website diksmuide

Nieuwsbrief CC Kruispunt - januari 2015

Het jaar is bijna om. Het is tijd om even over de schouder te kijken en met een koffer vol culturele activiteiten 2015 te beginnen.
Klink op het nieuwe jaar tijdens Boek je Plekje met Ianka Fleerackers! De laatste tickets vliegen de deur uit.
Nee, nee, overal nee. Het eerste Nederlandse woord dat ik hoorde. Daarom noemen ze het neelands. Neeland van Nic Balthazar vertelt over de zoektocht van een asielzoeker naar geluk.
Maud Vanhauwaert komt op Gedichtendag de draak steken met de traditionele poëzievoordracht en brengt een poëtische, warme voorstelling!
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Ila Vaid bereidt speciale lunches voor haar afstandelijke man in de hoop zijn interesse terug te winnen. Door een verkeerde levering van Mumbai's beroemde Luchbox-bezorgsysteem, komen haar maaltijden echter terecht bij een oude man in de herfst van zijn leven. Zo bouwen ze samen een fantasiewereld uit. Geleidelijk aan dreigt deze fantasie echter hun werkelijkheid te overstijgen.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Een verhaal wordt zoveel mooier als je het ook nog eens kan horen! Alles wat je nodig hebt is een goed stel oren en een portie fantasie. Wij bieden je een mooi verhaal om eventjes heerlijk weg te dromen.
lees meer

Neeland is een verhaal over de even harde hoopvolle zoektocht van jonge asielzoekers naar geluk. Neeland wordt niet enkel begeleid door muziek maar ook door beeld. Met de muziek van Melik Tarhan en haar muzikanten, de beelden van Nyk Dekyser en de teksten van Nic Baltahazar gebracht door Soufiane Chilah hoeft het publiek enkel de elementen samen te voegen en de film is klaar.
lees meer

Bach inspireerde tal van componisten als Liszt, Busoni, Siloti en Emmanuel Durlet. Kenmerkend aan deze bewerkingen zijn de uitvoeringen in beperkte kring en met beperkte middelen. Kiyotaka heeft een schitterende selectie gemaakt uit deze rijke verzameling en speelt de mooiste pianotranscripties van muziek van de grote meesters.
lees meer

USA, 1841. Solomon Northup, een vrije zwarte man uit New York, wordt ontvoerd en verkocht als slaaf. Zijn gevangenschap is een constant strijd om te overleven. De behandeling is onmenselijk. Af en toe verlichten onverwachte blijken van mededogen zijn bestaan. In het twaalfde jaar van zijn beproeving ontmoet hij een hevig tegenstander van de slavernij. Dit zal voor altijd zijn leven veranderen ...
lees meer

Kinderen tussen vier en zes jaar die graag naar verhalen luisteren zijn samen met hun mama, papa, oma, opa en vriendjes welkom op de winterse vertellingen. Na een spannend verhaal kunnen ze creatief aan de slag. Vooraf inschrijven is niet nodig.
lees meer

Jukka woont alleen op de Noordpool. Op een dag krijgt ze onverwacht bezoek. Dat is leuk, een vriendinnetje! Jut en Jukka dansen en springen in de sneeuw. Even in het witte wak kijken of er al een wit visje is. Maar hé, wat is dat? Het is niet wit, maar het heeft een… kleur! Hatsjoe! Is een grappige, fantasierijke voorstelling met spel en dans waarin Jut en Jukka ontdekken wat kleur is.
lees meer

Maud Vanhauwaert noemt zichzelf relatief sympathiek. Maar ze slaat gevaarlijk om zich heen als je haar in een hokje duwt. Misschien kan je haar het beste omschrijven als een poëzie-cabaretière. Het is de moeite steekt de draak met de traditionele poëzievoordracht. De voorstelling is poëtisch, speels en warm. En de ambitie is niet gering: alles, de hele wereld omhelzen.
lees meer

Weetjes
Maak je vrienden of familieleden blij met een geschenkbon van CC Kruispunt! Wil je het toch iets persoonlijker aanpakken? Koop tickets voor één of meerdere voorstellingen uit ons aanbod en verras hen met een portie cultuur.
lees meer

Samenwerken rond cultuur in het noorden van de Westhoek doen we voortaan met een nieuwe naam en nieuw logo.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.