website diksmuide

Nieuwsbrief CC Kruispunt - maart 2015

Zondag kan je nog van een knap staaltje figurentheater proeven van De Maan met hun versie van Peter en de Wolf.
Vervolgens staat een verbluffende Brel-hommage en een poëtische bewerking over het liefdesverhaal van Abelard en Héloise op het programma.
Een absolute aanrader is figurentheater La Maleta de Irati (De koffers van Irati) van het Spaanse gezelschap Cie Jagat Mata. Een humoristische en multidisciplinaire voorstelling waarbij circus, acrobatiek en mime klein én groot onderdompelen in een magische wereld vol verrassingen!

Vergeet zeker niet naar beneden te scrollen om de allerlaatste nieuwtjes te ontdekken.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Is er iemand die niet weet waar Peter en de Wolf over gaat? Peter en de Wolf is een eenvoudig en herkenbaar verhaal met eenvoudige en herkenbare personages op toegankelijke en sprekende muziek. Alles speelt zich af op, rond en in een kleurrijke boom. Een knappe figurentheatervoorstelling.
lees meer

Ahmad keert vanuit Iran terug naar Parijs om de echtscheiding met zijn vrouw Marie af te ronden. Zij woont inmiddels samen met Samir en diens zoontje. Marie's oudste dochter uit een eerder huwelijk is onhandelbaar vanwege haar woede over Samir's aanwezigheid in huis. Samir op zijn beurt gaat gebukt onder een recente dramatische gebeurtenis Een verleden waaronder vrijwel iedereen gebukt gaat ...
lees meer

Filip Jordens en Maarten Lingier brengen een weloverwogen bloemlezing uit het magische oeuvre van Jacques Brel. Geheel in Breliaanse traditie versmelten ze de kracht van het woord en de passie van de partituur tot parels van zuivere vertelkunst. Meer dan ooit ligt de nadruk op minder bekend werk. Alle Brel-fans zitten gegarandeerd op het puntje van hun stoel.
lees meer

Al langer deden geruchten de ronde dat de Parijse denker Abelard een affaire had met zijn zestien jaar jongere studente Heloïse. Pas toen Abelard midden in de nacht uit bloedwraak als een varken gecastreerd werd, was het koppel echt the talk of the town. Niet veel later scheidden de wegen van deze geliefden.
lees meer

Brits sportdrama waarin de atleten Shania en Lisa totaal niet met elkaar overweg kunnen, maar bij het WK toch samen moeten werken in het estafetteteam.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Een verhaal wordt zoveel mooier als je het ook nog eens kan horen! Alles wat je nodig hebt is een goed stel oren en een portie fantasie. Wij bieden je een mooi verhaal om eventjes heerlijk weg te dromen.
lees meer

Een karikatuur is een grappige tekening waarbij de typische kenmerken van een persoon fel worden overdreven. Lijkt dit moeilijk? Dat is het zeker niet.
lees meer

Zelfs in het oude Egypte kende men de cartoon of spotprent. Nu is het jouw beurt om met een grijns om de lippen jouw satirische of kritische commentaar te leveren of om een scherpe karikatuur te ontwerpen.
lees meer

Een unieke dubbeltentoonstelling met werk van Dirk Demeyere en Seppe Van den Berghe. Onder de titel het vrolijke inferno presenteert de veelzijdige kunstenaar Seppe Van den Berghe zijn illustraties. Dirk Demeyere gaat met zijn krijtschilderijen een gesprek aan met de stilte.
lees meer

Jasmine wordt gedwongen tot een teruggetrokken bestaan in San Francisco bij haar nuchtere, bescheiden zus Ginger. Zij tracht Jasmines verknopte zelfbeeld wat bij te stellen door haar te stimuleren zelfstandig op zoek te gaan naar persoonlijk geluk en succes – een ambitieuze onderneming die het uiterste blijkt te vergen van beide zussen.
lees meer

Kinderen tussen vier en zes jaar die graag naar verhalen luisteren zijn samen met hun mama, papa, oma, opa en vriendjes welkom op de winterse vertellingen. Na een spannend verhaal kunnen ze creatief aan de slag. Vooraf inschrijven is niet nodig.
lees meer

La Maleta de Irati dompelt je onder in een magische wereld vol verrassingen. Verwacht je aan een humoristische voorstelling gevuld met mime, dans, acrobatiek, clownerie en maskerspel. Voor iedereen vanaf 8 jaar.
lees meer

Met dit programma willen we het publiek een erg originele versie van Mozarts Serenade nr. 10 in Bes groot K. 361/370a, bijgenaamd Gran Partita, laten ontdekken.
lees meer

De film ‘The Selfish Giant’ speelt zich niet af in een wondermooie tuin, maar integendeel in de grimmige, grauwe en verwaarloosde omgeving van Bradford. De tieners Arbor en Swifty worden er van school gestuurd, en besluiten dan maar aan de slag te gaan als scrappers: verzamelaars van oud ijzer en andere metalen, die ze verpatsen aan de Kitten, een schroothandelaar met een kort lontje…
lees meer

Weetjes
In deze compacte kalender heb je een overzicht van de activiteiten die door het cultuurcentrum of in samenwerking met het cultuurhuis Kruispunt zijn georganiseerd. Handig instrument om je culturele activiteiten te plannen.
lees meer

In 2016 vieren we de week van de Vrijwilliger van 27 februari tot en met 6 maart. Ruim 60 vrijwilligers zijn reeds actief binnen de werking van het cultuurcentrum en de bibliotheek. Een welgemeend dankjewel is op zijn plaats!
lees meer

Van 14 tot 29 maart vieren we de enige week die 2 weken duurt: de Jeugdboekenweek met als thema humor. Want lezen is lachen. Glimlachen en grimlachen. Giechelen en grinniken. Gieren en brullen. Schuddebuiken en schateren. Ontdek ons aanbod, doe mee en beleef plezier!
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.