website diksmuide

CC Kruispunt presenteert de kalender voor januari

Het nieuwe jaar starten we meteen cultureel op vrijdag 17 januari samen met Robrecht Vanden Thoren. Op het programma? Zijn allereerste solovoorstelling De Hoogste Berg. Scoor de laatste tickets nu via de website. Een weekje later staat Berlin met de voorstelling True Copy op het podium van het CC. Jan Jansen wist gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten maar een fout in een certificaat deed hem uiteindelijk de das om. Op zondag 26 januari kunnen de allerkleinsten genieten van de muzikale voorstelling Concert Magiq (2,5+). Esme Bos & Bart Voet gaan op zoek naar het meeslepende van muziek in de wereld van een peuter. Natuurlijk kan je in de maand januari ook opnieuw terecht in de bib voor de Spelletjesnamiddag, de Winterse vertelling, Coderdojo en het Digie Café. Voor groot en klein, voor elk wat wils!

Wist je dat we op zoek zijn naar een nieuwe Cultuurfunctionaris en een technieker voor CC Kruispunt? Scroll snel naar beneden, ontdek de vacatures en solliciteer!
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Speel met letters, zoek naar verborgen letters en maak je eigen knotsgekke woorden. In deze speelse tentoonstelling spelen opvallende en ongewone letters de hoofdrol. Kom tussen 13 december en 12 februari eens langs in de bib en laat je verbeelding zijn werk doen!
lees meer

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.
lees meer

Hoor je de spelletjes snurken in onze bib? Ze slapen in de rekken tot iemand ze komt wekken. Haal ze zachtjes uit hun dozen en zet voorzichtig de pionnen klaar. Of gooi driftig de teerling en laat de kanonnen knallen. Onze bib herbergt er velen, kom ze samen spelen. En de allerbeste … die kan je lenen.
lees meer

Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse Winterse vertellingen? Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. Na het voorlezen gaan we aan de slag en maken we de kleine kunstenaar in elk van ons wakker.
lees meer

De jonge weduwe Ratna werkt als huishoudster bij Ashwin, een zoon van een rijke familie uit Mumbai. Op het eerste gezicht lijkt het leven van Ashwin perfect, maar al snel blijkt dat hij niet het leven leidt dat hij zelf zou willen.
lees meer

Robrecht zal voortaan alleen nog maar eerlijk zijn en recht uit zijn hart spreken. Maar wat als je beste vrienden op trouwen staan en je niet gelooft in hun liefde? Hij werd gevraagd om te speechen maar het enige wat hij voorlopig op papier krijgt is dat ze vooral niet moeten trouwen. Wat zal hij zeggen tijdens zijn speech? Robrecht oefent graag al eens met jullie.
lees meer

Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste CoderDojomentoren.
lees meer

De 13-jarige Ahmed leeft in België en leidt hetzelfde leven als zijn leeftijdgenoten. Wanneer hij in contact komt met de imam van de plaatselijke moskee, raakt Ahmed in de ban van diens absolute idealen.
lees meer

Je waant je een avondje in een kunstgalerij tussen de werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Of denk je dat maar? Zo zijn bijna alle werken geschilderd door Geert Jan Jansen. Hij wist gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten binnen een web van leugens. Of zijn het variaties op de waarheid?
lees meer

Weetjes
Wij zoeken een voltijds technisch medewerker voor CC Kruispunt! Je staat in voor het afstemmen, opstellen en bedienen van belichtings- en klankinstallaties, kleine onderhouds- en herstellingswerken en allerlei logistieke hulp bij activiteiten.
lees meer

Als diensthoofd cultuur leid, coördineer en coach je een team medewerkers. Samen met hen bouw je de dienst uit tot een dynamisch knooppunt voor kunstenaars, publiek, verenigingen en particuliere organisatoren.
lees meer

Wegens te weinig belangstelling is de voorstelling Liften die doorgaat op woensdag 5 februari geannuleerd. Mensen die reeds tickets gekocht hebben zullen gecontacteerd worden i.v.m. de terugbetaling.
lees meer

Oorspronkelijk werd de familievoorstelling Concert Magiq tweemaal ingepland op zondag 26 januari. De voorstelling gaat enkel door om 14u30, de tweede voorstelling om 16u gaat niet door.
lees meer

Het cultuurcentrum draait op volle toeren! Na Slisse & Cesar is ook de voorstelling van Odiel Van Caeyzeke die doorgaat op zaterdag 15 februari volledig uitverkocht. Ook hier kan je je opnieuw aanmelden voor de wachtlijst.
lees meer

De voorstelling Slisse & Cesar van theaterhuis Uitgezonderd. die doorgaat op zaterdag 22 februari is volledig uitverkocht. Wie toch nog op zoek is naar een ticket kan zich vanaf heden opgeven voor de wachtlijst.
lees meer

Nadat bekend raakte dat de Vlaamse regering 60 procent minder wil uitgeven aan projectsubsidies, protesteerden heel wat artiesten door hun publiek na afloop van de voorstelling op het podium te roepen. Dit delen ze dan via sociale media met de hashtag #ditisonspubliek.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.