website diksmuide

CC Kruispunt geeft enkele tips voor het eindejaar

Kom tijdens de koude wintermaanden langs in CC Kruispunt en geniet van de gezellige sfeer tijdens één van onze activiteiten. Deze zondag deelt Ann Ceurvels tijdens een ontbijtgesprek haar ervaringen als ‘etiketjes-mama’ en probeert ze enkele misvattingen de wereld uit te helpen. Een sessie van de leesclub meevolgen, spelletjes spelen tijdens de spelletjesnamiddag of genieten van een winterse vertelling? Het kan allemaal in de bib! Voor we 2020 verwelkomen vat Karel Declercq op zaterdag 21 december het afgelopen jaar nog eens samen in een komisch jaaroverzicht. Lachen, gieren en brullen verzekerd! Tijdens de kerstvakantie openen we de deuren voor duizenden ratten. De Rattenvanger (6+) brengt het verhaal van Luca die instrumenten maakt uit afgedankt afval. Wanneer hij muziek speelt, verzamelen alle ratten zich om te luisteren.

Last minute zijn er nog enkele plaatsen vrijgekomen voor de theatervoorstelling Woesten die morgen, zaterdag 30 november, doorgaat. Wie nog een ticket wil bemachtigen, ’t is voor de rappe!
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Waarom dragen zoveel kinderen tegenwoordig een 'etiketje' zoals bijvoorbeeld autisme of ADHD? Ann Ceurvels deelt haar eigen ervaringen als etiketjes-mama en probeert tijdens dit ontbijtgesprek enkele misvattingen de wereld uit te helpen.
lees meer

De bib start een leesclub! De groep komt een vijftal keer per jaar samen om een vooraf gelezen boek te bespreken. Mensen die 1 enkele sessie willen bijwonen zijn ook meer dan welkom. De bib zorgt ervoor dat je steeds tijdig over een exemplaar beschikt.
lees meer

Laura gaat samen met haar kinderen naar haar geboortedorp in Spanje voor de trouw van haar zus; haar man blijft in Buenos Aires. De samenloop van haar terugkomst en enkele onverwachte gebeurtenissen zorgen ervoor dat het donkere verleden van de familie naar boven komt…
lees meer

Hoor je de spelletjes snurken in onze bib? Ze slapen in de rekken tot iemand ze komt wekken. Haal ze zachtjes uit hun dozen en zet voorzichtig de pionnen klaar. Of gooi driftig de teerling en laat de kanonnen knallen. Onze bib herbergt er velen, kom ze samen spelen. En de allerbeste … die kan je lenen.
lees meer

Auteur Astrid Haerens presenteert tijdens een dichterlijke avond in het pittoreske westhoekdorp Pollinkhove het resultaat van haar poëtische queeste doorheen acht gemeenten in de Westhoek.
lees meer

Speel met letters, zoek naar verborgen letters en maak je eigen knotsgekke woorden. In deze speelse tentoonstelling spelen opvallende en ongewone letters de hoofdrol. Kom tussen 13 december en 12 februari eens langs in de bib en laat je verbeelding zijn werk doen!
lees meer

Is je laptop traag? Wil je e-mails lezen op je smartphone of wil je weten hoe je een app installeert? Met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone kan je terecht in het Digie Café in de bib. Een ervaren IT specialist staat je met raad en daad bij. Twijfel niet en kom zeker eens langs!
lees meer

Halla is graag gezien als koorleidster, maar leidt stiekem een dubbel leven als gepassioneerde milieuactiviste.
lees meer

Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse Winterse vertellingen? Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. Na het voorlezen gaan we aan de slag en maken we de kleine kunstenaar in elk van ons wakker.
lees meer

Voor we 2020 verwelkomen vatten we het afgelopen jaar nog eens samen in een komisch jaaroverzicht. Karel Declercq is Filip 1, Charles Michel, Bart De Pauw, Trump, Zwarte Piet of Elio Di Rupo, maar hij is vooral zichzélf: een veelzijdig cabaretier die de grijze actualiteit verwerkt tot een kleurrijke komedie. Lachen, gieren en brullen verzekerd!
lees meer

Beertje Paddington is intussen helemaal ingeburgerd. Akkoord, hij gebruikt nog steeds de tandenborstels van de familie Brown om zijn oren en neus uit te kuisen – bah-dington! – maar hij heeft wel zijn plekje in de wijk veroverd. Alleen de lokale wijkagent vertrouwt Paddington voor geen haar, en wanneer het beertje toevallig getuige is van een diefstal, wordt hij al snel verdachte nummer één.
lees meer

Beertje Paddington is intussen helemaal ingeburgerd. Akkoord, hij gebruikt nog steeds de tandenborstels van de familie Brown om zijn oren en neus uit te kuisen – bah-dington! – maar hij heeft wel zijn plekje in de wijk veroverd. Alleen de lokale wijkagent vertrouwt Paddington voor geen haar, en wanneer het beertje toevallig getuige is van een diefstal, wordt hij al snel verdachte nummer één.
lees meer

Tijdens de kerstvakantie openen we de deuren voor duizenden ratten. Luca maakt van afgedankt afval de mooiste dingen, als er maar muziek uitkomt. Hij heeft een magische fluit gemaakt uit oud ijzer en van zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren.
lees meer

Weetjes
Koop vanaf maandag 25 november 17 uur je tickets voor de voorstellingen Winterwonderland op donderdag 19 december en vrijdag 20 december.
lees meer

Op zaterdag 24 april 2020 ontvangen we Compagnie Cecilia voor de uitverkochte voorstelling De broers Geboers. Mensen die hopen nog een ticket te bemachtigen kunnen zich opgeven voor de wachtlijst.
lees meer

Met een opkomst van 120 kinderen was de Kunstendag voor Kinderen 2019 op zondag 17 november een waar succes! We blikken even terug met een aantal leuke foto’s die je rechts kan downloaden.
lees meer

Afgelopen lente ging auteur Astrid Haerens op zoek naar de hartslag van de streek aan de hand van ontmoetingen, workshops en publieke interventies. Het resultaat zijn 9 gedichten over 9 gemeenten (Alveringem, De Panne, Diksmuide, Lo-Reninge, Koksijde, Houthulst, Veurne, Nieuwpoort-stad en -bad).
lees meer

Op zondag 3 november opende de expo Diksmuidse (kunst)meesters in Galerie Montanus.5. In samenwerking met het stadsarchief, CC Kruispunt en vzw Zebra zet de Galerie elf Diksmuidse kunstschilders in de kijker, geboren tussen eind 19de en begin 20ste eeuw. Wegens succes is de expo verlengd!
lees meer

William Boeva maakt op donderdag 12 maart zijn passage in CC Kruispunt met de voorstelling B30VA. De voorstelling werd eerst onder de titel ‘Leveren jullie ook aan huis?’ gepromoot maar al snel besefte William dat die titel de lading niet langer dekt.
lees meer

Op vrijdag 14 februari ontvangen we Bart Van Loo in de leeszaal van de bibliotheek voor een lezing over zijn nieuwste boek De Bourgondiërs. De lezing is volledig uitverkocht maar wie hoopt toch nog een ticket te bemachtigen kan zich vanaf heden opgeven voor de wachtlijst.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.