Website Diksmuide

Nieuwsbrief 14 - Er beweegt wat in Diksmuide

Er beweegt wat in Diksmuide.
Het bewegingsproject 'Diksmuide M0.000ves' moet ons bewust maken van ons bewegingsgedrag en vooral aanzetten tot meer bewegen. 10.000 stappen per dag is immers de basis voor een goede gezondheid. Deed jij de test al? Schaf de stappenteller aan en registreer mee via de online tool.
Ook op vlak van de masterplannen heel wat beweging. Zo geeft het masterplan sport de grote structuren voor de uitbreiding van sportcomplex 'de Pluimen' bloot.
Het masterplan 'Grote Markt en omgeving' heeft komende woensdag dan weer z'n grote kick-off. Tijdens de interactieve sessies willen we samen met inwoners, handelaars en gebruikers aan de slag.
Niet alleen in het centrum is het plannen geblazen. Op dinsdag 10 maart is er een info- en inspraakvergadering n.a.v. de geplande rioleringswerken in de Keiemdorpstraat, Streuvelstraat en Oudekeiemweg. Ook hier staat een interactieve sessie gepland om samen met de inwoners en handelaars de vraagstukken en ideeën voor de herinrichting van deze straten af te stemmen.
In deze nieuwsbrief
Nieuws
Verkeerstellingen i.f.v. masterplan Grote Markt
Ontdek de megacoole workshops n.a.v. de Jeugdboekenweek!
Uitbreiding sportcomplex 'De Pluimen' wordt concreet
Inschrijven paasfun vanaf 9 maart
Inspraakmoment inrichting Keiemdorpstraat
Vacature: technisch hoofdassistent schrijnwerk
Structureel onderhoud Kaaskerkestraat
Vanaf 1 maart: zone 30 in de binnenstad
Open Monumentendag 2015
Participatiemoment Grote Markt en omgeving
Oproep Leader subsidieprogramma
Startpremie onthaalouders
UiT in Diksmuide
Héloise ..... A love story ANNULATIE
Giuseppe Verdi: de reus van de Italiaanse opera
Vlaanderen Feest! 2015
Boek je plekje in Far Niente
bekendmakingen bekendmakingen
bekendmakingen bekendmakingen
Nieuws
Op donderdag 26 februari gebeurden in het centrum van Diksmuide verkeerstellingen i.f.v. de ontwikkeling van het Masterplan Grote Markt.
lees meer

Van 14 tot 29 maart vieren we de enige week die 2 weken duurt: de Jeugdboekenweek met als thema humor. Want lezen is lachen. Glimlachen en grimlachen. Giechelen en grinniken. Gieren en brullen. Schuddebuiken en schateren. Ontdek ons aanbod, doe mee en beleef plezier!
lees meer

De uitbreiding van 'de Pluimen' wordt steeds concreter. In 2014 bracht het masterplan duidelijkheid naar invulling van grote structuren, inplanning en fasering. Binnenkort wordt overgaan naar de aanstelling van een ontwerper voor sporthal, zwembad en aanhorige ruimtes.
lees meer

Op maandag 9 maart start om 7.30 uur de inschrijfperiode voor Paasfun die dit jaar plaatsvindt van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 april. Paasfun is een activiteitenprogramma voor kinderen uit het lager onderwijs en de tweede en derde kleuterklas.
lees meer

Op di. 10 maart gaat een inspraakmoment door over de inrichting van de wegenis naar aanleiding naar de geplande rioleringswerken. We willen weten wat de wensen, verwachtingen en de bezorgdheden van de Keiemnaars zijn? Afspraak om 20u in OC De Kring. Inschrijven via communicatie@stad.diksmuide.be
lees meer

Het stadsbestuur zoekt een technisch hoofdassistent schrijnwerk (D4) (m/v). Contract van onbepaalde duur. Solliciteren kan tot en met 16 maart 2015.
lees meer

In opdracht van wegbeheerder AWV starten vanaf woensdag 25 februari onderhoudswerken langs de Kaaskerkestraat (vanaf de Hoge Brug tot Oude Barriere. Hierbij zullen aan beide zijden van de weg de straatgoten en waterkolken worden aangepakt.
lees meer

Vanaf 1 maart krijgt het gebied tussen de IJzer, de IJzerlaan, Gasthuisstraat, Maria Doolaeghestraat en De Breyne Peellaertstraat een zone 30-regime. Daarbij komt dat het woonerf rond de Vismarkt en de kerk - met een zone 20 - wordt verruimd met de Van Pouckestraat en de Torenstraat.
lees meer

Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zondag 13 september 2015. Nieuw is dat ook privé-eigenaars, beheerders van momumenten, erfgoedverenigingen, bedrijven en andere commerciële organisaties zelfstandig kunnen participeren. Kortom, al wie geïnteresseerd is om mee te doen, is welkom.
lees meer

Het stadsbestuur start met de opmaak van het masterplan Grote Markt en omgeving . Binnen de opdracht hoort een participatietraject om de inbreng van onder andere inwoners, handelaars en gebruikers mee te verwerken. Het eerste participatiemoment gaat door op woensdag 4 maart om 20 uur in CC Kruispunt
lees meer

Heb jij een innoverend idee voor onze regio op vlak van landbouw? Of ben je een echte ambassadeur voor de Westhoek als toeristische regio? Of wil je het welzijn van de streekbewoners verbeteren? Neem contact op met LEADERsecretariaat of kom naar de infoavond.
lees meer

lees meer

Contact
Heernisse 6
8600 Diksmuide
tel. 051 79 30 00
info@stad.diksmuide.be
Volg ons
rss facebook

cultuur centrum

uit in dikmsuide

toerisme


2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven Is deze nieuwsbrief niet leesbaar? Je kan hem ook online bekijken.