website diksmuide

CC Kruispunt is klaar voor 2016

Wij wensen je passie, humor, verwondering, creativiteit, optimisme, durf, warmte, respect, geduld en inspiratie! De basisingrediënten voor een intens gelukkig 2016.
Dirk Brossé neemt je begin januari mee op een tocht vol verwondering en passie in beeld en muziek. Het Ongerijmde gaat aan de slag met Oscar Wilde, een toegankelijke bewerking van een klassieker waarbij vervreemding en oppervlakkigheid centraal staan. Met Hubert Damen staan we stil bij de liefde. Hij ontsluiert ze met 12 mooie liedjes en evenveel poëtische reflecties. In het kader van de poëzie hebben we nog veel meer te bieden. Ontdek dit en nog veel meer actueels bij de weetjes! Deel ook in 2016 je vrije tijd met CC Kruispunt!
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
De Britse oorlogsveteraan Eric is de trauma’s die hij heeft opgelopen als Japanse krijgsgevangene nooit te boven gekomen. Hij worstelt met gevoelens van vergelding en loslaten van het verleden. Wanneer de situatie ondraaglijk lijkt te worden, besluit Patti haar man te helpen met zijn zoektocht naar verlossing. Regie: Jonathan Teplitzky – Austr/GB – 2013 – 117 min.
lees meer

Slechts op een klein aantal plaatsen in Vlaanderen is deze voorstelling te zien. Net voor de première is Dirk Brossé met een aantal topsolisten te gast in CC Kruispunt. Dirk Brossé brengt met Inside Out een verrassende totaalvoorstelling. Afgewisseld met live muziek vertelt hij enthousiast over zijn belevenissen en ervaringen als componist. Een uniek portret in woord en muziek.
lees meer

Je zou graag een boek lezen, maar dat komt er niet van. Deze leesgroep wil je een duwtje in de rug geven! In deze cursus willen we je het plezier van lezen laten ontdekken. Je leert naar verhalen luisteren maar ze ook zelf lezen en begrijpen.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Omdat voorlezen niet alleen nieuwe werelden opent, maar ook op en top genieten is. Met het verhaal als gesprekstof kan je nog even gezellig verpozen met een hapje en een drankje. Speciale gast voor deze editie is Lucas Vander Taelen.
lees meer

Ben je tussen 10 en 14 jaar en wil je alles weten over programmeren? Dan is Coderdojo zeker iets voor jou!
lees meer

1921. De Poolse Ewa Cybulski en haar zus Magda komen aan op Ellis Island, op zoek naar de American Dream. Wanneer de twee zussen worden gescheiden, valt Ewa al snel in de handen van Bruno, die haar in de prostitutie dwingt. De aankomst van de knappe Orlando zorgt ervoor dat Ewa opnieuw hoop in de toekomst krijgt, maar dat is buiten Bruno gerekend... Regie: James Gray – USA – 2013 – 120 min.
lees meer

Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders welkom op de winterse vertellingen. Nadien kunnen ze creaties aan de slag.Inschrijven is vooraf niet nodig.
lees meer

Het Ongerijmde gaat aan de slag met Oscar Wilde. Met Ernst neemt het Ongerijmde je mee naar een fake universum, waar de aristocratie op de korrel wordt genomen. Zoals steeds brengt het gezelschap in hun eigen sobere en vindingrijke stijl, een toegankelijke bewerking van een klassieker.
lees meer

De oude man ontsluiert de liefde. Hubert Damen doet dit met twaalf mooie liedjes en evenveel poëtische reflecties. Twee jonge muzikanten helpen hem hierbij: Florejan Verschueren en Sara Meyer.
lees meer

Weetjes
Liefhebber van klassieke muziek? Niet genoeg klassieke concerten in je stad? Ontdek wat onze regio je te bieden heeft in het najaar van 2016! Ja kan al 8 concerten in je agenda noteren.
lees meer

We verwennen groot en klein in het kader van de poëzieweek(28 januari - 3 februari) met tal van activiteiten.
lees meer

lees meer

Ook dit jaar stelt het stadsbestuur de sociaal-culturele infrastructuur gratis ter beschikking van verenigingen of kunstenaars die hun talent willen tonen tijdens de Week van de Amateurkunsten (29 april tot 8 mei).
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.