website diksmuide

LEGO ®-masters en Grasshoppers

De herfst, een periode waarin we ons terug verstoppen in warme dekentjes en genieten van gezellig samenzijn.

Een mooie seizoen met een héél mooi familieaanbod. Wat dacht je om een workshop te volgen bij een échte LEGO ®-master of misschien zit er wel een componist in je. Dan moet je beslist naar de voorstelling 'Drawing Basses' komen maar ook 'Grasshoppers' van Circus Katoen is een heuse aanrader.
Verder muzikaal top-talent op ons eerst foyer-concert met Pieter-Jan Beghein en begin november met 'Augustijn', de zoon van Willem Vermandere. Wacht niet te lang met tickets want het kan plots héél hard gaan.

De laatste nieuwtjes kun je altijd terugvinden op onze FB-pagina en op onze website.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Het publiek wordt componist en bepaalt wat er gespeeld zal worden. Niet door een rondje verzoekjes roepen, maar door zelf de partituur aan te leveren. Kleurpotloden, stiften en papier liggen klaar, spontaniteit is het sleutelwoord. Die spontane tekeningen worden vervolgens 'vertaald' naar muziek.
lees meer

De geuzen kennen we allemaal wel uit de geschiedenisles. Maar wie waren ze? Aan de hand van getuigenissen, prenten en andere bronnen vertelt historicus Pieter Serrien in zijn recentste boek 'In opstand!' het verhaal van deze 16de-eeuwse opstandelingen. Met originele muziek, opvallend actuele analyses en bijzondere lokale anekdotes van Serrien én onze eigen stadsarchivaris Chris Vandewa...
lees meer

Augustijn, zoon van Willem Vermandere, brengt tijdens dit concert een mix van nummers uit verschillende albums. Hij wordt bijgestaan door topmuzikanten: Micha Vandendriessche op drums en Wim Buysse op bas.
lees meer

Het 'levende' groen in deze wereld krijgt wat te verduren. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om dit te verbeelden. Gras is een levend materiaal en voor iedereen herkenbaar. Enerzijds heel kwetsbaar en anderzijds kan het ook wel echt tegen een stootje.
lees meer

Wie erbij was op de finale van BARST jij van IJzersterk talent? zal zich ongetwijfeld het optreden van Pieter-Jan Beghein (chromatische harmonica) en Wouter van den Broeck (jazzpianist) herinneren. Samen met Zjef van Steenbergen (contrabasspeler en elektrische bassist) en Julie Honorez (jazzzangeres) bijten zij de spits af!
lees meer

Weetjes
Tip voor de herfstvakantie: Krijg van archeoloog en LEGO ®-master David Vanhee een echte workshop mottekastelen bouwen.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.