website diksmuide

CC Kruispunt presenteert het aanbod voor oktober

Het nieuwe cultuurseizoen startte al in september. Vanaf de oktobermaand draaien we terug op volle toeren.
De vaste ingrediënten zoals de Boek je plekjes en de Winterse Vertellingen beginnen opnieuw. Reeksen als CoderDojo, Talent uit of over de regio en Iedereen Komiek schieten uit hun startblokken!

Graag maken we je ook warm voor de familievoorstelling op woensdagnamiddag 7 oktober Pierrot, of de geheimen van de nacht. Dit is een wondermooi, eenvoudig en een verrassend zintuiglijke ervaring over de liefde.
Tot slot lanceren we het programma van het vertelfestival Vertel me wat! op zondagnamiddag 8 november.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Een Trooster is een tragikomische monoloog. Daan Hugaert waagt zich met deze voorstelling voor het eerst aan een monoloog. Hij vertolkt de rol van het hoofdpersonage Bart, een personage met maar één stelregel: troost brengen, een trooster zijn…
lees meer

Pierrot, of de geheimen van de nacht is een muzikale voorstelling van het gelijknamige boek. Een woordeloos liefdesverhaal voor kinderen, ouders en grootouders. Centraal staan Pierrot, zijn vriendin Colombine en Harlekijn.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Omdat voorlezen niet alleen nieuwe werelden opent, maar ook op en top genieten is. Met het verhaal als gesprekstof kan je nog even gezellig verpozen met een hapje en een drankje.
lees meer

Het gezin Nonomiya krijgt een telefoontje van het ziekenhuis met de melding dat hun zesjarig zoontje bij de geboorte per vergissing werd verwisseld. Idem voor de Saiki-familie, een arbeidersgezin met drie kinderen. De kraamkliniek brengt de beide ouderparen in contact met elkaar opdat ze kennis kunnen maken met hun respectieve biologische zonen. Maar hoe moet het nu verder ?
lees meer

Ben je tussen 10 en 14 jaar en wil je alles weten over programmeren? Dan is Coderdojo zeker iets voor jou!
lees meer

Begin oktober ging comedian en regisseur Han Coucke onder de leus ‘Iedereen Komiek’ in Diksmuide aan de slag met zeven nieuwe discipelen. Van Han leren ze de knepen van het vak en worden ze voorbereid op het grote werk: samen optreden in een heuse comedy line-up show met professionele omkadering. Maar eerst de eerste horde overwinnen: try-outen in CC Kruispunt.
lees meer

Tijdens de bibliotheekweek willen we starten met een eerste lezing in de reeks lokale/regionale schrijvers en/of verhalen. Annelies Verbeke komt als eerste aan de beurt met haar nieuwe roman Dertig dagen die zich afspeelt in de Westhoek.
lees meer

Francesca Vanthielen maakt op zondagmorgen tijd vrij om je warm te maken voor de Noordpool. Ze is begaan met alles wat gebeurt op de Noordpool. Francesca geeft je haar kijk op dit ogenschijnlijk rustig oord van sneeuw en ijs met een grote voorraad aan olie- en gasvoorraden.
lees meer

Wanneer Eva de opdracht krijgt een reportage te maken over de probleemwijken van Brussel, leert ze een zware jongen van Marokkaanse afkomst kennen. Hij gidst haar door die wijken en zo wordt ze gefascineerd door zijn leefwereld en door hemzelf. Ze wil alles op alles zetten voor deze documentaire. Dit is vooral niet naar de zin van Herman V., de sterpresentator, van het nieuws waarvoor ze werk
lees meer

In Over Leven In De Westhoek gaat de West-Vlaamse comedian Jan-Bart De Muelenaere op zoek naar de ware identiteit van de West-Vlaming. Wie zijn ze, wat doen ze, hoe spreken ze en wat drijft hen? Een absurde analyse van de ware aard van de West-Vlaming.
lees meer

Weetjes
Voor het vijfde seizoen op rij bieden we een reeks voorleesmomenten aan. Ditmaal zoeken we de intieme sfeer van de huiskamer op!
lees meer

Ben je tussen 10 en 14 jaar en wil je alles weten over programmeren? Ga dan op zaterdag voormiddag aan de slag in onze CoderDojo in de bib! De eerste sessie is op zaterdag 17 oktober van 9.30 tot 12 uur! Schrijf je razendsnel in bij de bib.
lees meer

Vanaf dit seizoen voorzien we in de bib lezingen met talent uit of over de regio. Annelies Verbeke mag op 22 oktober de spits afbijten met haar boek Dertig dagen dat zich afspeelt in de Westhoek. Op 17 maart komt Lekenaar Ignace Bral zijn roman De weg naar Alpamayo voorstellen.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.