website diksmuide

Ticketverkoop woensdag 22 juni van start

Begin juni kon je het gloednieuwe cultuurprogramma ontdekken in de brochure die in het stadsmagazine IJzersterk Diksmuide stak. Jouw favoriete voorstellingen staan ongetwijfeld al met stip aangeduid. Vanaf woensdag 22 juni 9 uur kun je jouw plaatsjes effectief verzilveren met een ticket. Meer info onder de rubriek 'nieuws' of op onze website.

Ook het cultuur-toeristisch totaal project 'Beschreven land 22' over Clem Schouwenaars is gestart. Wandel- en fietsroutes, concerten, tentoonstellingen, het is een zomers initiatief waarin iedereen zich vast zal kunnen vinden.

Verder wensen we iedereen een fijne zomer toe en we zien jou graag terug op ons openingsweekend op 23 en 24 september met de topvoorstelling 'De dame in het busje' met o.a. Leah Thys en de theatertour van 'Yevgueni'.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Huiskamerconcert met muziek van Georges Brassens en KoR van der Goten, twee muzikanten met wie Schouwenaars een bijzondere band had. Gebracht door Daan Vanoutryve en Kris Demets.
lees meer

De Vlaamse schrijver Clem Schouwenaars (1932-1993) was in de jaren 70 en 80 een van de meest gelezen schrijvers in Vlaanderen. In de openbare bibliotheken werden zijn boeken verslonden en dienden zij, wegens veelvuldig gebruik, in meerdere exemplaren aangekocht te worden. Maar bijna 30 jaar na zijn overlijden is zijn werk zo goed als vergeten.
lees meer

Brecht Verstraeten (gitaar) en Hugo Verstraeten (gedichten) creëren via hun muziek een wereld die ook romancier Clem Schouwenaars beroerde wanneer hij 'De Seizoenen' schreef. Tom Durie leest voor uit onder meer de bundel “Schaduw der dwaling” (1974) van Clem Schouwenaars.
lees meer

Op zaterdag 27 augustus 2022 om 20 u. brengen Ludo Geloen (componist/muzikant) en Geert De Kockere (dichter) in het dorpshuis De Seizoenen – Kerk Lampernisse een origineel eerbetoon aan Clem Schouwenaars. De Kockere verdiepte zich in ‘De seizoenen’ (1972) en dat inspireerde hem tot het schrijven van (tot nu toe) meer dan 200 haiku’s.
lees meer

Weetjes
Het cultuur-toeristische totaalprogramma 'Beschreven Land 22" neemt je mee in de voetsporten van de Vlaamse auteur Clem Schouwenaars die van 1970 tot 1988 in de noordelijke Westhoek woonde en werkte. Alle informatie vind je op www.co-ijzervallei.be/expo/clem-schouwenaars
lees meer

Kunst, literatuur en cultuur, het werkt als een bruistablet tegen de voorbije pandemie. Het beste medicijn om het leven terug wat aangenamer te maken. CC Kruispunt wordt tijdelijk omgedoopt tot CC Bruispunt. En dat past binnen de nieuwe baseline: CC Kruispunt: Hier beleef je meer!
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.