website diksmuide

In vuur en vlam

Terwijl een kille barse 'herfstwind' de vlaggen van CC Kruispunt ongenadig aan het teisteren is zie ik in een ooghoek de promofoto van The Pink Band & The Covrettes over mijn beeldscherm rollen. 'Wat een mooi tegengewicht voor al dat ongure gedoe daar buiten' flitste het door mijn hoofd. Yin en Yang. Deze 20-koppige bigband heeft al menige zaal in vuur en vlam gezet en zeker als ze worden bijgestaan door de dames van 'The Covrettes'.

Muziek, muziek, muziek. Katrien Verfaillie die het in 't Westvlams doet op haar piano en The Pink Band. Terug uit het hoge noorden Soetkin Baptist (wacht niet langer om tickets te bestellen) en vreemde eend in de bijt 'Ão' op vrijdag 21 april. Deze laatste is trouwens een topaanrader, geloof me vrij. Ondertussen hoef ik niet meer te vertellen dat de theatervoorstelling 'Sartre & De Beauvoir' compleet is uitverkocht.
Raadpleeg regelmatig onze facebook-pagine voor de laatste nieuwtjes, trialers, stand van de ticketverkoop e.d. Ook op www.cckruispunt.be houden wij je up-to-date.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Katrien Verfaillie ontdekte haar talent om pianomuziek te schrijven op de dag dat haar vader stierf, zo'n 14 jaar geleden. Vanuit het niets puzzelt ze haar stukken ineen tot elke noot, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste, nu eens badinerend zacht, dan weer ritmisch strak. Ze zoekt en schaaft tot de toetsen haar verhaal vertellen.
lees meer

Op het podium wordt de 20-koppige bigband bijgestaan door The Covrettes. Ze zingen covers van bekende jazz- en popnummers in close harmony. Zij zetten met een stuwend bigbandtapijt alle zalen en podia in brand, een lust voor het oog en oor.
lees meer

Met Que Désire laat Soetkin gekende én vergeten chansons met een breekbare grootsheid herleven. Met karakter en overgave brengt ze een meeslepend repertoire dat niet zelden op een staande ovatie wordt onthaald
lees meer

Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir, het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie
lees meer

Met Ão als bandnaam val je sowieso op, maar geloof ons: dat is niet de reden waarom dit Gents-Brusselse viertal binnen afzienbare tijd over de tongen zal gaan. Zoals Rosalía flamenco het hippe heden in trekt, doet Ão iets gelijkaardigs met Afro-Portugese en Zuid-Amerikaanse klanken en ritmes, subtiele elektronica en de betoverend mooie stem van frontvrouw Brenda Corijn.
lees meer

Weetjes
Dit jaar zet Erfgoeddag de schijnwerpers op onze mededieren. Van vleermuizen in de Blankaart tot zwarte katten en beestig bijgeloof: op zondag 23 april leer je heel wat beestjes en hun omgeving beter kennen. Welkom tijdens Erfgoeddag met als thema ‘Beestig!’.
lees meer

De UiTPAS, met deze spaar- en voordelenkaart kan iedereen punten sparen en omruilen bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten. Daarnaast is het pasje ook een reductiekaart voor mensen in armoede.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.