website diksmuide

Nieuwsbrief CC Kruispunt - december 2014

Uniek vredesconcert ter herdenking van het kerstbestand te Diksmuide: THE ARMED MAN op zondag 14 december om 16 uur in de Sint-Niklaaskerk van Diksmuide.

The Armed Man van Karl Jenkins wordt uitgevoerd door het gemengd koor Aquarius, Le Madrigal de Lille, leerlingen en leerkrachten van SAMW Diksmuide o.l.v. Marc Michael De Smet. Met projectie van tekeningen door visueel kunstenaar Koen Broucke.
Een waardige afsluiter van de herdenkingen van de gebeurtenissen van 1914!
Meer info lees het nieuwsbericht bij de weetjes.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
OPENING BIBLIOTHEEK (7+) WORKSHOP SPECULAAS EN AMANDELMELK De bib heeft nieuwe rekken! Deze willen we inwijden door lekker tussen de boeken aan de slag te gaan. Kom op Sinterklaasdag naar de bib en we tonen hoe Sinterklaas lekkere speculoos maakt en je kan proeven van lekkere amandelmelk waar de zwarte pieten zo van houden! Gratis - vooraf inschrijven niet nodig.
lees meer

Tijdens de voorleesweek gaan we op bezoek in de uitleenposten. Kinderen van 6 tot 9 jaar kunnen er luisteren naar verhalen uit de verhalenkist.
lees meer

Het verhaal van Georgiana Halmac, een Roemeens tienermeisje van 15 die in een sociale woning aan de rand van Bacau woont. Wanneer de moeder van het gezin voor enkele maanden naar Italië trekt om er de kost te verdienen, is Georgiana verplicht om tijdelijk het roer over te nemen als gezinshoofd. Zo komt er abrupt een einde aan haar puberteit. Regie : Theodora Ana Mihau - B - 2014 - 88 min.
lees meer

De 14-jarige introverte Lorenzo vertelt zijn ouders dat hij op skivakantie gaat. In werkelijkheid verschuilt hij zich echter in de kelder en probeert hij zijn veel oudere half-zus Olivia te helpen om van haar heroïneverslaving af te komen. Regie : Bernardo Bertolucci - Italië - 2013 - 103 min.
lees meer

Laat je verleiden door een origineel aanbod van verhalen op diverse aangename locaties in Diksmuide. Een verhaal wordt zoveel mooier als je het ook nog eens kan horen! Alles wat je nodig hebt is een goed stel oren en een portie fantasie. Wij bieden je een mooi verhaal om eventjes heerlijk weg te dromen.
lees meer

Tijdens deze boeiende lezing wordt er dieper ingegaan op de achtergrond van het boek Milans Groote Oorlog. Vooraf inschrijven in de bibliotheek.
lees meer

Geniet van, het door K. Jenkins gecomponeerde stuk, The Armed Man – A mass for Peace. Het meest uitgevoerde klassieke werk van deze eeuw is een oproep tegen de oorlog en wordt gebracht door kamerkoor Aquarius, Le Madrigal de Lille en de leerkrachten en leerlingen van SAMW Diksmuide.
lees meer

Kinderen tussen vier en zes jaar die graag naar verhalen luisteren zijn samen met hun mama, papa, oma, opa en vriendjes welkom op de winterse vertellingen. Na een spannend verhaal kunnen ze creatief aan de slag. Vooraf inschrijven is niet nodig.
lees meer

Calender Girls vertelt het waargebeurde verhaal van een vrouwenvereniging die een naaktkalender realiseren om geld in te zamelen voor het onderzoek naar leukemie. Een hartverwarmende komedie over vriendschap en durf met een absolute top-cast!
lees meer

Twee Zweedse gezinnen komen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog door de omstandigheden dichter tot elkaar. Twee jongens uit die gezinnen worden in die jaren volwassen. Eén van die jongens, Simon Larsson, krijgt te horen dat hij een geadopteerd kind is van een joodse vader uit Duitsland. Na de oorlog gaat Simon op reis om zijn achtergrond te verkennen... Regie: Lisa Ohlin - Zweden - 2011 - 122 mi
lees meer

Het was een koude winternacht. Sneeuw dwarrelde uit de lucht, eerst heel fijntjes, maar algauw vielen er dikke vlokken op de grond. En de sneeuw… bleef liggen… De sneeuwman doet je verdwijnen in een luchtbel van fantasie en geeft koude winterdagen iets gezelligs. Dit luistertheater is voor jong en oud en al wie graag luistert. Muziek en verhaal brengen de magie, jouw fantasie doet de rest.
lees meer

Weetjes
De Kring in Keiem is één van de 10 ontmoetingscentra die beheerd worden door een zaalverantwoordelijke, een vrijwilliger die instaat voor het dagelijks beheer van het centrum. Greet Tanghe verlaat na 6 jaar haar centrum en geeft de sleutels vanaf 1 oktober door aan Roger Degroote.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.