website diksmuide

Ontdek ons aanbod voor de maand maart

De maand maart staat voor de deur en er valt weer heel wat te beleven in CC Kruispunt! Kom op donderdag 12 maart een avondje goed lachen samen met de grappigste dwerg der Lage Landen, William Boeva. Hij is net dertig geworden maar wat wordt er juist allemaal verwacht van iemand die dertig is? De week erna kan je genieten van een concert van Slow Pilot waar de band hun debuutplaat Gentle Intruder voorstelt. Verwacht je aan een avond vol straffe muzikanten en strijkers van het Belgian Session Orchestra Quartet. Afspraak op zaterdag 21 maart. Ook de kleinsten worden deze maand niet vergeten, woensdag 18 maart kunnen ze creatief aan de slag tijdens enkele workshops in het kader van de Jeugdboekenmaand.

WANTED: We zoeken een nieuwe uitbater voor het cultuurcafé van het LDC en het Cultuurcentrum! Interesse? Meer info vind je onderaan deze nieuwsbrief.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Teo heeft een succesvolle carrière in de reclamewereld. Hij heeft een vriendin, een minnares en aldus een boeiend liefdesleven. Een ontmoeting met de aantrekkelijke, blinde Emma maakt echter onverwacht veel in hem los. Emma heeft zich nooit bij haar handicap neergelegd. Tussen de twee bloeit een hevige maar ogenschijnlijk onmogelijke liefde op die zorgt voor veel onrust in hun leven.
lees meer

Hoor je de spelletjes snurken in onze bib? Ze slapen in de rekken tot iemand ze komt wekken. Haal ze zachtjes uit hun dozen en zet voorzichtig de pionnen klaar. Of gooi driftig de teerling en laat de kanonnen knallen. Onze bib herbergt er velen, kom ze samen spelen. En de allerbeste … die kan je lenen.
lees meer

William Boeva, de kleinste man in comedyland, is 30 geworden en dat viert hij met zijn theatertournee ‘B30VA'. Tijdens deze avond vol humor geeft William zijn kijk op de wereld. Wat wordt er allemaal verwacht van iemand die 30 is? Mag je nog take-away bestellen in het midden van de nacht of moet je om 21u gaan slapen? De grappigste dwerg der Lage Landen geeft antwoord.
lees meer

Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg.
lees meer

Ga tijdens de jeugdboekenmaand creatief aan de slag in de bib met verschillende workshops. Naar een verhaaltje luisteren of liever op speurtocht doorheen de bibliotheek? Het kan allemaal!
lees meer

Ga tijdens de jeugdboekenmaand creatief aan de slag in de bib met verschillende workshops. Naar een verhaaltje luisteren of liever op speurtocht doorheen de bibliotheek? Het kan allemaal!
lees meer

Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste CoderDojomentoren.
lees meer

Je leert in een team robots ontwerpen en bouwen die allerlei obstakels moeten overwinnen. Later nemen de teams het tegen elkaar op in heuse robot-battle.
lees meer

Zin in een muzikale avond met straffe muzikanten? Slow pilot maakt zijn passage in CC Kruispunt en neemt strijkers van het Belgian Session Orchestra Quartet mee. Ze stellen hun debuutplaat Gentle Intruder voor. Het album straalt een tijdloos karakter uit en er werd vakkundig aan elk nummer geschaafd, zonder daarbij alle splinters weg te halen. Zeker live kan het er stevig aan toe gaan.
lees meer

Is je laptop traag? Wil je e-mails lezen op je smartphone of wil je weten hoe je een app installeert? Met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone kan je terecht in het Digie Café in de bib. Een ervaren IT specialist staat je met raad en daad bij. Twijfel niet en kom zeker eens langs!
lees meer

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Op de vraag van de rechter: " Waarom klaag je je ouders aan?", antwoord Zain: "Omdat ze me op de wereld gezet hebben!". Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.
lees meer

Je leert in een team robots ontwerpen en bouwen die allerlei obstakels moeten overwinnen. Later nemen de teams het tegen elkaar op in heuse robot-battle.
lees meer

De jonge kunstenaar Kurt Barnert is gevlucht van Oost- naar West-Duitsland, maar wordt nog steeds achtervolgd door de herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren.
lees meer

Weetjes
Voor het cultuurcafé van CC Kruispunt en ldc Ten Patershove in de Maria Doolaeghestraat zoeken we een nieuwe uitbater met commercieel talent en een warm hart voor het verenigingsleven. Inschrijven nog tot en met 19 juni
lees meer

Om het nieuwe ontmoetingscentrum van Woumen nog stijlvoller te maken, organiseren we samen met de cultuurraad een haikuwedstrijd. We verwachten je creatieve schrijfsel ten laatste op 31 maart om middernacht. De winnende haiku’s worden aangebracht op de ramen van het ontmoetingscentrum.
lees meer

Na de opening van het nieuwe gebouw is er nu ook een nieuwe naam voor het ontmoetingscentrum van Woumen. Het bewonersplatform en de cultuurraad vroegen de Woumenaars om ideeën.
lees meer

Acteur Wim Willaert die in het theaterstuk De broers Geboers van Compagnie Cecilia normaal de rol van vader Noël ging vertolken zal door een wijziging in zijn agenda vervangen worden. Door filmopnames in Noord-Canada lukt het hem niet om de hele voorjaarstour van De broers Geboers mee te spelen.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.