website diksmuide

Ontdek de tips van CC Kruispunt voor november

Op een originele manier omgaan met papier, woorden en boeken? Het vertelfestival Vertel me wat op zondagnamiddag 8 november bewijst hoe leuk, divers, (ont-)spannend literatuur in al zijn vormen wel kan zijn. Met workshops, voorleessessies en een creatief doe-centrum beleef je de leukste tijd! Goesting naar meer literatuur? Ontdek de voorleesuurtjes, boek je plekje en het vormingsmoment voorlezen. Graag maken we je ook attent op onze smakelijke activiteiten in het kader van de Week van de Smaak. Daarnaast stellen we ook graag nieuw talent aan je voor: Sachli Gholamalizad met A Reason to Talk en het saxofoonkwartet Saxilicious. Tot slot zijn we bijzonder fier om de super pianist Jef Neve in huis te halen voor een muzikale tijdreis doorspekt met verhalen en anekdotes.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Hou je van verhalen? Ben je tussen 4 en 12 jaar? Laat je fantasie los en beleef een dolleuke namiddag op zondag 8 november. Elf vertellers brengen elk op hun manier een verhaal tot leven. Tot de vertellers behoren niet enkel voorlezers-vrijwilligers maar ook Jan de Kinder, Gerda Dendooven, Siska Goeminne en Benjamin Sercu zijn van de partij. Voor sommigen is het verhaal de basis voor een coole workshop. Tussen de sessies door kan je terecht in de bib die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot 1 groot doe-centrum. Lees hier alle praktische info en het programma na!
lees meer

Wanneer Marie door haar ouders bij het Larnay Instituut wordt ondergebracht, weten de zusters geen raad met haar. Marie is namelijk zowel doof als blind. Zuster Marguerite is echter vastbesloten om de onaangepaste Marie te leren communiceren. Terwijl Marie's belevingswereld langzaam aan groter wordt, gevuld met menselijk contact, vreugde en taal, ontstaat er tussen hen een tedere band.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Omdat voorlezen niet alleen nieuwe werelden opent, maar ook op en top genieten is. Met het verhaal als gesprekstof kan je nog even gezellig verpozen met een hapje en een drankje.
lees meer

Tijdens de lekkerste week van het jaar de Week van de Smaak serveren we meerdere activiteiten met een culinaire toets.
lees meer

Voorlezen hoe doe je dat? Na deze infosessie heb je geen enkele reden meer om niet voor te lezen aan je (klein)kind(eren). Voorlezen is zoveel meer dan hardop lezen wat tussen de voor- en achterflap van een boek staat. Tijdens deze sessies krijg je een zicht op de valkuilen, tips en uitdagingen bij het voorlezen! Vooraf inschrijven (maximum 20 deelnemers)
lees meer

A Reason to Talk was de winnaar van de Circuit X Prijs op Theater Aan Zee 2014! In A Reason to Talk schetst Sachli Gholamalizad een bikkelhard portret van haarzelf en haar moeder, over onthechte roots en kwaadheid voor een verantwoordelijkheid waar ze nooit zelf voor koos. Een ontroerend en eigenzinnige voorstelling. Kom proeven en ontdek dit nieuw jong talent!
lees meer

Een tentoonstelling met een selectie van werk van Willem Vermandere: beelden in steen, hout en ijzer, tekeningen, houtsneden en schilderijen.
lees meer

Eten en drinken, daar geniet iedereen van, maar weten we ook waar benamingen van ingrediënten en gerechten vandaan komen en waar ze echt voor staan?
lees meer

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In Frankrijk nemen jaarlijks zo’n 50.000 leerlingen deel aan de nationale wedstrijd van de C.N.R.D. die de gebeurtenissen van WO II wil levend houden. Les Héritiers is gebaseerd op de ervaringen van Ahmed Dramé, een leerling die deelnam met zijn klas.
lees meer

Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders welkom op de winterse vertellingen. Nadien kunnen ze creatief aan de slag. Inschrijven vooraf is niet nodig.
lees meer

Jef Neve is uitgegroeid tot een van de vaandeldragers van de Belgische jazz. Meer dan 10 jaar toerde hij over heel de wereldbol met allerlei verschillende formaties. Terugkeren tot de essentie. Een piano en een pianist.
lees meer

Ben je tussen 10 en 14 jaar en wil je alles weten over programmeren? Dan is Coderdojo zeker iets voor jou!
lees meer

Joost Van Hyfte brengt comedy enig in zijn soort: culinaire comedy! Hij lacht met wat de pot schaft. Naast een wervelende comedy show is Gastroseksueel een workshop en een levensles.
lees meer

De bibliotheek wil zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe waardevol voorlezen is.
lees meer

Jong én regionaal talent krijgt een podiumplaats. Saxilicious is een jong en gedreven saxofoonkwartet met zangeres. Een avond om naar uit te kijken en jong talent om te ontdekken.
lees meer

De bibliotheek wil zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe waardevol voorlezen is.
lees meer

Weetjes
Circuit X wil nieuwe talentvolle podiumkunstenaars de kans geven om hun werk te tonen. Dit seizoen werken de cultuurcentra en cultuurdiensten van Veurne, Koksijde, Nieuwpoort en Diksmuide samen om elk een voorstelling in hun aanbod op te nemen en zo speelkansen te geven aan dit nieuw talent.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.