Website Diksmuide

Nieuwsbrief Diksmuide - 12

We komen stilaan in het hart van de herdenkingsperiode. Honderd jaar geleden stond de Franse Brigade Marinefuseliers onder het bevel van contre-admiral Alexis Ronarc'h. Dankzij hun inzet en opofferingen werd het Belgische leger beschermd bij zijn terugtocht van Antwerpen naar Diksmuide. De Brigade Marinefuseliers heeft van 1914 tot 1915 naast het Belgisch leger gestreden en offerde zich in oktober 1914 in Diksmuide op om Duits leger te stoppen en zo de haven van Duinkerke te beschermen.
BPC Dixmude komt dus niet zomaar naar Zeebrugge. Ook de herdenkingsplechtigheid van zondag 12 oktober, op de Grote Markt, zal van een indrukwekkende omvang zijn.
Meer info over de activiteiten en meer in deze nieuwsbrief.
In deze nieuwsbrief
Nieuws
Bezoek BPC Dixmude - 11.10.14
werken kruispunt Kaaskerkestraat - Oudekapellestraat
Geen toegang in werfzones Pouckestraat, Vladslohofstraat & kruispunt Brugse Heirweg/Pouckestraat.
Nieuwe zaalverantwoordelijke voor OC De Kring in Keiem
Vervolledig ons team deelzoneverantwoordelijken tijdens Lichtfront
Slipgevaar door modder op de weg
Vacature: een technisch assistent containerpark
Diksmuide blijft Fairtradegemeente
Symbolische meiboomzetting stadhuis
UiT in Diksmuide
Herdenkingsmars van Schelde naar IJzer
Boek je plekje in SAMW
Van Schelde naar IJzer - Belgisch-Franse Huldeplechtigheid te Diksmuide
Winterse Vertellingen (4+) - Vriendelijk spookje
DrugsOverlegPlatform (DOP)
Dag van de jeugdbeweging Diksmuide
Lichtfront
bekendmakingen bekendmakingen
bekendmakingen bekendmakingen
Nieuws
Op zaterdag 11 oktober is het Franse commandoschip BPC Dixmude heel uitzonderlijk publiek toegankelijk van 9.00 tot 12.00 uur. Vanaf 10 oktober ligt de BPC aangemeerd aan de Zweedse Kaai (Graaf Jansdijk - 8380 Zeebrugge).
lees meer

Op woensdag 8 oktober ’14 starten inrichtingswerken aan het kruispunt van de Kaaskerkestraat met de Oudekapellestraat. Gezien de aard van de werken wordt vanaf woensdag 8 oktober tot vrijdag 24 oktober (met uitzondering van de weekends) sterke verkeershinder verwacht.
lees meer

Naar aanleiding van de uitvoering van de wegeniswerken in de Brugse Heirweg-Pouckestraat-Vladslohofstraat in het kader van het Plattelandsfonds 2013, zal vanaf woensdag 8 oktober 2014 gestart worden met de aanleg van de cementbetonverharding.
lees meer

De Kring in Keiem is één van de 10 ontmoetingscentra die beheerd worden door een zaalverantwoordelijke, een vrijwilliger die instaat voor het dagelijks beheer van het centrum. Greet Tanghe verlaat na 6 jaar haar centrum en geeft de sleutels vanaf 1 oktober door aan Roger Degroote.
lees meer

Op 17 oktober organiseert GoneWest, het cultureel herdenkingsprogramma van Provincie West-Vlaanderen, het Lichtfront. Het IJzerfront wordt vanaf Nieuwpoort tot Ploegsteert verlicht met fakkels. Om alles in goede banen te leiden zoeken we nog deelzoneverantwoordelijken.
lees meer

Oogst- en planttijd betekent een periode van verhoogde verkeersonveiligheid op de wegen rond de boerderijen en de velden. Vooral als landbouwers hun materialen via de openbare weg moeten vervoeren, kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Pas je rijstijl dan aan.
lees meer

De technisch assistent containerpark (D1-D3) staat in voor een klantvriendelijk onthaal en efficiënte begeleiding van bezoekers op het stedelijk containerpark, zodat alle aangeboden afvalfracties vlot en correct worden gesorteerd.
lees meer

In 2012 behaalde de stad Diksmuide het Fair Trade label. Met de zopas toegekende verlenging van het label als Fair trade gemeente stelt Diksmuide z’n ambities bij. Het behalen van het 5-sterrenlabel is de nieuwe uitdaging voor het bestuur en de trekkersgroep Fair Trade.
lees meer

Op donderdag 18 september werden de vergulde duiven die de torenspits van het Belfort sieren onthuld. Een symbolische meiboomzetting voor de restauratie van het stadhuis en bijhorend nieuw toerismekantoor.
lees meer

Contact
Heernisse 6
8600 Diksmuide
tel. 051 79 30 00
info@stad.diksmuide.be
Volg ons
rss facebook

cultuur centrum

uit in dikmsuide

toerisme


2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven Is deze nieuwsbrief niet leesbaar? Je kan hem ook online bekijken.