website diksmuide

Nieuwsbrief CC Kruispunt - februari 2015

Op de vooravond van Valentijn brengen we een sterk staaltje klassieke humor met Beersmans & Monserez. Ditmaal geen humor die teert op de verzuchtingen van de Vlaming. Nee, ze onderzoeken en bezingen de liefde met zelfgeschreven liedjes maar ook met 24 rozen van Toon Hermans.
Op Valentijn presenteren we een liefdevol eerbetoon aan Wannes Van de Velde. Niet om te herdenken maar om zijn muziek levendig te houden.
We sluiten de maand af met Willem Vermandere, geëngageerd volkszanger, verliefd op de Westhoek en net als wijn beter met de jaren...
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Het rijke oeuvre van de Dardennes wordt uitgebreid met nòg een meesterwerk, over een arbeidster die het opneemt tegen een harteloze ploegbaas, en tegen zichzelf. De Franse superster Marion Cotillard speelt in dit Belgische drama de sterren van de hemel. Ze heeft slechts één weekend om haar collega’s op te zoeken en hen ervan te overtuigen om hun premie te laten vallen zodat zij kan blijven werken.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Een verhaal wordt zoveel mooier als je het ook nog eens kan horen! Alles wat je nodig hebt is een goed stel oren en een portie fantasie. Wij bieden je een mooi verhaal om eventjes heerlijk weg te dromen.
lees meer

Koen Monserez en Steven Beersmans keren terug naar de tijd vóór het uitvinden van de stand-up comedy. Met Toon Hermans als inspiratiebron brengen ze een sprankelende avond. Denk aan de tijd van revues, de menselijke piramides, de vaudeville en de eerste one-man-show. Twee mannen in pak, een lied, een grap en een traan.
lees meer

Omdat hun gezamenlijk verhaal nog niet is uitverteld zingen Tiny Bertels en Lucas Van den Eynde liederen uit het rijke repertoire van Wannes Van de Velde. Daarbij worden ze geruggensteund door muzikanten Stefaan Wellens en Ivan Smeulders. Een intiem en groot verhaal langs de wegen van de taal.
lees meer

Nog op zoek naar een toffe, creatieve en sportieve Krokusvakantie voor je kind? Krokus Actief betekent spelen, een vleugje cultuur opsnuiven en op stap met leeftijdsgenootjes!
lees meer

De kleine Liesel wordt na de dood van haar jongere broertje door haar alleenstaande moeder achtergelaten bij kinderloze pleegouders. Ze kan niet lezen of schrijven, totdat haar nieuwe pleegvader haar dit leert. Te midden van de verschrikkingen van de oorlog verslindt Liesel daarop het ene boek na het andere. Op een dag bieden haar pleegouders onderdak aan een Joodse onderduiker ...
lees meer

Ralph is het beu om overschaduwd te worden door Fix-it Felix, de held van de Aracade-game waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer hetzelfde te doen, besluit Ralph dat hij er genoeg van heeft om de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in handen en gaat op groot game-avontuur om te laten zien wat je echt nodig hebt om een held te kunnen zijn. Regie:Rich Moore–VS–2012 – 101 min.
lees meer

Vier topmuziekanten brengen een hommage aan de Argentijnse bandoneonspeler Alfredo Marcucci. Verwacht je aan Argentijnse tango, zamba, milonga, chacarera en andere meeslepende ritmes. Sprankelende harpklanken, verrassende gitaarimprovisaties , het meeslepende bandoneonspel en wonderschone stemtimbres zorgen voor een bijzondere avond.
lees meer

Leerlingen met stoornissen als dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, AD(H)D, NLD creëren door onvoldoende ondersteuning en erkenning van hun problemen een negatief zelfbeeld. - Hoe bevorder je hun welbehagen? - Hoe kun je in overleg met de school/omgeving de druk op je kind verlagen. - Wanneer vraag je teveel. -Dit alles en veel meer verneem je van Gerd van Springel ervaringsdeskundige
lees meer

Alles gaat over… maar de passie voor het zingen zelf, dat gaat niet over. ‘Nen poëet’ dat nog steeds met scherpe kijk op de zotte wereld, een knipoog en een glimlach, nooit bitter of ontgoocheld, eerder ontroerd over de kleine dingen van elke dag en toch soms verstoord over de gang van zaken in de wereld rondom. Willem, een oude krijger. Maar zoals oude wijn met de jaren steeds maar beter.
lees meer

Weetjes
Om het culturele leven in onze stad aan te moedigen, pakt de cultuurraad tweejaarlijkse uit met een ‘Prijs voor cultuurverdienste’. Wie volgt in 2017 Jozef Dumoulin op ?
lees meer

Nog op zoek naar een toffe, creatieve en sportieve Krokusvakantie voor je kind? Krokus Actief betekent spelen, een vleugje cultuur opsnuiven en op stap gaan met leeftijdsgenootjes!
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.