturele activiteiten te plannen.
lees meer

Stip nu al vrijdag 27 mei aan in je agenda! We nodigen je 's avonds uit op onze voorstelling van het seizoen 2016-2017! Hierbij proberen we je opnieuw te verleiden om met ons je cultuurmomenten te beleven.
lees meer

In 2016 vieren we de week van de Vrijwilliger van 27 februari tot en met 6 maart. Ruim 60 vrijwilligers zijn reeds actief binnen de werking van het cultuurcentrum en de bibliotheek. Een welgemeend dankjewel is op zijn plaats!
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.