website diksmuide

CC Kruispunt geeft je tips voor de eindejaarsperiode

De decembermaand is ingezet en iedereen maakt zich op voor de kerstperiode en het einde van het jaar.
Maar maak in deze tijd van drukke voorbereidingen en een groot aantal feesttafels ook tijd voor jezelf! Wij geven je tips om de jingle bells, al was het maar voor eventjes, in te ruilen met een flinke brok cultuur. Een aantal films staan op het programma en een boek je plekje. Maar we schotelen je ook ijzersterk acteerwerk voor van Skagen en de broers Walschaerts van Kommil Foo komen net voor hun première met hun allernieuwste voorstelling tot bij ons. In gezinsverband kan je genieten van een Winterse vertelling, de animatiefilm Flits en het magische huis en zeker en vast ook van Repelsteel: sprookjestheater dat gegarandeerd doorspeelt tot in je dromen!
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Een tentoonstelling met een selectie van werk van Willem Vermandere: beelden in steen, hout en ijzer, tekeningen, houtsneden en schilderijen.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Omdat voorlezen niet alleen nieuwe werelden opent, maar ook op en top genieten is. Met het verhaal als gesprekstof kan je nog even gezellig verpozen met een hapje en een drankje.
lees meer

Als haar ouders – beiden nazi's – in '45 worden opgepakt, moet Lore met haar jonge zusje en broertje alleen zien te overleven. Ze besluit naar haar grootmoeder te trekken. Te midden van de chaos ontmoet ze de mysterieuze vluchteling Thomas, een ontmoeting die haar van slag brengt. Om te overleven moet ze nu vertrouwen op iemand over wie ze leerde dat ze hem moet haten, n.l. een Jood.
lees meer

Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen. Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem bouwt een machine waarmee je euthanasie kunt plegen. Hiermee willen ze een vriend aan een waardig einde helpen. Maar zodra de overige bewoners lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen veel meer mensen om hulp. Nu komen de vrienden voor een emotioneel dilemma te staan.
lees meer

Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen. Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem bouwt een machine waarmee je euthanasie kunt plegen. Hiermee willen ze een vriend aan een waardig einde helpen. Maar zodra de overige bewoners lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen veel meer mensen om hulp. Nu komen de vrienden voor een emotioneel dilemma te staan.
lees meer

In Pardon! Sorry dat ik leef ben je toeschouwer van het kantoor van de procureur. Je bent getuige van de confrontatie tussen de procureur en de autodievegge, de agressieve partner en gauwdief, een straatgoochelaar en een drugsverslaafde… IJzersterk acteerwerk en een verfrissend perspectief met andere woorden een voorstelling die blijft plakken.
lees meer

Ben je tussen 10 en 14 jaar en wil je alles weten over programmeren? Dan is Coderdojo zeker iets voor jou!
lees meer

Net voor hun première zijn de broers Walschaerts bij ons te gast met hun splinternieuwe voorstelling Schoft! Kommil Foo maakt cabaret zoals niemand anders dat doet en dwingt de kijker op het puntje van zijn stoel.
lees meer

Tomas en Ebba trekken met hun kinderen naar de Alpen voor een welverdiende skivakantie: Tomas is volgens Ebba veel te veel met zijn werk bezig, en in de Alpen zal hij volgens haar wel gedwongen worden ook eens een week fulltime met zijn gezin bezig te zijn.Tot ze op een middag op het adembenemend mooie dakterras van het hotel zitten te lunchen en er een "gecontroleerde" lawine op hen afkomt.
lees meer

De jonge kat Flits raaks zijn familie kwijt. Op zoek naar een schuilplaats belandt hij in het mysterieuze landhuis van de gepensioneerde goochelaar Laurens. Het huis wordt bewoond door pratende dieren en robotjes met ongelooflijke talenten. Wanneer Laurens in het ziekenhuis belandt, probeert zijn neef het huis te verkopen. Maar dat is buiten de bewoners gerekend.
lees meer

Hou je van sprookjes, koningen, monsters en heldinnen? Ontdek de familievoorstelling Repelsteel: lentefris sprookjestheater met gouden hersenspinsels in muzikale overdrive.
lees meer

Weetjes
Maak je vrienden of familieleden blij met een geschenkbon van CC Kruispunt! Wil je het toch iets persoonlijker aanpakken? Koop tickets voor één of meerdere voorstellingen uit ons aanbod en verras hen met een portie cultuur.
lees meer

In deze compacte kalender heb je een overzicht van de activiteiten die door het cultuurcentrum of in samenwerking met het cultuurhuis Kruispunt zijn georganiseerd. Handig instrument om je culturele activiteiten te plannen.
lees meer

Zoals vorig jaar organiseren en het intergemeentelijk samenwerkingsverband Achthoek opnieuw een reeks vormingsactiviteiten voor (bestuurs)vrijwilligers. De eerstvolgende vindt op 8 december plaats en gaat over Sabam en Billijke vergoedingen. Diksmuidelingen krijgen 50% korting !
lees meer

lees meer

De stedelijke bibliotheek bestaat in Diksmuide sinds 1980. Terwijl de bibliotheeksector een hele evolutie kende, zijn de openingsuren al 25 jaar dezelfde gebleven. Uiteraard blijft het ontlenen van boeken en andere materialen bijzonder belangrijk.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.