Website Diksmuide

Nieuwsbrief Diksmuide - 10

Van oktober 1914 tot oktober 1918 lag Diksmuide op de grens tussen bezet en onbezet gebied, met rampzalige gevolgen voor mens en patrimonium. Diksmuide speelt vandaag een grote rol als vredesstad en frontstad aan de IJzer. Een rol die we graag en met het nodige respect opnemen.
Heel wat herdenkingssites kregen het voorbije jaar een update, herinrichting of restauratie. Denken we bijvoorbeeld aan de IJzertoren, de Dodengang, de omgeving van de Duitse begraafplaats en het pas geopende netwerk van sites tussen de Frontzate en de IJzerdijk.

Het programma van de herdenkingsactiviteiten gaat stilaan van start. In deze nieuwsbrief lees je meer over de theaterwandeling 'ontmoeting in de tuin van de eeuwigheid' en het Lichtfront.
In deze nieuwsbrief
Nieuws
Vervolledig ons team deelzoneverantwoordelijken tijdens Lichtfront
Werken aan busperrons
Koop nu jouw ticket voor de theaterwandeling 'Tuin van De Eeuwigheid'
Nieuw: techniekclub Diksmuide
Individueel verminderd tarief kinderopvang
Netwerk sites langs IJzerfront afgewerkt
Nieuwe verordening parkeervoorzieningen
OCMW Diksmuide zoekt medewerkers
Stadsbestuur Diksmuide zoekt medewerkers
Diksmuide veegt fietspaden en straatgoten proper
UiT in Diksmuide
Ontdek de pracht van Diksmuide
Infoavond gebruikersreglement & verenigingenmarkt
Fietsrijk Diksmuide 2014
Wandelrijk Diksmuide 2014
bekendmakingen bekendmakingen
bekendmakingen bekendmakingen
Nieuws
Op 17 oktober organiseert GoneWest, het cultureel herdenkingsprogramma van Provincie West-Vlaanderen, het Lichtfront. Het IJzerfront wordt vanaf Nieuwpoort tot Ploegsteert verlicht met fakkels. Om alles in goede banen te leiden zoeken we nog deelzoneverantwoordelijken.
lees meer

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de vervoersmaatschappij De Lijn investeren in een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer in Diksmuide. In het kader hiervan gebeuren de komende weken werken aan haltes in de Kaaskerkestraat en de IJzerlaan.
lees meer

De ticketverkoop voor de theaterwandeling ‘Tuin van de Eeuwigheid’ draait op volle toeren. De voorstelling is opgebouwd rond vier bekende soldaten uit de Eerste Wereldoorlog en speelt zich af op diverse locaties op en rond de Duitse Begraafplaats in Vladslo.
lees meer

Diksmuidse kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen vanaf september terecht in de Techniekacademie. Met de opstart van dit nieuwe initiatief krijgen Diksmuidse kinderen de kans om kennis te maken met de wereld van techniek en technologie.
lees meer

Ouders die het berekend tarief voor de kinderopvang niet kunnen betalen hebben recht op een individueel verminderd tarief. De toekenning hiervan is de verantwoordelijkheid van de OCMW’s. De Raad heeft in zitting van 26/08/2014 de modaliteiten hiervan bepaald.
lees meer

Het voorbije jaar werden vijf sites tussen de Frontzate en de IJzerdijk opgewaardeerd. Meer duiding, een betere bereikbaarheid, een veiligere ontsluiting en belevingsversterking waren hierbij belangrijke uitgangspunten. De totale investering van1,8 miljoen euro werd voor 68% gesubsidieerd.
lees meer

Op 30 juni werd het ontwerp van de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening op parkeervoorzieningen voorgelegd aan de gemeenteraad. Met deze verordening wil het stadsbestuur de parkeerdruk op het openbaar domein beperken. Formele bezwaren kunnen tot en met 19 september kenbaar worden gemaakt.
lees meer

Momenteel zijn er bij het OCMW Diksmuide volgende vacatures (m/v): een diensthoofd bewonerszorg (BV5 / voltijds), een ergotherapeut(e) (BV1-BV3 / voltijds of deeltijds) en een logistiek assistent(e) (D1-D3 / voltijds). Solliciteren voor één van deze functies kun je tot en met 15 september.
lees meer

Momenteel zijn er bij stad Diksmuide volgende vacatures (m/v): een personeelsdeskundige, een aankoopdeskundige, een deskundige lokale economie, een deskundige mobiliteit, een ICT-verantwoordelijke, een technische hoofdassistent schrijnwerk en een coördinator burger en lokale economie.
lees meer

Voor het eerst heeft de stad een firma aangesteld voor het vegen van fietspaden en straatgoten. Op 11 augustus wordt gestart met een eerste veegbeurt. De volgende twee veegbeurten worden voorzien eind september en na de bladval half november. Daarna wordt alles geëvalueerd.
lees meer

Contact
Heernisse 6
8600 Diksmuide
tel. 051 79 30 00
info@stad.diksmuide.be
Volg ons
rss facebook

cultuur centrum

uit in dikmsuide

toerisme


2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven Is deze nieuwsbrief niet leesbaar? Je kan hem ook online bekijken.