website diksmuide

CC Kruispunt presenteert één volle agenda voor februari

De februarimaand staat mooi vol. Een vakantieperiode zorgt voor een mooi aanbod voor de kinderen: van Krokus Actief tot een sprankelende familievoorstelling met workshop op valentijn. Maar ook een CoderDojo, een Winterse vertelling en een kinderfilm staan op het programma. De volwassenen maken we graag warm voor het ontbijtgesprek met Mieke Vogels, een klassiek concert met Arco Baleno, de humorvoorstelling van Henk Rijckaert, een concert met Sarah D'Hondt of misschien heb je meer zin in een gezellige babbel met Lieve Blancquaert.
Nog geen plannen voor zondagochtend? Hedwig Speliers stelt zijn allernieuwste dichtbundel voor in de bib. Een aanrader tijdens de week van de poëzie.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
In het kader van de Poëzieweek nodigen we in de bibliotheek Hedwig Speliers uit, een dichter met Diksmuidse roots. Peter Theunynck, auteur van Fortuna’s Lieveling, biograaf én dichter interviewt Hedwig Speliers over zijn gedichten en zijn visie over poëzie.
lees meer

De Ierse activist Jimmy Gralton strijdt in de jaren dertig van de vorige eeuw voor vrijheid van meningsuiting. Hij bouwt op het Ierse platteland een cultuurhuis waar mensen samenkomen om te leren, te debatteren, te lezen en te dromen, maar vooral om te dansen en plezier te hebben. Dit alles tot afschuw van de katholieke kerk.Regie: Ken Loach – GB/Ierl – 2014 – 109 min.
lees meer

Poëzie is cool! Ontdek in de bib onze afhaalpoëzie-kiosk. Het is de afhaalchinees van de poëzie en de snackbar voor gedichten. Een unieke formule met gedichten in vele smaken en specialiteiten, ook met een kindermenu.
lees meer

Ontspannende en actieve yoga voor iedereen… ontdek met yoga je eigen bron, lichaam en levensstroom. Yoga activeert je levensstroom... zorgt voor energie, vreugde, soepelheid en rust
lees meer

Het gaat niet goed in welzijnsland. De Vlaming staat heel zijn leven op een wachtlijst. Maar hoe is het zo ver kunnen komen? Volgens Mieke Vogels is dit de rekening van de verzuiling. Mieke vertelt over de mogelijkheden en de kansen aan de hand van verhalen en voorbeelden uit de praktijk.
lees meer

Van maandag 8 tot en met donderdag 11 februari staat Krokus Actief terug op het programma! Kleuters vanaf de 2de kleuterklas gaan op tocht door de onderwaterwereld terwijl de rakkers van het 1ste tot en met het 6de leerjaar  hun hart kunnen ophalen bij een reeks uitdagende sporten. De inschrijvingen starten via ticketgang op 11 januari tot volzet.
lees meer

Kristel heeft een verblijf geboekt in een luxueuze beautyfarm. Josje en Karen gaan datzelfde weekend stiekem in het dierenhotel helpen bij Bas, op wie de drie meisjes verliefd zijn. Maar als de navigatiesystemen van de drie meiden per ongeluk verwisseld worden, komen de meisjes aan op de verkeerde bestemming. Dit zorgt voor heel wat vreemde toestanden en grote misverstanden!
lees meer

Van maandag 8 tot en met donderdag 11 februari staat Krokus Actief terug op het programma! Kleuters vanaf de 2de kleuterklas gaan op tocht door de onderwaterwereld terwijl de rakkers van het 1ste tot en met het 6de leerjaar  hun hart kunnen ophalen bij een reeks uitdagende sporten. De inschrijvingen starten via ticketgang op 11 januari tot volzet.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Omdat voorlezen niet alleen nieuwe werelden opent, maar ook op en top genieten is. Met het verhaal als gesprekstof kan je nog even gezellig verpozen met een hapje en een drankje.
lees meer

Sarah D’hondt is een klassiek geschoolde zangeres maar rekent het Franse chanson tot haar vertrouwde repertoire. Met het Sarah D’hondt Quartet trekt Sarah samen met 3 talenvolle muzikanten rond om samen de fijne nostalgie van de Franse populaire muziekcultuur te beleven. Steeds op zoek naar frisse interpretaties van reeds lang gekende melodieën.
lees meer

Een sprankelende theatervoorstelling waarin we de wereld van taart, beukennoten en eindeloos feesten op een beeldrijke en muzikale wijze tot leven brengen. Gebaseerd op verhalen uit Morgen was het feest van Toon Tellegen. Na de familievoorstelling kunnen ouders en kinderen zelf aan de slag in een keitoffe workshop op het podium.
lees meer

Professor Alice Howland, een gerenommeerd taalkundige, wordt geconfronteerd met de afschuwelijke realiteit van een leven met Alzheimer: ze begint woorden te vergeten en takelt langzaam maar zeker af. Uiteraard stelt de ziekte ook haar relatie met haar echtgenoot en haar drie kinderen op de proef. Regie: Richard Glatzer – USA- 2014 – 91 min.
lees meer

Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders welkom op de winterse vertellingen. Nadien kunnen ze creatief aan de slag.Inschrijven vooraf is niet nodig.
lees meer

Een arme Indische familie kan met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Ze sturen hun 12 jarige zoon Siddarth naar een fabriek 100 km verder. Ze horen echter niks meer van hem. Vertwijfeld gaat zijn vader naar hem op zoek. Omdat hij zelfs geen foto van zijn zoon heeft bots hij op allerlei bureaucratisch hinderpalen. Voor zijn moeilijke zoektocht krijgt hij steun van zijn vrienden en familie.
lees meer

De Fun, De Hits is de vierde avondvullende komedieshow van Henk Rijckaert. Deze show is volgens de Standaard zijn beste tot nu toe, een ware topshow! Henk maakt grapjes en speelt liedjes en is op zoek naar die ene hit waarmee hij zal scoren.
lees meer

Ben je tussen 10 en 14 jaar en wil je alles weten over programmeren? Dan is Coderdojo zeker iets voor jou!
lees meer

Storm is uniek. In twee korte documentaires kijken kinderen door de ogen van een ander kind naar een heerlijke nieuwe wereld. Vreemd maar toch herkenbaar, dankzij een beeldtaal die ook het jongste publiek kan begrijpen. Dat Storms vader ook de filmregisseur is maakt van Storm een gezellige ‘family affair’. Storm is een prachtig, klein juweeltje.
lees meer

In het gezin Bélier is iedereen doof behalve de 16-jarige Paula. Ze is de onmisbare tolk in het dagelijkse leven van haar ouders. Wanneer haar muziekleraar ontdekt dat ze een gouden stem heeft, overtuigt hij haar om deel te nemen aan een wedstrijd van Radio France. Een levensbepalende keuze die haar ver weg voert van haar gezin en het begin van haar volwassen leven inluidt...
lees meer

Wist je dat men op het einde van de 19de eeuw op zondagnamiddag kioskconcerten gaf waar de piccolo veelvuldig als solist op de voorgrond trad? Nu brengt Arco Baleno een Piccolo Polkas-project met een eigentijds tintje. Hierbij vroeg piccoloïst Peter Verhoyen aan tal van topsolisten om het ensemble uit te breiden.
lees meer

Het vervolg op Birth Day is Wedding Day. Dit keer is het uitgangspunt de liefde en het huwelijk. Hoe binden mensen zich aan mekaar? Waarom doen ze dat? Dat is niet altijd uit liefdesoverweging, maar dikwijls om een economische reden. Lieve Blancquaert trok opnieuw de wereld rond en brengt haar persoonlijk relaas.
lees meer

Weetjes
Het concert op zaterdagavond 30 januari moeten we helaas annuleren. Door ziekte van één van de muzikanten is het onmogelijk om het programma te laten doorgaan. Het mysterie van de liefde zal helaas niet ontsluierd worden in CC Kruispunt. Onze excuses voor het ongemak.
lees meer

Na meer dan 31 jaar geeft Walter Gouwy zijn functie als zaalverantwoordelijke van het ontmoetingscentrum in Oostkerke op. Walter overhandigt vanaf 1 februari de sleutels van het ontmoetingscenturm Volcraven aan zijn opvolger Luc Braem.
lees meer

In het kader van de poëzieweek hadden we in samenwerking met VormingPlus een passende vorming georganiseerd. Door de weinige inschrijvingen is het niet haalbaar om Bart Vonck naar Diksmuide te halen voor zijn lezing over het vertalen van poëzie. Helaas.
lees meer

Je bent artiest en zoekt speelplekken in de regio ? Of je organiseert een buurtfeest en zoekt een betaalbare act ? Artiest zoekt Feestneus is het project wat je zoekt !
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.