website diksmuide

Nieuwsbrief CC Kruispunt - april 2015

De volgende dagen springen alle hazen. Ze hebben het vreselijk druk want het is bijna Pasen. Deze avond zetten we het paasweekend in met een uitverkochte en hilarische deurenkomedie. Niet enkel Paasfun maar ook de film De gelaarsde Kat worden aangeboden tijdens de paasvakantie! Voor de volwassenen hebben we een boek je plekje, een film en een ontbijtgesprek op het programma. Eind april schenken we aandacht aan de Digitale Week met o.a. een CoderDojo sessie én doen hierbij een warme oproep naar CoderDojo mentoren. Daarnaast staat de Week van de Amateurkunsten centraal waar jong en minder jong talent het WZC Yserheem onderdompelt in een kunstenbad. In en rond het begijnhof organiseren we een gratis muziekfestival met onze Lokale Helden.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Een unieke dubbeltentoonstelling met werk van Dirk Demeyere en Seppe Van den Berghe. Onder de titel het vrolijke inferno presenteert de veelzijdige kunstenaar Seppe Van den Berghe zijn illustraties. Dirk Demeyere gaat met zijn krijtschilderijen een gesprek aan met de stilte.
lees meer

Deurdedeurdeur is een hilarische deurenkomedie over het wel en wee van een theatergezelschap tijdens de repetities en hun tournee. Je ziet de voor- en achterzijde van de mensen en het toneel: het decor, maar ook de acteurs en de regisseur die in de coulissen te kampen hebben met verliefdheden, gebrek aan professionalisme, jaloezie en drank.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Een verhaal wordt zoveel mooier als je het ook nog eens kan horen! Alles wat je nodig hebt is een goed stel oren en een portie fantasie. Wij bieden je een mooi verhaal om eventjes heerlijk weg te dromen.
lees meer

Binnenkort is het terug paasvakantie! Wil je die vakantie spetterend inzetten op een creatieve en sportieve manier? Dan is 'PAASFUN' iets voor jou! Van dinsdag 7 april tot en met vrijdag 10 april staan er heel wat boeiende en ontspannende activiteiten op het programma! Paasfun is er voor alle leerlingen van het lager onderwijs!
lees meer

Binnenkort is het terug paasvakantie! Wil je die vakantie spetterend inzetten op een creatieve en sportieve manier? Dan is 'PAASFUN' iets voor jou! Van dinsdag 7 april tot en met vrijdag 10 april staan er heel wat boeiende en ontspannende activiteiten op het programme! Paasfun is er voor alle leerlingen van het lager onderwijs.
lees meer

De Libanese actrice-cineaste Nadine Labaki vertelt over een afgelegen bergdorp, in een niet nader genoemd land ergens in het Midden-Oosten, waar de kerk en de moskee letterlijk zij aan zij staan. Christenen en moslims wonen er samen. Natuurlijk zijn er soms wel spanningen en meningsverschillen, maar de dorpsbewoners staan elkaar niet naar het leven. In de rest van het land is dit wel anders...
lees meer

Hij was in Shrek al geweldig en nu kun je in dit nieuwe avontuur beleven hoe de stoere kat toch zo beroemd is geworden. Minnaar en held, de Gelaarsde Kat beleeft het avontuur van z'n negen levens als hij het samen met Kitty Poezelpootje en Humpty Dumpty opneemt tegen de beruchte Jack en Jill. Dit is het ware verhaal van de Kat, de Mythe, de Legende : De Gelaarsde Kat !!
lees meer

Fotograaf Michiel Hendryckx maakt voor dit ontbijtgesprek een selectie uit eigen fotowerk. Hij toont, vertelt en motiveert beelden en laat je binnenkijken in zijn donkerste kamer.
lees meer

Hou je van computers, games en zelf (leren) programmeren?Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou! Leer alles over websites, games, apps en software en ga er onmiddellijk mee aan de slag.
lees meer

Ook jouw stad doet mee met de WAK! Lokale helden zetten het Begijnhof op zijn kop en jong en minder jong talent dompelt het WZC Yserheem onder in een kunstenbad. Maar ook ander lokaal talent laat zich zien!
lees meer

Kinderen en jongeren van het deeltijds kunstonderwijs vergasten de bewoners op live muziek en woord en gaan samen met hen kunstzinnig aan de slag. Op 24 april om 16 uur vindt er in de cafetaria van het WZC een concertje plaats met de leerlingen van Harold Debusschere, Fauve Vermeirsch en Marleen De Backere.
lees meer

Brodeck is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de dood van de Anderer, een vreemdeling die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Brodeck: een verhaal dat in je poriën gaat zitten en meteen een parabel die plaats en tijd overstijgt!
lees meer

Seven Deadly Sins is een examen kamermuziek, een masterproef compositie en een afstudeerproject voor Nina Boonen als saxofonist en Tom Hondeghem als dirigent.
lees meer

De Provence op het einde van de jaren '30. Weduwnaar Pascal Amoretti moet hard werken om zijn gezin van zes dochters te onderhouden. Hij wil graag dat zijn oudste dochter Patricia met zijn assistent Felipe trouwt. Patricia heeft echter een kortstondige relatie met Jacques Mazel, een gevechtspiloot met een rijke familie. Als de IIe W.O. uitbreekt moet hij in dienst. Dan gebeurt iets dramatisch.
lees meer

Op de vooravond van 1 mei heeft het project ‘Lokale Helden’ in heel Vlaanderen en Brussel één doel voor ogen: zwijgende televisietoestellen, ongewoon lege huiskamers en uitzonderlijk veel volk op straat, op pad voor een muzikale degustatie van lokaal gekweekt talent.
lees meer

Weetjes
De CoderDojo-sessie die eenmalig plaatsvindt tijdens de digitale week wordt gegeven door een mentor uit een naburige Dojo. Of er in Diskmuide een vervolg komt, hangt af van het aantal deelnemers maar ook van de kandidaat-mentoren! Daarom deze warme oproep.
lees meer

Digitalisering kan in veel gevallen een voordeel zijn. Je kunt steeds meer zaken van thuis uit regelen en zo tijd winnen. Daarom organiseren verschillende stadsdiensten een aantal gratis activiteiten.
lees meer

Vanaf nu kan je in onze foyer genieten van gratis wifi. Dien je nog eventjes te wachten vooraleer je de schouwburg binnen kan? Het is de ideale gelegenheid om nog snel eens je mails te controleren, een berichtje te posten op je Facebookpagina of de laatste nieuwtjes van CC Kruispunt te lezen.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.